Het verhaal van Bij Mies: een omzetboost in 1 week


Je omzet verdubbelen als winkel zijnde. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld door zoiets simpels als deelnemen aan het gratis initiatief ‘Week van de Stenen Winkel‘. In deze aflevering van de Kooplust-podcast vertelt winkeleigenaresse Miranda van Doren van Bij Mies hoe zij van ‘Week van de Stenen Winkel’ een gigantisch succes maakte voor haar winkel.

Klik op de play-knop om de podcast te beluisteren, of scroll verder en lees de uitgeschreven blog.

Transcript


Hier bij Kooplust zitten we op dit moment midden in de voorbereidingen van ‘Week van de Stenen Winkel‘, editie 2024. ‘Week van de Stenen Winkel’ is een initiatief dat ik drie jaar geleden in 2022 heb opgezet: een jaarlijks evenement waarin zoveel mogelijk stenen winkels in Nederland en België lokaal winkelen promoten bij de consument.

Dit jaar vindt ”Week van de Stenen Winkel’ weer plaats, voor de derde keer ondertussen, in de week van 13 tot en met 19 mei. Als winkel zijnde neem je helemaal gratis deel aan het initiatief. Neem je deel aan ‘Week van de Stenen Winkel’, dan krijg je van ons toegang tot een aantal videolessen waarin ik en andere retailexperts je uitleggen hoe je op jouw winkelvloer een succes maakt van ‘Week van de Stenen Winkel’. Ook krijg je toegang tot een digitaal promotiepakket om ‘Week van de Stenen Winkel’ bij je klanten te promoten, en een uitgewerkte marketingcampagne wanneer en hoe je ‘Week van de Stenen Winkel’ het beste promoot. Kortom: we geven je alle handvaten om een succes te maken van ‘Week van de Stenen Winkel’ en een omzetboost voor je winkel te creëren.

De inschrijving voor de editie van 2024 staat nu open: ga naar www.weekvandestenenwinkel.com en laat daar de gegevens van je winkel achter. Dan kan je jezelf gratis inschrijven voor dit initiatief.

In aanloop naar ‘Week van de Stenen Winkel’ leek het me leuk om een winkel aan het woord te laten die vorig jaar heeft deelgenomen, zodat jij uit de mond van een andere ondernemer kan horen hoe waardevol het is om deel te nemen aan deze week. Daarom in deze podcast een interview met Miranda van Doren, eigenaresse van Bij Mies: een conceptstore met damesmode, cadeauartikelen en woonaccessoires in het Brabantse Boekel.

Een verdubbeling in omzet tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ [00:05:55]


Ik begin het interview met de vraag waarom Miranda besloot deel te nemen aan ‘Week van de Stenen WInkel’. Miranda vertelt:

“Ik las en hoorde van heel veel enthousiaste collega ondernemers dat ze met jou mee hadden gedaan in de loop der jaren. Ik keek op jouw socialmedia-pagina en dacht, ‘Week van de Stenen Winkel’ is zo een makkelijk en zo een mooi handvat om meer omzet en meer klanten te genereren. Daar wilde ik meer van weten. Ik werd enthousiast en ook een beetje nieuwsgierig. Zo van ‘zou mij het ook lukken daar een succes van te maken, ja of nee?’. Dat is de grootste reden dat ik dacht: daar ga ik aan meedoen!’

Haar eerste deelname aan ‘Week van de Stenen Winkel’ werd meteen een gigantisch succes, zo deelt Miranda:

“Ik ging er blanco in. Ik hoorde van sommige collega-ondernemers dat zij bijna een dubbele omzet draaiden in die week. Ik dacht: ‘Ja, dat kan echt niet!’. Maar ik heb echt een dubbele omzet week gedraaid in ‘Week van de Stenen Winkel.’

Benieuwd of zij dit resultaat in haar eentje wist te bewerkstelligen of dat samen met andere ondernemers heeft gedaan, vraag ik Miranda hoeveel andere winkels in haar winkelcentrum deelnamen:

“Ik heb meer winkels benaderd om te vragen of ze meedoen. Maar bij ons in het dorp zitten niet zoveel winkels. Eén collega-ondernemer was superenthousiast en die collega ging ongeveer hetzelfde doen als ik. Andere winkels kregen daar ruchtbaarheid van en meldden zich op een later moment aan. Maar die zijn pas in de week voor ‘Week van de Stenen Winkel’ gestart met hun voorbereidingen. De resultaten van de andere winkels waren door een mindere voorbereiding ook minder goed. Wat jammer is, maar dat biedt wel weer kansen voor komend jaar: door te laten zien welk resultaat ik heb geboekt hoop ik meer ondernemers enthousiast te maken.”

Succesfactoren [00:10:45]


Miranda deelt wat in haar ervaring belangrijke succesfactoren zijn geweest voor het resultaat dat haar winkel creëerde tijdens ‘Week van de Stenen Winkel.’:

“Jullie geven als organisatie veel handvaten. Ik hoefde eigenlijk alleen maar de socialmedia-berichten een beetje aan te passen naar mijn eigen situatie en vooraf in te plannen. Daarnaast heb ik in een lokaal krantje geadverteerd op een A4 pagina om zoveel mogelijk traffic te genereren. Dat is eigenlijk wat ik heb gedaan: social media en adverteren. En uitpakken in de winkel natuurlijk: ballonnen, de rode loper uitleggen, aan de buitenkant laten zien dat er iets aan de gang. Omdat ik een van de weinige winkels was die meedeed, dachten voorbijgangers wel ‘wat is daar aan de hand?’. Ze werden getriggerd om te komen kijken, dus ik genereerde meer traffic naar mijn winkel. Het eerste wat je tijdens het bedenken van je actie ook denkt: je moet een korting geven, want je moet mensen trekken en triggeren naar je winkel om te komen. Jij vertelde tijdens een training dat het geven van die korting helemaal niet nodig is. Dus dat heb ik ook niet gedaan. Ik heb geen korting gegeven, maar gewoon puur extra aandacht aan de klant gegeven. Iedere dag dag een cadeautje weggegeven, ook als was het maar iets kleins. En dat wat ik weggaf, daar heb ik niet eens speciaal voor ingekocht. Ik heb gewoon gekeken: wat ligt er al lang in mijn magazijn? Even leuk inpakken en het voelt voor de klant heel speciaal.

Do’s & don’ts tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ [00:14:26]


Ik vraag Miranda wat ze andere winkels aanraad te doen in aanloop naar ‘Week van de Stenen Winkel’. Miranda vertelt:

“Nou, als eerste sowieso meedoen! “Week van de Stenen Winkel’ is gewoon fantastisch. Die week was voor mij zo super vet en zo verrassend. Ik ging elke dag naar huis en dacht: ‘jeetje, zijn mensen hiervoor nou naar mijn winkel toegekomen?’ Ik was flabbergasted. En wat ik verder zou doen: alle handvaten gebruiken die jullie als organisatie aanbieden. Een week of twee van tevoren al aandacht schenken aan ‘Week van de Stenen Winkel’ op social media. Mensen nieuwsgierig maken dat er iets staat te gebeuren, en uitleggen: wat is ‘Week van de Stenen Winkel’? Tijdens de week zelf zou ik elke dag een post op social media plaatsen hoe de dag is geweest, dat je klanten hebt bedankt en dat klanten blij de deur uit zijn gegaan. Als je dat elke dag herhaalt, dan maak je mensen nieuwsgierig daarmee. Dan is ‘Week van de Stenen Winkel’ één groot feest, vliegt het voorbij en draai je een super mooie omzet.”

Ik vul tijdens het interview aan:

Dat is inderdaad ook wat we als handvat meegeven in de marketingcampagne die we alle deelnemende winkels geven: begin voorafgaand aan ‘Week van de Stenen Winkel’ met de promotie, want dan bouw je de spanning op. En natuurlijk: nog niet alle consumenten kennen het initiatief. Juist uitleggen wat het inhoudt, geeft jou als winkel zijnde ook de kans om die boodschap, dat het belangrijk is naar lokale winkels toe te gaan, te benadrukken. En iedere dag in ‘Week van de Stenen Winkel’ nog een keer herhalen wat voor leuks je allemaal doet: voor jezelf voelt het misschien als veel. Maar ik denk dat je als je in de schoenen van de consument gaat staan: die ziet echt niet al jouw berichten voorbijkomen, want zo werkt het algoritme van Facebook en Instagram. Dus van de zeven keer dat jij iets plaatst, ziet die consument het misschien twee of drie keer voorbijkomen. En juist die herhaling van ‘oh ja, het is ‘Week van de Stenen Winkel’, ‘oh ja, ze hebben weer iets leuks gedaan deze week’, dat helpt om mensen naar de winkel te krijgen. Het is echt niet zo dat als jij één bericht plaatst dat iedereen meteen vanuit zijn stoel opspringt, en naar jouw winkel toe rent. Het is juist die herhaling die ervoor zorgt dat die consument actie gaat ondernemen.”

Als ik Miranda vraag wat ze winkels zou afraden om te doen tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’, deelt ze het volgende:

“Ik zou niet te laat starten met de voorbereiding, want dan sla je de plank mis. Ik zou van tevoren echt goed bedenken: wil je meedoen of niet? En zo ja: doe echt op tijd je voorbereidingen. Wat ik ook niet zou doen is een korting geven tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’. Ik heb afgelopen jaar meegedaan zonder korting te geven, en ik moet eerlijk zeggen: mensen hebben het ook helemaal niet gemist. Je pakt op die manier gewoon je marge.”

Meer info over ‘Bij Mies’ [00:21:54]


Ik vraag Miranda waar mensen meer te weten kunnen komen over haar winkel:

“Ik zit natuurlijk op Facebook en Instagram. Maar het leukste is natuurlijk om gewoon fysiek naar mijn winkel te komen in Boekel. Dat vind ik veel leuker dan dat je duizenden volgers op social media hebt. Want uiteindelijk is het die fysieke, stenen winkel veel belangrijker dan social media. Want dan proef je wat mijn winkel doet, wat voor beleving er is. En we zitten in Brabant, dus het is altijd super gezellig!”


Aan het einde van de podcast deel ik mijn conclusie:

“Ik als initiatiefneemster van ‘Week van de Stenen Winkel’ vindt het fantastisch om te horen wat voor resultaten winkels die deelnemen boeken met ‘Week van de Stenen Winkel’. Maar als ik heel eerlijk ben, denk ik niet eens dat dat het meest belangrijke is. Het meest belangrijke van ‘Week van de Stenen Winkel’ is dat we in Nederland en België – met ontzettend veel winkels tegelijkertijd – verkondigen dat het belangrijk is om af en toe naar die lokale winkel toe te gaan. Die gesprekken die plaatsvinden op zoveel winkelvloeren in die week, – die gesprekken tussen klant en ondernemer of tussen klant en medewerker – over dat het fijn is en dat het belangrijk is dat er winkels in de buurt zijn om naar toe te gaan. Dat is denk ik het allerbelangrijkste. En door dat allemaal samen te doen, creëren we samen een gigantische impact rondom die boodschap. Een gigantische impact bij de consument.

Dus ik nodig je uit, net zoals Miranda, om je in te schrijven voor ‘Week van de Stenen Winkel‘. Doe mee. Ik geef je alle handvaten om er een fantastische week van te maken voor jouw winkel, en met z’n allen creëren we die boodschap die niet te vergeten is voor de consument. Dus ga naar www.weekvandestenenwinkel.com en schrijf jezelf in!”

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!