Hartverwarmende verhalen over customer service (5)


Kooplust inspireert je met een reeks hartverwarmende verhalen van customer service. Bedrijven die 5 stappen verder zetten dan strikt gezien nodig is. Gewoon, omdat ze hun klanten willen laten glimlachen van oor tot oor (en een beetje mond-tot-mond reclame kan natuurlijk ook nooit kwaad). Vandaag: het Gaylord Opryland hotel.

Christina McMenemy was een trouwe bezoeker van het Blissdom event, een weekendevenement speciaal voor vrouwelijke bloggers. Jaar na jaar dompelde ze zich overdag onder in nieuwe kennis, terwijl ze ’s avonds haar bedje opzocht in het nabijgelegen Gaylord Opryland hotel.

In slaap vallen was voor Christina een eitje: de wekker in haar hotelkamer speelde de meest relaxte spa-geluiden die haar meteen deden ontspannen. Klinkt misschien als een klein detail, maar Christina sliep als een roos wanneer die wekker op haar nachtkastje stond.

Ieder ander had haar misschien omschreven als een idioot. In hemelsnaam, welk verschil maakt een wekkerradio nu helemaal? Maar Christina was om. Ze moest en zou diezelfde wekker vinden om op haar nachtkastje thuis neer te zetten.

Christina zocht stad en land af. Drie jaar lang. Maar nee hoor, geen wekker. Althans niet die wekker met rustgevende spa-geluiden.

Bij haar volgende bezoekje aan Blissdom en Opryland stond die hemelse wekker weer op haar te wachten. Ze besloot een tweet te sturen naar het Gaylord Opryland:

CS5-2

En al snel reageerde het hotel:

CS5-3

Christina antwoordde:

CS5-4

Daarna viel het gesprek stil. Christina zette koers naar het afsluitende feestje van Blissdom en vergat de wekker.

Tot ze weer terug op haar hotelkamer kwam althans.

Tot haar grote verrassing stond er niet 1 wekker. Nee, er stonden er twee. En een kaartje met haar naam er op.

CS5-1

Het kaartje was gevuld met de volgende tekst:

Christina, Thank you for following us on Twitter. We hope you enjoy these spa sounds at home. If you need anything, please let us know. Sincerely, Elizabeth, Nick & Tori.

Het Gaylord Opryland hotel maakte van Christina een levenslange fan en een uitgeslapen blogger. Met welk goed gekozen cadeau zou jij je klant kunnen verrrassen?

MOEITELOOS EN SNEL HET VERKOOPTEAM VAN JE WINKEL
trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.

Foto’s via de blog van Christina McMenemy. en Pixabay.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Het geheim van retail

Het geheim van retail

Hoe ver ga je in je service?

Hoe ver ga je in je service?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!