Over Kooplust


Het begon in het Paasweekend van 2012 met het schrijven van de blog 'De winkel als kroeg'. Vele blogs en jaren later is Kooplust een bedrijf met tienduizenden retailfans over de hele wereld en talloze klanten die samen met Marian Bekkers werken aan de groei van hun winkel. Lees verder voor het verhaal over Kooplust.

Kooplust, dat ben ik (Marian Bekkers, dus).

Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches).

Ik help jou te groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Dat doe ik door je een spiegel voor te houden en door je af en toe een liefdevolle schop onder je kont te geven. Door je super-praktische tips te geven waar je meteen mee aan de slag kan.

Mijn doel? Jou en andere retailers laten zien dat het vandaag de dag gewoon kan: succes boeken met je winkel. Dat het echt niet zo ingewikkeld is als je denkt. En dat je er ook geen enorm budget voor nodig hebt.

KOOPLUST, TOEN & NU

Sinds 2012 run ik Kooplust. Het begon in het Paasweekend van dat jaar. Ik werkte al jaren in de retailwereld en zag nog zoveel mogelijkheden voor winkels om te groeien – zelfs midden in de economische crisis waar we toen doorheen worstelden.

Ik schreef er een blog over ('De winkel als kroeg') en verstuurde die blog naar een aantal retailwebsites in Nederland. Binnen enkele dagen had ik een reactie van al die sites, met de vraag of ik geen maandelijkse blog wilde schrijven.

Dat was het startpunt van mijn bedrijf. In september 2012 zette ik koers naar de Kamer van Koophandel, en sinds die tijd heb ik talloze retailers en retailmedewerkers geïnspireerd en geholpen.

Dat doe ik via trainingen, lezingen en individueel advies bijvoorbeeld. Maar ook door middel van de wekelijkse Inspiratiemail van Kooplust (die ruim 10.000 volgers heeft), via de social media kanalen van Kooplust (10.000+ volgers), en zo nu en dan via landelijke media als Metro en EditieNL.

Het schrijven van blogs, ontwikkelen van cursussen en het helpen van een selecte groep winkeleigenaren doe ik allemaal nog altijd zelf. Daarbij ondersteunt Kooplust-coach Nicolette mij in het 1-op-1 adviseren van winkels. Om de rest van mijn bedrijf draaiende te houden en te laten groeien, vertrouw ik achter de schermen op een team van topmedewerkers.

Kooplust - Marian Bekkers - Meer omzet met jouw winkel

MIJN ERVARING IN RETAIL

Mijn achtergrond in retail startte op mijn 17e, toen ik aan de slag ging als weekendhulp bij een lokale kledingzaak. Jarenlang stond ik zelf op de winkelvloer, als bedrijfsleider en troubleshooter. Daar reisde ik Nederland en België voor door: ik kreeg de taak winkels die worstelden met hun omzet in korte tijd weer op hun pootjes te zetten.

Dat deed ik met succes. Ik realiseerde groeiende omzetten en conversiecijfers voor die winkels. En datzelfde doe ik nu via Kooplust.

Wat klanten zeggen

Het maakt me ontzettend blij als ik een telefoontje van een klant krijg dat ze direct resultaat zien van mijn tips op de winkelvloer. Dat ze hun beste maand ooit draaiden.

Nog blijer word ik van het immateriële resultaat. Iemand die me vertelt dat hij na jaren worstelen zijn enthousiasme weer terug heeft gevonden. Een winkelier die me zegt dat ze eindelijk vertrouwen heeft gekregen in haar eigen ondernemersvaardigheden. Iemand die me een mailtje stuurt dat vanwege mijn blogs ze de durf heeft gevonden om een winkel te starten.

Dat is waarvoor ik het doe. Waarom ik me iedere dag met heel veel enthousiasme inzet voor Kooplust en al die winkels in Nederland en België.

Kooplust - Marian Bekkers - Hulp voor jouw winkel
OVER MIJ PERSOONLIJK
Marian Bekkers

Wanneer ik niet bezig ben met Kooplust ren ik achter mijn drie jonge kinderen aan (de twee oudsten gaan net naar de basisschool en de jongste kletst me, naast een paar dagen opvang, thuis de oren van het hoofd) of ben ik met mijn vriend aan het genieten van een glas (of fles) wijn. Daarnaast vind je me met regelmaat in de keuken met wat pannen of bakgerei. Mijn pompoensoep, cheesecakes en risotto’s worden meestal tot de laatste hap opgegeten.

De groei van je winkel begint aan het einde van jouw comfortzone.”

 Marian Bekkers

Where the magic happens

Het is natuurlijk leuk om te weten wat mijn favoriete tijdsbesteding is, maar ik wil je ook iets vertellen over waar ik voor sta. Waarom ik een bedrijf als Kooplust heb opgericht.

Als je wil groeien (met je winkel, of in welke vaardigheid dan ook), geloof ik dat je nieuwe kennis moet verzamelen. Want de resultaten die jij boekt, kunnen nooit groter zijn dan de kennis en inzichten die er in je hoofd aanwezig zijn.

Die groei, die verandering, die kan soms best spannend zijn. Je moet ervoor uit je comfortzone komen.

De eerste presentatie die ik gaf uit naam van Kooplust vond ik doodeng. Over het opnemen van mijn eerste vlog deed ik maanden (het moest 50 keer opnieuw). En mijn vakantie naar Zuid-Afrika, met een groep mensen die ik nog nooit had ontmoet, was in de eerste momenten allesbehalve relaxed. Maar na die eerste spannende momenten werden al die activiteiten leuk. Ze brachten me nieuwe kennis, nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen. Groei.

En dat is waar ik jou mee wil helpen: groei. Of je nu klant bent (of in de toekomst wordt) van Kooplust, of alleen een blog leest. Ik hoop dat je er geïnspireerd door raakt en, al is het maar een keertje, dat je iets nieuws probeert. Because that's where the magic happens.

Schrijf je in voor de Inspiratiemails

en ontvang tijdelijk het gratis e-book 'DE 5 BESTE TACTIEKEN WAARMEE JOUW LOKALE WINKEL DE ONLINE EN OFFLINE CONCURRENTIE WEGVEEGT'

Don`t copy text!