KOOPLUST WINKELSCAN

In 1 dag een plan op maat om groei voor jouw lokale winkel te realiseren

 • Is de omzet van je winkel te laag?
 • Kijken klanten, maar kopen ze te weinig?
 • Wil je meer voetjes op je winkelvloer zien?

Als dat vragen zijn waar jij mee worstelt, dan is dat niet zo vreemd. Een winkel runnen is vandaag de dag compleet andere koek dan 20 of 30 jaar geleden. Alleen de deuren van je winkel openzetten is niet genoeg om een succes te maken van jouw bedrijf.

Misschien merk je dat het moeilijker is om consumenten tot een bezoek aan je winkel te verleiden. Wellicht zie je dat de klanten die wél op je winkelvloer rondlopen vaker vergelijken en kritischer zijn in wat ze kopen en waar ze dat doen.

Al die factoren hebben invloed op je omzet. En die omzet, die is niet op het niveau dat je graag wil.

Misschien twijfel je daardoor af en toe zelfs aan de toekomst van je fysieke winkel. Kan het nog wel, een succesvolle stenen winkel hebben?

Jouw droom: van je passie een succes maken

Waar je naar op zoek bent is meer kennis over wat er vandaag de dag werkt in het aantrekken van klanten naar je winkel. Wat er werkt om klanten niet alleen te laten kijken, maar ook te laten kopen.

Jouw droom is om een winkel te creëren waar consumenten maar wat graag shoppen. Dé plek in de regio om dat ene item te bewonderen en te kopen.

Een winkel die met gemak klanten aantrekt.
Een winkel waar jij iedere dag mag doen wat je het allerleukste vindt.
Een winkel waarmee je voldoende verdient om je boterham fatsoenlijk te beleggen.

Een succesvolle fysieke winkel hebben: het kan absoluut.

Ook vandaag de dag. Sinds 2012 geeft Kooplust advies aan lokale winkels en helpen we hen te groeien in hun omzet en aantal klanten. In die jaren zijn er heel wat uitdagingen geweest: economische recessies, een fikse groei in online shopping, consumenten die de hand op de knip houden, lockdowns… En in die jaren hebben we heel wat winkels gezien en gesproken, van de bakkerij in de hoofdwinkelstraat tot de meubelzaak in ‘the middle of nowhere’, de delicatessenzaak op de hoek en iedere andere winkel die je maar kan bedenken op welke locatie dan ook. We kunnen je verzekeren dat groei voor je winkel mogelijk is, in welke situatie jij je ook bevindt. En dat het helemaal niet zo ingewikkeld is als jij denkt.

Groei voor je winkel realiseren betekent niet dat je aan de slag moet met een verbouwing of een lokale abri- of radiocampagne moet starten.

De kansen voor groei liggen gewoon voor het oprapen. Op je eigen winkelvloer. Zonder grote investeringen te doen of ingewikkelde stappen te nemen.

Benieuwd welke kansen er liggen op jouw winkelvloer?

Wil je door een retail-expert in kaart laten brengen waar jouw winkel goed in is, en waar je groei laat liggen?

Dan is de Kooplust WinkelScan jou op het lijf geschreven. Tijdens de WinkelScan brengt een Kooplust-coach een bezoek aan jouw winkel en analyseert zowel jouw winkelvloer als wat er achter de schermen gebeurt grondig. Samen maken jullie op dezelfde dag een actieplan voor jouw winkel om op korte termijn groei te realiseren.Dit is hoe de WinkelScan in zijn werk gaat:

 1. 1
  In overleg bepalen we een datum waarop de WinkelScan plaatsvindt. Vooraf ontvang je een uitgebreide vragenlijst die je invult. Hiermee ontdekken we vast dingen over je winkel die niet op de winkelvloer te zien zijn. De Kooplust-coach bekijkt vóór het bezoek aan je winkel onder andere ook je website en socialmedia-kanalen.
 2. 2
  In de ochtend bekijkt de Kooplust-coach je winkelvloer en loopt een checklijst van 150 punten na die onder andere gaat over de winkelinrichting, presentaties, verkoopgesprekken en het concept van je winkel.
 3. 3
  Aan het einde van de ochtend bespreekt de Kooplust-coach de bevindingen met jou. Samen bepalen jullie waar de 2-3 grootste kansen liggen voor de winkel op omzetgroei.
 4. 4
  De middag wordt besteed aan het maken van een actieplan: hoe breng je die belangrijke actiepunten nu precies in de praktijk, en wat zijn de stappen die je de komende tijd gaat nemen? We verlaten je winkel niet voordat jij een ijzersterk plan hebt en staat te trappelen om aan de slag te gaan.
 5. 5
  Na afloop van het bezoek ontvang je de ingevulde checklijst van 150 punten, zodat je deze nog eens rustig kan nalezen.

Wat de WinkelScan jouw winkel oplevert?

 • Je leert te kijken door de ogen van je klant, van de winkelstraat tot aan de kassa.
 • Je ontdekt wat er tijdens een bezoek aan je winkel – bewust en onbewust – gebeurt in het brein van je klant.
 • Je hoort welke kansen je winkel laat liggen rondom je winkelconcept, je marketing, je winkelvloer en andere onderdelen van je winkel.
 • Je weet na de WinkelScan hoe jij met kleine aanpassingen flinke winst op je winkelvloer behaalt. 

Jouw Kooplust-coach

De WinkelScan wordt uitgevoerd door Kooplust-coach Nicolette Nuijten. Nicolette was 19 jaar eigenaresse van een succesvolle speelgoedwinkel en had vervolgens 3 jaar een goedlopende koffie- en theespeciaalzaak. Tijdens haar avontuur als winkeleigenaresse werkte ze 10 jaar lang samen met Kooplust-eigenaresse Marian Bekkers om groei voor haar winkels te realiseren. Kort nadat Nicolette haar laatste winkel met succes verkocht, trad ze in dienst bij Kooplust. Nicolette kent de visie van Kooplust als geen ander én weet wat het is om de tips van Kooplust op de winkelvloer in de praktijk te brengen. Tijdens de WinkelScan begeleidt ze jou om – net zoals zij in haar eigen winkels deed – met kleine stappen een fikse groei te realiseren.

Een WinkelScan inplannen?

Het tarief van de WinkelScan is 1250 euro exclusief BTW. Klik hier om direct een WinkelScan in te plannen of vraag via onderstaande knop een gesprek aan met Kooplust. In dit vrijblijvende gesprek sparren we samen over of de WinkelScan voor jouw winkel de juiste keuze is.

© 2024, Kooplust  I  Algemene voorwaarden   I  Privacybeleid  I  Contact

Don`t copy text!