5 manieren om de naamsbekendheid van je winkel te vergroten - Kooplust

5 manieren om de naamsbekendheid van je winkel te vergroten

Je wil meer naamsbekendheid voor je winkel. Extra klanten aantrekken. Een nieuwe doelgroep aanboren. Hoe pak je dat aan?

Er zijn talloze activiteiten die je kan ondernemen. Maar in mijn ervaring met winkeliers (en het opbouwen van mijn eigen bedrijf), zijn er een aantal activiteiten die beter werken dan andere. Welke dat zijn, deel ik in deze blog met je.

Facebook advertenties


Ze zijn goedkoop, doeltreffend en werken als een tierelier. Facebook advertenties. Wil je jouw naamsbekendheid uitbreiden, dan is dit de weg om te volgen.

Maar ho even: niet iedere advertentie werkt. Blijf alsjeblieft weg van het promoten van een product wanneer je doel naamsbekendheid is. Er zijn andere type advertenties die namelijk veel meer likes, reacties en deelacties opleveren. En dat is het type advertentie wat je wil gebruiken voor het vergroten van je naamsbekendheid.

Kijk maar eens naar bovenstaande advertentie van Hunkemoller. Het gaat niet over een bh, maar over een vraag die binnen de winkels van de lingerieketen vast en zeker dagelijks gesteld wordt: hoe vaak moet je je bh wassen?

Door je te focussen op het geven van informatie waar veel potentiele klanten naar op zoek zijn, genereer je sneller meer naamsbekendheid dan door een specifiek product te promoten. Houd daar dus rekening mee bij het maken van je advertentie.

Samenwerkingen met anderen


Jouw doelgroep, die komt niet alleen bij jou. Er zijn andere winkels, bedrijven, verenigingen, stichtingen, bijeenkomsten, evenementen en plekken die jouw potentiele klanten bezoeken.

Maak een lijst van die locaties, en probeer een samenwerking op te zetten. Wat voor samenwerking? In deze download vind je allerlei opties.

Het vinden van de juiste partner(s) is niet altijd even makkelijk, maar wanneer je die collega vindt waarmee je helemaal op één lijn zit is het in de ervaring van veel winkels dé manier om naamsbekendheid en het klantenbestand uit te breiden.

Nieuwsbrief


De derde manier om je naamsbekendheid uit te breiden, is via een nieuwsbrief. Klinkt misschien tegenstrijdig, want mensen die zich inschrijven, die kennen je winkel toch al?

Klopt inderdaad. Het is niet dat deze mensen nog nooit van je winkel hebben gehoord. Maar juist met die groep consumenten wil je in contact blijven. Door met regelmaat van jezelf te laten horen, échte waarde te bieden in je e-mails en je lezers uit te nodigen je nieuwsbrief met anderen te delen, geef je een flinke impuls aan je mond-tot-mond reclame. (Ik krijg wekelijks berichtjes van nieuwe nieuwsbriefabonnees waarin staat dat iemand anders hen de Inspiratiemails heeft aangeraden. Dus ja, het werkt echt ;-))

Waarom je daar je nieuwsbrief voor moet gebruiken en niet bijvoorbeeld je social media kanalen? Dat lees je hier.

Zet jezelf neer als de expert


Een andere manier om je naamsbekendheid uit te breiden is jezelf neer te zetten als expert.

Uiteraard ben je al een expert, je weet ten slotte ontzettend veel over de branche waarin je opereert. De vraag is alleen: laat je dat ook buiten je winkelvloer zien? Consumenten oriënteren zich vandaag de dag voornamelijk online. Dus wanneer jij pas op de winkelvloer laat zien wat voor kennis je in huis hebt, dan is dat simpelweg te laat.

Zet die kennis dus ook in je marketing in. Beantwoord veelgestelde vragen. Vertel wat consumenten vaak ‘fout’ doen in het gebruiken of onderhouden van je producten. Laat zien welk product het beste bij welke klant past. De manieren waarop je dat kan doen zijn legio: maak een Facebook bericht of Live video, start een blog, plaats een ‘veelgestelde vragen’ sectie op je website of zet je nieuwsbrief in.

Hoe dan ook, laat je kennis stralen. Want wanneer jij laat zien dat jij dé plek bent om naartoe te gaan als het om jouw branche gaat, dan vliegen die klanten als bijen op honing naar je toe.

Overtref de verwachtingen


Hoe mond-tot-mond reclame ontstaat? Door de verwachtingen van je klanten te overtreffen. We weten allemaal dat mond-tot-mond reclame nog altijd één van de krachtigste manieren van reclame is, en om dat type reclame te realiseren moet je meer doen dan het gemiddelde.

Brainstorm daarom eens over wat ‘gangbaar’ is in jouw branche. En kijk dan hoe je meer doet dan dat.

Wel een waarschuwing hier: het overtreffen van de verwachting betekent dat je echt iets speciaals doet. Dat je concurrent een retourtermijn van 1 week heeft, en jij biedt er eentje van twee weken valt niet onder die categorie.

Je wil iets 10 tot 100 keer beter doen dan die concurrent. Pas dan komt het in de buurt van het overtreffen van de verwachtingen. Een retourtermijn van 1 jaar dus, bijvoorbeeld.

Meer ideeën opdoen over hoe je de verwachtingen overtreft? Lees dan deze blog.

Wanneer naamsbekendheid niet snel genoeg komt


Misschien wil je vandaag aan de slag met je naamsbekendheid, en morgen resultaat zien. Dan heb ik vervelend nieuws voor je, want meestal gaat het niet zo snel. Het opbouwen van bekendheid kost tijd. Jaren en jaren, meestal.

Dat betekent niet dat het niet ontzettend belangrijk is dat je NU actie onderneemt. Maar weet wel dat het bouwen aan je naamsbekendheid iets is wat je moet blijven doen, niet een actie die je eenmalig onderneemt.

Blijf dus bouwen. Koester de klanten die je wel al hebt. Want ook met één nieuwsbrieflezer of één klant waarvan je de verwachtingen overtreft bouw je aan jouw droom.

En kun je wel een beetje extra hulp gebruiken? Neem dan deel aan de GROEI‑Challenge, die vanaf 25 maart 2019 plaatsvindt. In die Challenge ga ik dieper in op het opzetten van een goede marketingstrategie om je naamsbekendheid uit te breiden en meer klanten binnen te halen.

Wil je die info niet missen? Laat dan onderstaand je naam en e‑mailadres achter, en je ontvangt de Challenge‑mails vanzelf!

De GROEI-Challenge is afgelopen


Deelname is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe gratis Challenges en video-cursussen? Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Je ontvangt dan wekelijks een blog of exclusieve tip en bent als eerste op de hoogte van gratis masterclasses en cursussen. 

Afbeeldingen via Unsplash, Unsplash en Pexels.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren