Hartverwarmende verhalen over customer service


Goede customer service is tegenwoordig een vereiste. Voldoe je daar niet aan, vliegen de tweets, blogs en facebookberichten je binnen de kortste keren om je oren. De consument weet precies hoe en waar hij gehoord wordt. Maar hoe overtref je dan de verwachting van je klant? Liefst zo dat die tweets jouw winkel bejubelen? Omdat de beste inspiratie uit de ervaringen van anderen komt, vertelt Kooplust je de komende tijd hartverwarmende verhalen over customer service. Vandaag trappen we af met de memoires van Joshie de Giraf.

De vrouw van Chris en zijn twee kinderen brengen een bezoekje aan het Ritz Carlton hotel in Florida. Een topvakantie, maar bij terugkomst ontdekt Chris dat de favoriete knuffelgiraf van zijn zoon in het hotel is blijven liggen. Chris’ zoon huilt tranen met tuiten, ontroostbaar bij de gedachte zonder Joshie (de giraf) te moeten slapen.

Chris besluit dat een leugentje om bestwil het antwoord is om zijn zoon gerust te stellen. “Joshie neemt nog een paar daagjes extra vakantie in het hotel”, vertrouwt hij zijn zoon toe.

Gelukkig belt het Ritz Carlton diezelfde avond nog op met het nieuws dat Joshie terecht is. Chris vertelt schoorvoetend welk leugentje hij zijn zoon heeft opgehangen en vraagt de medewerker of ze misschien een beetje mee willen werken. Een fotootje van Joshie aan het zwembad of zo, als dat zou kunnen…

Twee dagen later ontvangt de familie een pakketje van het Ritz Carlton. Niet alleen Joshie komt tevoorschijn, maar ook een compleet fotoalbum met de avonturen van Joshie.

Joshie op een ligbed aan het zwembad (inclusief hippe zonnebril). Joshie in een golfkarretje terwijl hij het terrein verkent. Joshie aan het werk samen met het beveiligingsteam. Joshie in de relaxmodus tijdens een massage in de hotel spa.

Maak kennis met Joshi.
Tijdens zijn vakantie lag Joshi relaxend langs het zwembad…
Joshi met zijn nieuwe vriendjes…
Joshi aan het genieten van een massage…
Joshi aan het werk bij de beveiliging…
En Joshi die het hotelterrein verkent…

Het team van het Ritz Carlton ging met dat fotoalbum verder dan Chris ooit had durven dromen. Het resultaat? Chris en zijn familie zijn de meest trouwe klanten die het Ritz Carlton zich kan wensen. Het verhaal van Joshie ging de hele wereld over. En de medewerkers van het hotel hebben waarschijnlijk flink gelachen tijdens het fotograferen.

Overtref jij de verwachtingen van je klanten?

MOEITELOOS EN SNEL HET VERKOOPTEAM VAN JE WINKEL
trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.

Afbeeldingen via Flickr en Huffington Post.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!