Inspiratie? Die ligt op straat


Klanten naar de winkel trekken. Klanten inspireren. Klanten iets extra’s verkopen. Wensen die de meeste winkels hebben. Maar pak je dat aan in de praktijk?

Ideeën opdoen om die wensen te vervullen blijkt soms best lastig. Ik krijg er in ieder geval vaak vragen over. “Ja maar Marian, HOE pak ik dat dan aan, die extra klanten trekken/ klanten inspireren / … ?”

Nu heb ik over het algemeen geen tekort aan ideeën. Ik zie overal mogelijkheden. Laat mij een rondje over straat lopen en ik heb al weer een lijst aan opties in mijn hoofd zitten.

Maar laten we eerlijk zijn, niet iedere ondernemer heeft de tijd om rondjes over straat te lopen. Ik eigenlijk ook niet, maar ik dwing mezelf af en toe. Zo kreeg ik laatst de kans om een seminar in San Diego te bezoeken. En ondanks een volle agenda, heb ik daar nog een paar daagjes shopping aan vast geplakt. Om nieuwe inspiratie op te doen.

Natuurlijk ga ik jou mee laten genieten van die inspiratie. Onderstaand vind je vast een greep uit de foto’s die ik maakte tijdens mijn reis in Californië.

Hoe krijg je klanten binnen? Nou, zo dus bijvoorbeeld. Door ze een gratis 5-minuten-consult te beloven.

Of een paar gratis snoepjes…

Gap probeert klanten over de drempel te krijgen door te benadrukken dat gratis Wifi aanwezig is.

Mooie etalages bij J Crew.

Interessant zijn voor iedereen? Van Williams Sonoma hoeft het niet. Zij willen alleen de echt serieuze koks in de winkel. Durf te kiezen!

Mooie opvallende presentatie.

Geef uitleg aan je klanten via communicatiemateriaal. Crate & Barrel vertelt bijvoorbeeld welk glas je nodig hebt voor welke wijn.

Dromerige presentatie in deze kledingzaak.

Bij Anthropologie vragen ze je naam en schrijven ze deze op de paskamer. (Althans, dat proberen ze. Mijn naam was blijkbaar nog iets te lastig.) Maakt het toch net wat persoonlijker!

American Girl: de plek waar je een pop kan kopen, maar er ook mee naar de kapper of een restaurant kan gaan. Droomplek van 3 etages voor alle kleine meisjes!

Neiman Marcus geeft iedere dag een overzicht wat klanten op die dag in de winkel kunnen beleven.

Welke checklist zou jij je klanten kunnen geven? Williams Sonoma geeft klanten vast een checklijstje voor Thanksgiving.

Klanten overhalen om in de winkel iets te kopen en niet online? Benadruk de voordelen die je biedt! Direct meenemen bijvoorbeeld.

Slim bord van Topshop. Op een goed zichtbare locatie vertellen ze je nog even dat je zeker de kelder van de winkel moet bezoeken.

Mooie inspiratiewand bij Urban Outfitters.

Tot zover deze fotoreportage. Een van deze voorbeelden heeft je hopelijk weer extra inspiratie gegeven voor jouw winkel…!

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!