Kooplust Service Academy.
Moeiteloos en snel jezelf en het verkoopteam van je winkel trainen op service.

Met een minimale investering een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Als jij een van die vragen in gedachte met 'ja' beantwoordde, dan ben je niet de enige. Want er zijn veel ondernemers in de retailbranche die daarmee worstelen. En dat is niet zo gek. Want verkopen en service verlenen is iets wat dagelijks gebeurt, en voor menig zelfstandige winkelier het hart van zijn of haar zaak vormt. Dus hoe zorg je er dan voor dat je op dat gebied een topprestatie levert?

Dat service een belangrijke pijler van je winkel is, dat weet je.

Je gelooft met heel je hart dat het een van dé manieren is om het verschil te maken. Jij en je team doen daarom iedere dag jullie stinkende best om die klanten zo goed mogelijk bij te staan.

De uitdaging zit alleen in hóé jullie dat doen. Misschien is de manier waarop de ene medewerker een verkoopgesprek voert nog verre van routinematig. Misschien heb jij jouw verkoopskills zelf aangeleerd en twijfel je of jij je gesprekken wel op de best mogelijke manier voert. Misschien is je team heel klantvriendelijk, maar ontbreekt het nog aan een meer commerciële manier van werken. Of misschien gaat alles nu al best goed, maar wil je wel je service naar een nóg hoger niveau brengen.

Maar... je service naar een nóg hoger niveau brengen is moeilijk.

Die wens om iets te veranderen is er waarschijnlijk al een tijdje. De gedachte brandt al maanden (of zelfs jaren) in je achterhoofd: het trainen en begeleiden van je team heeft meer aandacht nodig.

Maar ja, er is nog veel meer dat je aandacht vraagt. Je to-do-lijstje bestaat op een gemiddelde dag uit zo ongeveer 392 taken die nog moeten of mogen gebeuren. Het trainen van je team (of jezelf) schiet er simpelweg bij in.

En dat is op z’n zachtst gezegd jammer.

Want het kost je omzet. Het kost je klanten. Het maakt je medewerkers minder gemotiveerd. En het maakt je medewerkers minder gekwalificeerd in de omgang met de klant van vandaag. 

Het níét trainen van je team is niet de oplossing. Het overlaten van trainingen aan je leverancier ook niet (want die traint op productkennis, niet op verkooptechnieken). Maar hoe train je jouw verkoopteam dan wel, in zo min mogelijk tijd en met zo min mogelijk moeite?


Maak kennis met de 
Service Academy.

Dat is waar de Service Academy van Kooplust jou bij helpt. In dit online programma leren jij en je team de zes stappen om een gedenkwaardig verkoopgesprek te creëren. Zo’n gesprek waarvoor je klant de volgende keer een blokje omrijdt om speciaal naar jouw winkel te komen.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes

Wat deelname aan de Service Academy oplevert?

Blije klanten.

Iets aansmeren of je klant ‘pushen’ is niet waar de Service Academy over gaat. Het programma leert je wel hoe jij je verkoopgesprekken op zo’n manier stuurt dat je klant met een grote glimlach je winkel verlaat.

Hogere omzet.

Blije klanten betekenen meer omzet. Zo simpel is het. De Service Academy helpt je een hoger bonbedrag te realiseren, meer transacties en meer omzet. De praktische tips uit het programma dragen bij aan een snel resultaat.

Motivatie.

Jezelf ontwikkelen en samen streven naar een doel is wat mensen motiveert. De Service Academy helpt jou en je team daarbij. Met als resultaat een gemotiveerd en gekwalificeerd team dat net even dat tandje extra bij zet en initiatief toont.

Gemak.

De Service Academy neemt jou als winkeleigenaar heel wat werk uit handen. Het trainen van je team gebeurt automatisch, kost jou amper tijd en je ziet in één oogopslag de vorderingen van je medewerkers.

Opzet van het programma

Echt goed jezelf of je team trainen gebeurt niet in een uurtje tijd. Het vraagt constante aandacht en focus. De Service Academy is zo opgezet dat die constante toewijding jou uit handen wordt genomen. Om dat voor elkaar te krijgen, bestaat het programma uit 3 Tredes.

Trede 1 - Basis Fase

Dit is het fundament van de Service Academy, en het fundament van jouw service. Dit deel van het programma bestaat uit 3 uur aan videolessen die je helemaal in je eigen tempo bekijkt. Na het afronden van deze videolessen, weet je precies hoe je een goed en commercieel verkoopgesprek voert zonder je klant dingen aan te smeren of hem/haar iets op te dringen. In deze video’s leren deelnemers onder andere wat de beste en de slechtste openingszin ooit zijn, hoe je een band opbouwt met een klant en hoe je waarde toevoegt door bijverkoop. Het volledige lesprogramma vind je onderstaand.

Klik hier voor volledige lesinhoud Trede 1.

Trede 2 - Certificatie Fase

Trede 2 van de Service Academy start automatisch na het afronden van Trede 1. Nu je de theorie over het voeren van een goed verkoopgesprek hebt bekeken, wordt het tijd de tips in praktijk te brengen. In dit tweede deel van het programma ga je in 12 weken tijd alles wat je al geleerd hebt toepassen op situaties en producten in je eigen winkel. Je krijgt hiervoor wekelijks toegang tot een video en opdracht. Na deze Trede ontvang je een officieel certificaat van je deelname aan de Service Academy.

Trede 3 - Verdieping Fase

Wil je tot slot een echte topverkoper worden? Dan ga je verder naar Trede 3 van de Service Academy. In dit deel van het programma ga je aan de slag met meer gevorderde thema’s, zoals hoe je omgaat met klanten die vragen om korting, onzekere klanten die maar geen keuze kunnen maken of klanten met klachten. Je ontvangt wekelijks een e-mail met een video, opdracht of tip. Deze fase van het programma duurt zolang je een actieve deelnemer bent aan de Service Academy. Een overzicht van de eerste twaalf thema’s die aan bod komen vind je onderstaand.

Klik hier voor de eerste 12 thema's van de Verdieping Fase.

Bonussen voor winkeleigenaren en managers

Naast de 3 Tredes van het programma ontvangen winkeleigenaren en managers extra begeleiding binnen de Service Academy. In Trede 2 ontvang je zes bonuslessen over het coachen en sturen van je team op service. Je leert in deze lessen onder andere hoe je feedback geeft aan je team, hoe je stuurt op cijfers en hoe je jouw team in belangrijke verkoopperiodes een laserscherpe focus op de klant geeft.

In Trede 2 ontvang je daarnaast wekelijks een e-mail met daarin een tip over het coachen van je team op de les van die week. In Trede 3 ontvang je de coachingstips over het maandelijks actuele thema.

Een rondleiding door de Service Academy


Wil je een idee krijgen van hoe de Service Academy eruitziet? Bekijk dan onderstaande video uit de eerste Module van het programma. In deze Module leren de deelnemers dat wat je DENKT invloed heeft op wat je DOET. De Module deelt wat het betekent om goede service te verlenen (en dat is niet vervelend, iemand iets aansmeren of opdringerig zijn). Het doel is om de Allerbeste Aankoop te realiseren voor je klant.

Maanden wachten om je team bij elkaar te krijgen en te trainen hoeft niet, met de Service Academy start je direct.


De voordelen van de Service Academy

De Service Academy volgen kan altijd en overal. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Je bekijkt de lessen via een desktop, tablet of telefoon. In je winkel of buiten je winkel. Op welk tijdstip dan ook.

 • Een hoger bonbedrag
 • Een hoger serviceniveau creëren
 • Een hogere conversie
 • Een hoger aantal stuks per bon
 • Trainen op ieder moment en op iedere plek
 • Een hogere omzet
 • Makkelijk te gebruiken 
 • Een geroutineerd verkoopgesprek
 • Een meer constant serviceniveau binnen je team
 • Betaalt zichzelf terug
 • Certificaat na het afronden van Trede 2
 • Voorkomt ‘vergeten’ van verkooptechnieken
 • Meer focus op de klant
 • Commerciëler en doelgerichter werken 
 • Motiveert medewerkers
 • Handleiding voor je verkoopgesprek
 • Kleine tijdsinvestering
 • Automatische rapportage over voortgang medewefkers
 • (Twee)wekelijkse coachingstips voor managers
 • 6 Bonuslessen voor managers over leidinggeven

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de training?

Alle video’s uit de Service Academy zijn kort en duren minder dan 10 minuten. In Trede 1 vind je 29 video’s, die je in totaal in ongeveer 3 uur bekijkt. Deze video’s bekijk je in je eigen tempo. In Trede 2 bekijk je iedere week 1 video en ga je aan de slag met een opdracht. Per week kost je dit ongeveer 15 minuten tijd. Deze Trede neemt in totaal 12 weken in beslag. In Trede 3 ontvang je iedere week een video of opdracht. Je bent per week tussen de 5 en 15 minuten bezig. Deze Trede duurt zolang je lid bent van de Service Academy. Het volgen van het programma kost een verkoopmedewerker dus maximaal 15 minuten per week. Ben je een manager of winkeleigenaar? Dan kost het je iets meer tijd omdat je waarschijnlijk de voortgang van je team wil volgen en af en toe bezig bent met het coachen van je team op de vloer. Maar ook jij bent binnen 30 minuten per week klaar.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Meld ik me aan per winkel of per persoon?

Het genoemde abonnementstarief is per winkel. Per winkel is het mogelijk om maximaal tien personen deel te laten nemen (dus bijvoorbeeld één manager en negen teamleden). Heb je meer medewerkers dan dat? Sluit dan een extra abonnement af. Bij meer dan dertig medewerkers of drie winkels gelden speciale tarieven. Neem hiervoor contact op met Kooplust via het e-mailadres info@kooplust.com.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Kan ik zien wat de voortgang is van mijn medewerkers?

Ja. Als manager of winkeleigenaar zie je of en wanneer medewerkers gestart zijn met de training, hoe ver zij met de training zijn, of zij voor opdrachten en quizzen geslaagd zijn en wat hun antwoorden waren.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Zijn de lessen van de Service Academy op mijn branche toepasbaar?

De lessen uit de Service Academy zijn niet op een specifieke branche gericht. Dat komt omdat de basis van het verkoopgesprek in iedere branche hetzelfde is. Door de video’s heen komen voorbeelden uit allerlei branches aan bod. Je team gaat tijdens Trede 2 en Trede 3 zelf aan de slag met nadenken over hoe de theorie uit de video’s vertaald kan worden naar jouw specifieke winkel en producten. Heb je tijdens het volgen van de Service Academy vragen over jouw branche? Dan kan je een e-mail sturen naar een speciaal e-mailadres voor de klanten van Kooplust.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Moeten mijn medewerkers in de winkel zijn tijdens de training?

Nee, het is niet nodig om van je medewerkers te verlangen dat ze een avond in je winkel blijven om de training te volgen. De training is altijd en overal te volgen, zolang je beschikt over een internetverbinding. De training volgen kan dus in je winkel, maar ook thuis of op locatie.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Wat als ik mijn deelname wil stopzetten?

Deelnemen aan de Service Academy kan door middel van een maandabonnement of een jaarabonnement. Het maandabonnement is maandelijks op te zeggen. Wanneer je een jaarabonnement afsluit, word je direct lid van de Service Academy voor 12 maanden. Na dit jaar wordt het abonnement automatisch verlengd. Opzeggen kan jaarlijks, met een opzegtermijn van minimaal 1 kalendermaand. 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Wat als ik geen team heb en alleen op de winkelvloer sta?

Dan ben je ook van harte welkom in de Service Academy. Je krijgt dan toegang tot alle lessen én alle bonussen voor managers en winkeleigenaren.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Wat als ik geen winkeleigenaar of manager ben?

Dan ben je ook van harte welkom in de Service Academy. Ook wanneer jij als verkoopmedewerker werkt en zelfstandig ervoor kiest je verkoopvaardigheden te verbeteren, is de Service Academy geschikt voor je. Je krijgt dan toegang tot alle lessen én alle bonussen voor managers en winkeleigenaren.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Over Kooplust

In de Service Academy word je geïnspireerd en getraind door mij (Marian Bekkers, eigenaresse van Kooplust).

Ik begon mijn carrière in retail op mijn 17e, als weekendhulp in een kledingwinkel. Na jarenlang zelf op de winkelvloer te hebben gestaan als bedrijfsleider en troubleshooter, weet ik wat er nodig is om een gemotiveerd team te bouwen dat een laserscherpe focus heeft op de klant.

Leidinggeven deed ik vanaf mijn 19e. En toen ik zo’n 22 jaar oud was werd ik door mijn werkgevers heel Nederland en België doorgestuurd om winkels te helpen hun omzet te verhogen. Als ik zo’n winkel binnenstapte deed ik één ding: samen met het team me volledig focussen op service. Dat betekende het team trainen, coachen en sturen in hun gesprekken met klanten.

Het resultaat was altijd snel zichtbaar. Stijgende conversie, stijgende bonbedragen en stijgende omzetten. Maar misschien nog wel mooier dan dat: een gemotiveerd team. Meer dan eens kwamen medewerkers na aan paar maanden samenwerken naar me toe om te zeggen: “Het is weer leuk om hier te werken.”

Ik wil jou helpen dat ook te bereiken. Een stijgende omzet, en die gemotiveerde medewerkers. Met de kennis die ik opdeed bij internationaal opererende ketens (die een vrachtlading aan ervaring hebben in wat werkt in het trainen van verkoopmedewerkers), mijn samenwerking met honderden zelfstandige winkeliers in de zeven jaar dat Kooplust bestaat en jouw unieke passie als ondernemer in de retailbranche, weet ik zeker dat we samen in de Service Academy een geweldig resultaat voor jouw winkel zullen realiseren.

Wil jij met een minimale investering een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers realiseren? Meld jezelf dan nu aan voor de Kooplust Service Academy.

Start direct met de Service Academy

Selecteer onderstaand je keuze: kies voor het maandelijks opzegbare abonnement van de Service Academy, of ga voor het voordelige jaarabonnement. Wil je zien hoe het betaalproces werkt? Of vraag je jezelf af hoe bestellen vanuit België werkt? Klik dan hier om een instructievideo te bekijken. Na aanmelding ontvang je direct een bevestigingsmail en instructies om je aan te melden voor het online leerplatform. Daarna kunnen jij en je team meteen aan de slag met de Service Academy!

Service Academy


 • Maandabonnement
 • Maandelijks opzegbaar
 • Extra gemak

€ 197 per maand*

*per winkel, ex BTW. 

 • Jaarabonnement
 • 2 maanden gratis
 • Beste deal

€ 1970 per jaar*

*per winkel, ex BTW. 

Don`t copy text!