Hartverwarmende verhalen over customer service

Hartverwarmende verhalen over customer service

Goede customer service is tegenwoordig een vereiste. Voldoe je daar niet aan, vliegen de tweets, blogs en facebookberichten je binnen de kortste keren om je oren. De consument weet precies hoe en waar hij gehoord wordt. Maar hoe overtref je dan de verwachting van je klant? Liefst zo dat die tweets jouw winkel bejubelen? Omdat de beste inspiratie uit de ervaringen van anderen komt, vertelt Kooplust je de komende tijd hartverwarmende verhalen over customer service. Vandaag trappen we af met de memoires van Joshie de Giraf.

De vrouw van Chris en zijn twee kinderen brengen een bezoekje aan het Ritz Carlton hotel in Florida. Een topvakantie, maar bij terugkomst ontdekt Chris dat de favoriete knuffelgiraf van zijn zoon in het hotel is blijven liggen. Chris’ zoon huilt tranen met tuiten, ontroostbaar bij de gedachte zonder Joshie (de giraf) te moeten slapen.

Chris besluit dat een leugentje om bestwil het antwoord is om zijn zoon gerust te stellen. “Joshie neemt nog een paar daagjes extra vakantie in het hotel”, vertrouwt hij zijn zoon toe.

Gelukkig belt het Ritz Carlton diezelfde avond nog op met het nieuws dat Joshie terecht is. Chris vertelt schoorvoetend welk leugentje hij zijn zoon heeft opgehangen en vraagt de medewerker of ze misschien een beetje mee willen werken. Een fotootje van Joshie aan het zwembad of zo, als dat zou kunnen…

Twee dagen later ontvangt de familie een pakketje van het Ritz Carlton. Niet alleen Joshie komt tevoorschijn, maar ook een compleet fotoalbum met de avonturen van Joshie.

Joshie op een ligbed aan het zwembad (inclusief hippe zonnebril). Joshie in een golfkarretje terwijl hij het terrein verkent. Joshie aan het werk samen met het beveiligingsteam. Joshie in de relaxmodus tijdens een massage in de hotel spa.

  • Maak kennis met Joshi.

Het team van het Ritz Carlton ging met dat fotoalbum verder dan Chris ooit had durven dromen. Het resultaat? Chris en zijn familie zijn de meest trouwe klanten die het Ritz Carlton zich kan wensen. Het verhaal van Joshie ging de hele wereld over. En de medewerkers van het hotel hebben waarschijnlijk flink gelachen tijdens het fotograferen.

Overtref jij de verwachtingen van je klanten?

Afbeeldingen via Flickr en Huffington Post.

Moeiteloos en snel het verkoopteam van je winkel trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.