Retail innovatie: STORY, New York - Kooplust retail blog

Retail innovatie: STORY, New York

Veel retailers zoeken naar wegen om de consument geboeid te houden. De trip naar de fysieke winkel moet ten slotte de moeite waard blijven. Een stukje beleving dus, als je dat woord wilt gebruiken. Een van de meest innovatieve retailers op dat gebied is STORY, een winkel in het New Yorkse Chelsea. Hoog tijd dus voor een kijkje naar dit vernieuwende concept!

STORY lijkt op een magazine, verandert als een kunstgalerie en verkoopt producten als een traditionele winkel”, aldus oprichtster Rachel Schechtman. Iedere 4 tot 8 weken vertelt de winkel een nieuw verhaal rondom een centraal thema. Niet alleen is er een compleet ander assortiment te koop, maar ook het design en de inrichting worden opnieuw vormgegeven. Eigenlijk  functioneert de winkel dus als een curator en verzorgt redactionele inhoud rondom een specifiek onderwerp. Retail media, noemt Schechtman het.

Retail media in de praktijk


Klinkt mooi, maar hoe geven ze dat nu precies vorm? Enige tijd terug was het topic bijvoorbeeld ‘Art’. Daarvoor werkte de winkel samen met Art.com, een webwinkel met allerlei soorten kunst. Er werden kunstwerken verkocht, maar ook handgemaakte juwelen, one-of-a-kind jurken met een zelfgekozen print en kunstzinnige accessoires. Sommige artikelen wat duurder, maar ook vriendelijk geprijste tattoos van Tattly voor de kleinere portemonnee. Het is indrukwekkend hoe de winkel een geweldige selectie weet te maken van nieuwe en mooie producten, terwijl ze toch voor ieders budget wat wils hebben.

Niet alleen sprak het assortiment tijdens het ‘Art’-thema het woord Kunst met hoofdletter K uit, ook de hele ervaring rondom het shoppen werd meegenomen.  Zo volgden consumenten workshops hoe Instagram foto’s te printen en tot kunst te verwerken of hoe je eigen Iphone te customizen. En gedurende het winkelen nodigde een digitaal canvas shoppers uit zelf nog een beetje te tekenen en een klein kunstwerkje te maken.

Klantverleiding op zijn best


Andere thema’s die STORY liet zien waren onder andere ‘New York’, ‘Wellness’ , ‘Love’ en ‘Color’.  Ieder thema wordt gesponsord door een merk of (online) onderneming wiens producten of services centraal staan in de winkel.

Deze winkel weet hoe zijn klanten te verleiden. Door iedere paar weken vernieuwend te zijn blijft het concept actueel en zijn er telkens nieuwe redenen de winkel te bezoeken. De doelgroep is enorm breed; van kinderen tot opa’s en oma’s, van mannen tot vrouwen. Gedurende ieder thema zorgt de winkel dat voor al deze groepen iets te beleven valt. Daardoor zijn ze in staat een groot publiek aan te spreken.  Tijdens het ‘Making things’ thema bijvoorbeeld werden kinderen uitgenodigd een Halloween-pompoen te maken, liet een designer vrouwen zien hoe een handtas gemaakt werd en konden de mannen workshops van 3D Printershop Makerbot volgen.

De winkel als kroeg


Doordat de winkel velen weet aan te spreken en mensen met een gelijke interesse bij elkaar brengt in één ruimte, is vanzelf een soort community ontstaan. Schechtman noemt dat als één van de meest verrassende neveneffecten van haar retailavontuur. “How so many people are yearning for community in real life.  It has blown me away and it is probably what inspires me now, the most”, vertelt de 35-jarige ex-consultant die dit concept in 2011 startte.

Hoewel je zelf misschien niet in staat bent iedere 8 weken je winkel compleet te transformeren, is het wel belangrijk na te denken of je jouw klanten regelmatig nieuwe redenen biedt de winkel te bezoeken. En valt er naast het verkopen van producten nog iets anders te ervaren? Kun je met merken, collega-winkeliers of online aanbieders een event organiseren wat beide ondernemingen versterkt? Om meer inspiratie op te doen uit de retail innovatie die STORY weet te creëren, kijk onderstaande video waar Rachel Schechtman zelf uit de doeken doet wat haar winkel zo speciaal maakt.

 

 

Afbeelding via Chris Dent

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.