KOOPLUST JAARTRAJECT

Een jaar van complete transformatie voor jou en je winkel. Intensieve 1-op-1 begeleiding voor retailondernemers die door willen breken naar de top.

Je winkel draait best lekker. Je hebt niet direct te klagen over omzet en bent trots op wat je tot nu toe hebt neergezet.

Toch knaagt er iets. 

Want je weet dat er meer in zit. In je winkel, en in jou als ondernemer. Je benut de potentie van jou en je winkel gewoonweg nog niet ten volle.

Je bent zoekende naar de volgende stap.

Waar precies je grootste kansen liggen, daar twijfel je over. Of misschien heb je wel een idee, maar mis je de praktische stappen om te komen waar je wil zijn.

Je wil af van dat gedraal en getwijfel en bent toe aan het volgende niveau. ‘KOM MAAR OP!’, schreeuw je in gedachten.

Je hebt de ambitie om door te breken naar de top. 

Om een winkel te creëren waar mensen uit alle hoeken van Nederland en België naartoe willen komen. Een winkel die een inspiratie is voor velen.

Een winkel waarmee jij je klanten, je familie en je wijde omgeving laat zien: DIT is een fysieke winkel als geen enkele andere. Een winkel die laat zien wat de waarde is van stenen winkels.

Een winkel waar jij precies in je ‘zone of genius’ te werk gaat (ofwel: alleen maar doet waar jij het allerbeste in bent en wat je het allerleukste vindt om te doen).

Een winkel waarmee je een goedbelegde boterham verdient en een stabiele financiële situatie voor jou en je naasten creëert. Nu en in de toekomst.

Als dat jouw situatie omschrijft, dan wil ik met je samenwerken.

Sinds 2012 begeleid ik via Kooplust lokale winkels bij een groei in omzet en ondernemersvaardigheden. Vele klanten van Kooplust realiseerden tijdens onze samenwerking in enkele weken tot maanden een omzetgroei tussen de 10 en 50%.

Maar stiekem vind ik dat niet het mooiste van mijn vak. Een ondernemer zien groeien, dat is waar ik het voor doe. Jou laten zien welke mogelijkheden er zijn en hoe je de praktische stappen neemt om daarnaartoe te groeien, je een spiegel voor te houden en je een liefdevolle schop onder je kont te geven, samen met jou door je weerstand en angsten heen te werken – dat is wat ik het liefste doe.

Want dat is waar de allergrootste transformatie plaatsvindt. En waar jij de winkel en het leven van je dromen creëert.

Die winkel en dat leven van je dromen creëer je niet zomaar.

Het is niet een middagje brainstormen, en klaar. Het vraagt commitment, consistentie, telkens jezelf vooruitduwen. In je eentje die stappen nemen is moeilijk. Afspraken met jezelf zijn meestal de eerste die je van je to-dolijst verwijdert. En zo stel je groei voor je winkel en jezelf telkens maar uit.

Maar wat als je nu een stok achter de deur hebt?

Iemand die jou niet je droom laat schrappen (en alle praktische stappen die daarbij komen kijken)?

Iemand met expertise die met een objectieve blik naar je winkel én jou kijkt, en je helpt om de kansen die er liggen te grijpen? En dat niet voor een middagje, maar een heel jaar lang?

Dan ontstaat er in 12 maanden tijd een resultaat waar je verbaasd van staat. Een resultaat dat je nu nog niet voor mogelijk houdt. Een resultaat wat je zélfs in je stoutste dromen niet had verwacht.

Dat is waarom ik het 1-op-1 jaartraject voor retailondernemers heb ontwikkeld. Om jou te helpen de volle potentie van je winkel en jou te benutten, en eindelijk door te breken naar de top.

Dit jaartraject is niet voor iedereen. Het is niet voor jou als…

 • … je (nog) geen fysieke winkel hebt. Mijn expertise ligt in het ondersteunen van ondernemers met een of meerdere eigen stenen winkels, en dit traject is daarom exclusief voor die groep beschikbaar.
 • … je nog worstelt met het binnenhalen van een mooie omzet voor je winkel en je jezelf bijvoorbeeld nog geen salaris kan uitkeren. In dat geval bieden we andere diensten aan die beter bij je passen.
 • … je niet durft of wil investeren in geld, tijd en prioriteit. Dit traject heeft geen nut (want we benutten dan niet de volle potentie van jou en je winkel) wanneer het jaartraject niet de aandacht krijgt die het verdient.
 • … je het type persoon bent dat liever geen plan maakt en alles neemt zoals het gaat. Het jaartraject vraagt meer commitment dan dat.

Dit traject is je op het lijf geschreven als…

… je er niet voor terugdeinst om uit je comfortzone te komen. Want ik ga je uitdagen om juist dát te doen wat je helemaal niet wil doen.

… je door wil breken naar de top en bereid bent om alles op alles te zetten om daar te komen. Afscheid nemen van dat waar je je nu nog veilig aan vastklampt? Jij gaat ervoor.

… je een objectieve en deskundige blik op je bedrijf zoekt – een blik die jou helpt de doorbraak te realiseren die je zoekt. Als dat soms gepaard gaat met een gevoel van ongemak omdat je iets hoort wat je eigenlijk niet had willen horen, dan is dat voor jou geen enkel probleem.

Hoe het jaartraject eruit ziet

Dit jaartraject is een 1-op-1 traject. We werken exclusief en individueel samen zodat het traject precies past bij jouw situatie en behoeftes. We hebben op de volgende manieren contact:

 1. 1
  We starten met een uitgebreide analyse van je winkel. Je ontvangt een vragenlijst die je invult, en ik breng een halve dag een bezoek aan je winkel om kennis te maken met jou en je winkelvloer. Daarnaast analyseer ik bijvoorbeeld je website en socialmedia-kanalen. Tijdens het bezoek aan je winkel bespreken we alvast kort wat mij opvalt en waar groeikansen voor je winkel en voor jou liggen.

 2. 2
  We plannen een 1-op-1 workshopdag in. Deze dag begint met een analyse van de sterke en zwakke punten van je winkel. Samen bepalen we vervolgens waar we de komende 12 maanden keihard aan gaan werken en wat we in die 12 maanden willen bereiken. Daarna maken we een plan van aanpak en werken we uit hoe jij de gestelde doelen gaat bereiken.

 3. 3
  Vervolgens hebben we maandelijks contact via Zoom. We spreken door hoe het met het werken aan je doelen gaat, bekijken waar je vastloopt en bedenken nieuwe ideeën om nóg meer resultaat te boeken.

 4. 4
  Tussendoor krijg je onbeperkt feedback en support via e-mail. Niet alleen ik, maar ook de rest van mijn team staat je bij waar nodig.

 5. 5
  Aan het einde van het jaar plannen we een afsluitende sessie in. Tijdens die sessie kijken we naar alles wat je in de voorbije 12 maanden hebt gerealiseerd, analyseren we wat nog aangescherpt mag worden en kijken we vooruit naar je plannen voor het nieuwe jaar. 

Advies op maat

In het jaartraject is volop ruimte voor dat waar jij behoefte aan hebt. De inhoud van onze gezamenlijke sessies wordt afgestemd op dat waar jij in wil groeien. Wat bijvoorbeeld aan bod kan komen:

 • Marketing en het aantrekken van nieuwe klanten voor je winkel.
 • Je bestaande klanten vaker tot een bezoek aan je winkel verleiden.
 • Je concept, en met kop en schouders uitsteken boven je concurrentie.
 • Timemanagement en het uitbesteden van taken.
 • Het analyseren van en sturen op cijfers.
 • Ervoor zorgen dat meer kijkers kopers worden op je winkelvloer.
 • Sneller je assortiment doorverkopen.

De voordelen van het jaartraject

Nieuwe resultaten

In dit jaar creëer je nieuwe gedachtes, nieuwe gewoontes en nieuwe resultaten. Je laat de belangrijkste mogelijkheden tot groei niet meer liggen, maar gaat er zó intensief mee aan de slag dat je na 12 maanden een complete transformatie hebt doorgemaakt. Je voelt je tegen die tijd als een vis in het water bij alles wat een jaar eerder nog als totaal onmogelijk voelde.

Hulp op ELK moment

Een vraag voorleggen? Even snel feedback krijgen op een idee, een nieuwsbrief of een strategie? Je kan mij en mijn collega’s op ieder moment inschakelen om antwoord op een vraag te krijgen. Niet meer afwachten en twijfelen dus, maar gewoon DOOR en gaan met die banaan.

stok achter de deur

Uitstellen, afhaken, twijfelen, vooruitschuiven: dat zijn geen opties meer tijdens het jaartraject. Dit is het jaar waarin we samen een transformatie creëren voor jou en je winkel, en voor die doorbraak naar de top gaan. Ik ben er bij elke stap bij om je te helpen, je excuses te doorzien en je niet af te laten wijken van je droom.

Jouw investering

De investering in dit traject voor 2024 is 7250 euro (in termijnen te voldoen). De kans om het jaartraject voor dit tarief te volgen is eenmalig, want in 2025 wordt het tarief verhoogd naar 8400 euro.

Naast de gezamenlijke onderdelen is het belangrijk dat je minimaal 2 tot 4 uur per week reserveert om aan de slag te gaan met de actiepunten die uit de sessies rollen. Wees bereid om tijdens dit traject alles te geven wat nodig is. Ook als je ‘geen tijd’ of ‘geen zin’ hebt.

Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor dit jaartraject. Omdat de ruimte in mijn agenda beperkt is, begeleid ik maximaal 3 deelnemers per jaar.

Direct inschrijven is niet mogelijk, een kennismakingsgesprek inplannen wel. Omdat we intensief en 1-op-1 samenwerken is het belangrijk dat we een klik met elkaar hebben en beiden voluit ‘ja’ zeggen tegen de samenwerking. Tijdens een kennismakingsgesprek help ik je om een plan te maken voor de omzetgroei van je winkel voor de komende 12 maanden, en bepalen we samen of een jaartraject de juiste keuze is voor jou om dat plan te realiseren.

Veelgestelde vragen

Kan iemand anders uit mijn team ook deelnemen aan dit traject?

Dat kan alleen indien deze tweede persoon mede-eigenaar is van je winkel. Het traject is namelijk exclusief voor winkeleigenaren. Voor een tweede deelnemer geldt er een korting van 30% op het deelnametarief. Alle individuele sessies worden dan sessies voor twee personen. (Er worden dus geen aanvullende sessies ingepland in het traject.)

Wanneer start het traject?

Het jaartraject start standaard aan het begin van een nieuw kalenderjaar en loopt tot het einde van datzelfde kalenderjaar.

Heb ik ook contact met andere deelnemers die het jaartraject volgen?

We kijken hierbij jaarlijks naar de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een meerwaarde biedt, maar willen ook inventariseren bij deelnemers welke behoefte hieraan is. Het kan zijn dat er toevoegingen aan het traject gedaan worden als alle deelnemers hiervoor openstaan. Denk daarbij aan een extra gezamenlijke online sessie of een gezamenlijke Whatsapp-groep.

Kan ik me halverwege het jaar ook aanmelden?

Nee, helaas gaat dat niet. Je kan wel op ieder moment een gesprek aanvragen om samen te sparren over of het jaartraject bij je past. Is het antwoord zowel vanuit jou als vanuit Kooplust ‘ja’, dan kan je ofwel je aanmelding voor het volgende kalenderjaar meteen definitief maken, of jezelf op de wachtlijst voor volgend jaar plaatsen en later een beslissing nemen.

Wat als ik me aan wil melden maar de 3 plekken voor een jaartraject al gevuld zijn?

In dat geval kan je je alvast aanmelden voor het volgende kalenderjaar, of je op de wachtlijst laten plaatsen en later een beslissing nemen.

© 2024, Kooplust  I  Algemene voorwaarden   I  Privacybeleid  I  Contact

Don`t copy text!