5 tips om de marge van je winkel te vergroten


Flinke groei in omzet gezien? Hartstikke fijn, maar hoe zit het eigenlijk met je marge? Want alhoewel een hoge omzet leuk klinkt, betekent het niets als je onder de streep (te) weinig overhoudt. Daarom in deze blog 5 tips om de marge van je winkel te vergroten.

Soms is jezelf focussen op hoe je die marges van je winkel vergroot net zo rendabel (of juist nog rendabeler) dan nadenken over hoe je je verkoop vergroot. Het loont dus absoluut om zo nu en dan na te denken over die marge. En met de tips in deze blog ben je zo een heel eind.

Stel een pakket samen


Tip nummer één: stel een pakket samen. Stel dat jij een bepaald item met korting wil verkopen (bijvoorbeeld omdat het niet goed loopt). Dan kun je een hoge korting geven op de marge van dat ene product, maar wat als je het verlies in marge nu eens verdeelt over meerdere producten? Dat betekent onder de streep meer marge.

Stop dat ene product daarom bijvoorbeeld in een pakket met andere (bijpassende en wel goed verkopende) producten. Of kies ervoor om een kortingspercentage te geven wanneer iemand meerdere stuks van dat ene product koopt.

Koop speciale items in voor speciale acties


Soms wil je iets speciaals doen voor je klanten. Een grootse actie bijvoorbeeld, of je wil een extraatje cadeau doen bij een bepaalde aankoop.

Voor die speciale actie kun je producten gebruiken uit je eigen voorraad. Nadeeltje: het betekent waarschijnlijk dat je flink inlevert op je marge.

Kijk daarom of je bij je leverancier een speciaal product kan inkopen tegen een gereduceerd tarief wat je voor deze actie gebruikt. Vast en zeker dat er een leverancier is die je goedkoop een paar items voor je goodybag levert of oude voorraad heeft die jij met een flinke korting in je winkel kan verkopen om klanten aan te trekken.

Onderneem actie op slechtverkopende items


Heb je slowmovers in je winkel staan? Onderneem dan actie. Want ze vreten namelijk marge.

Ja, jij denkt misschien dat door nog even te wachten, je dat product wellicht tóch voor de volle mep verkoopt. Die kans is echter klein. En in de tussentijd neemt dat product wel waardevolle ruimte op je winkelvloer in. Ruimte waar je ook een product kan plaatsen wat wél goed verkoopt, en waardoor je sneller (en hogere) marges verdient.

Onderneem dus actie. In deze blog vind je een aantal tips over hoe je datgene verkoopt wat niet verkoopt.

Verminder het aantal leveranciers


Verkoop je producten van veel verschillende leveranciers? Dan loont het om eens kritisch te kijken om dat aantal te verminderen. Inkopen bij minder leveranciers betekent vaak een hogere inkoop per leverancier. En dat betekent weer dat je sneller aan de minimale orderwaarde komt, of meer korting krijgt op je order.

Vergeet niet te onderhandelen met die leveranciers. Ben jij een goede klant omdat je een flinke order plaatst en/of makkelijk mee samen te werken bent? Dan is er vaak echt wel wat mogelijk. Een korting op je order, gratis verzending of hulp bij het promoten van het merk: het helpt allemaal mee in het vergroten van je marges.

Verhoog het gemiddelde bonbedrag


En tot slot: verhoog het gemiddelde bonbedrag. Je hebt geld gestopt in het krijgen van die klant op je winkelvloer. Zorg je er dus voor dat die klant meer besteedt, dan verhoogt dat je marge al snel.

Twee snelle manieren om het gemiddelde bonbedrag te verhogen, zijn het trainen van je team (of jezelf) op bijverkoop en het aanpassen van je presentaties.

Zorg dat jij en je team weten hoe (en niet bang zijn om) bijverkoop ter sprake te brengen in een verkoopgesprek. Gebeurt dat nu onvoldoende? Dan is het tijd je team te trainen.

Ook het aanpassen van presentaties kan snel resultaat leveren. Een goed verkopend product op een opvallende plek in je winkel plaatsen (om de marge die je daarop verdient zoveel mogelijk uit te buiten) of bijverkoop‑items in de buurt van de artikelen zetten waar ze bij passen? Allemaal goede ideeën om je gemiddelde bonbedrag en je marge te verhogen.

Breng je marge in kaart


Marge is iets waar veel winkeliers naar vergeten te kijken. Ze zijn zo gefocust op omzet, dat ze niet kijken naar de manieren waarop ze geld weggooien. Maak het dus een prioriteit om niet alleen naar die omzet, maar ook naar je marge te kijken.

En zet die momenten in je agenda. Wat als het daar niet in staat, dan gebeurt het waarschijnlijk ook niet…

Succes!

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


Afbeeldingen via Pexels en Unsplash.

BewarenBewaren

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Tijdwinst top 3

Tijdwinst top 3
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!