5 adviezen als je winkel wil starten met bloggen of vloggen


De laatste tijd ontvang ik veel vragen over het onderwerp contentmarketing. Winkels die willen starten met het schrijven van blogs, of het maken van video’s, maar niet precies weten hoe ze moeten beginnen. En dus: deze maand een vlog met 5 adviezen als je winkel wil starten met contentmarketing.

Niet bekend met het begrip contentmarketing? De officiële omschrijving is “een vorm van marketing waarbij het bieden van relevante informatie (content) voor de doelgroep centraal staat.”

Met andere woorden: je brengt meer informatieve of inspirerende verhalen en boodschappen in plaats van drammerige verkoopberichten. In plaats van een plaatje met de nieuwste zitbank en de prijs daarvan, schrijf je als woonwinkel bijvoorbeeld een artikel met 5 tips voor mensen die een nieuwe zitbank willen kopen.

De reden om met contentmarketing te starten is jezelf te positioneren als een bepaalde expert. Te laten zien dat jij die plek bent waar mensen terecht kunnen als ze iets willen weten over jouw tak van sport. Het is ook een vorm van klantenbinding: door met regelmaat waardevolle informatie te bieden blijf je in contact met je doelgroep en versterk je de band met je klant.

Tja, en als het gaat om informatieve en inspirende blogs of video’s, dan heb ik daar wel iets over te vertellen 🙂 Contentmarketing is een belangrijke marketingmethode voor mijn eigen bedrijf. Toen ik daarom een vraag kreeg van een winkel over dat onderwerp, heb ik de camera erbij gepakt en een vlog opgenomen met een aantal tips. Klik op de video om mijn tips te ontdekken.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


Afbeelding via Pixabay

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!