Korting, korting, korting - Kooplust retail blog

Korting, korting, korting

Giga deals, kortingsweken, superaanbiedingen, laagste prijs, actie, jublieum voordeel, prijsknallers…. Bij het doorbladeren van de reclame die dit weekend de brievenbus binnenviel merkte ik vooral het volgende op: hoeveel verschillende manieren er eigenlijk zijn om korting te communiceren.  25 folders binnen, waarvan 19 al op de voorpagina toeschreeuwen dat je bij deze winkel qua prijs het beste uit bent. De andere 6 waren iets subtieler (waarbij onder subtieler wordt verstaan dat geen wervende voordeelteksten de eerste pagina sieren. Wel direct zichtbare gereduceerde prijzen bij artikelen en prikkende discountslogans op andere bladzijdes).

Waarom zo’n focus op prijs? Speelgoedzaken, telefoonwinkels, autohandelaren en zelfs frietzaken proberen de klant te trekken met korting. Sommigen zelfs door afbreuk te doen aan een imago. Een Expert zou moeten staan voor kennis en service, en iedereen heeft ergens in zijn hoofd opgeslagen dat die kwaliteiten extra geld kosten. Allerlei aanbiedingen promoten brengt daardoor ruis in het denkbeeld van je klant. De komst van een MediaMarkt en internetwinkels zullen hen in de loop van de jaren heus omzet hebben gekost, maar door mee te gaan in de massa van de concurrentie maak je jezelf onzichtbaar.Geen van de winkels durft zich duidelijk op een ander punt te profileren. Ja, het is crisis en een folder heeft misschien je voorkeur om aanbiedingen te communiceren. Maar realiseer je dat alhoewel prijs kan werken op korte termijn, die koopjesjagende klant de volgende keer net zo lief naar een ander gaat die een lage prijs biedt. Het levert je dus geen loyaliteit op. En vergeet niet dat een enorm grote groep consumenten bereid is meer uit te geven voor een goed product (ipad, anyone?).

Ik ben benieuwd wanneer een keten me gaat verassen met een vernieuwende folder.. Eentje die je kan inspireren op fashion-gebied , met moodboards van de laatste trends en ideeën vanuit streetstyle blogs. Eentje die ouders uitlegt wat het nieuwste speelgoed hun kinderen kan leren. Eentje die boekenliefhebbers vertelt welke 10 thrillers je gelezen moet hebben en waarom. Wat dan ook eigenlijk om op te vallen in die lawine aan kortingen.

Afbeelding via Flickr.

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.