Centrummanagement: Een nieuwerwets stadshart - Kooplust retail blog

Centrummanagement: Een nieuwerwets stadshart

Als retailer ervoor zorgen dat je in je winkels de zaakjes op orde hebt is af en toe al ingewikkeld genoeg.  Maar hoe realiseer je dat ook de omgeving van je verkooppunt aantrekkelijk is? De komende tijd daarom op Kooplust aandacht voor winkelcentra en welke activiteiten ondernemers gezamenlijk kunnen organiseren om bezoekers te trekken. Vandaag de aftrap met een kijkje in het rapport van Mary Portas over de Britse high streets.

Dalende bezoekersaantallen is niet iets waar alleen de winkelier mee kampt, hele winkelstraten zien er vandaag de dag soms verlaten uit. Consumenten shoppen meer op internet en bezoeken daardoor minder vaak de binnenstad of gaan veel gerichter naar enkele winkels toe. Tel daarbij de leegstaande panden op en de straten geven een wat mistroostig beeld. De  uitdaging is dus bezoekers (terug) te krijgen. Meer levendigheid in de stads- of dorpskern. Ik schreef al eerder dat de winkel een ontmoetingsplek moet zijn, en datzelfde geldt voor de straat, het plein en de binnenstad. Geen makkelijke taak, maar dat er genoeg mogelijkheden zijn is zeker!

The Portas Review


Eind vorig jaar verscheen een rapport van de Britse retail guru Mary Portas. Een uitgebreid onderzoek van de Britse regering naar wat nu eigenlijk belangrijke factoren zijn in het succes van winkelstraten was aanleiding voor het rapport van Portas (in een notendop de samenvatting van het 128-pagina-tellende onderzoeksverslag: ze hebben geen idee wat die succesfactoren zijn).  Portas is als expert gevraagd een pilot op te starten met 12 Britse steden en dorpen om te experimenteren  en meten wat bijdraagt aan een goede winkelstraat. Haar rapport zet de plannen uiteen die ze heeft om de ook in Engeland dalende bezoekersaantallen tegen te gaan. Een kijkje waard dus!

Portas’ aanbevelingen


In totaal geeft Portas 26 tips. Een selectie:

  • Binnensteden missen een visie. Als winkelstraten werden gerund als een warenhuis, zouden ze een duidelijke positionering hebben, een strategie, een richting die ze op willen gaan. Ze zouden keuzes maken die passen bij deze visie en proactief bedrijven en services zoeken die nog missen in de omgeving.  Om dat te realiseren, zou een “town team” behulpzaam zijn. Een groep mensen, bestaande uit lokale huurbazen, retailers (zowel ketens als zelfstandigen), gemeenteleden, andere lokale ondernemers en bewoners. Vanuit die verschillende oogpunten moet een duidelijk beeld neergezet worden over wat de stadskern uniek maakt en hoe deze zich gaat onderscheiden.
  • Het organiseren van een “markt-dag”. Niet de traditionele weekmarkt, maar een dag waarop in het centrum allerlei kraampjes te vinden zijn met nieuwe producten en ondernemingen. Hier kunnen mensen hun ideeën en services uitproberen, zonder direct met grote kosten te zitten (denk bijvoorbeeld ook eens aan samenwerkingen met lokale scholen: regelmatig geven deze een project aan de scholieren om een fictieve onderneming op te zetten. Deze bij zo’n markt-dag betrekken kan een leuk onderdeel zijn van hun project en trekt gegarandeerd nieuwsgierige ouders en familie!).
  • Grotere retailers zouden kleine zelfstandigen moeten steunen en een mentor voor hen zijn. Bijvoorbeeld door hen advies te geven op het gebied van merchandising, of een dagje mee te laten lopen in de gang van zaken (koppelen van meer ervaren en nieuwe ondernemers is ook een idee).
  • Meer inspraak voor bewoners. Co-creatie of coöperatie van een consument is de laatste jaren in opkomst (denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van een product of met behulp van crowdfunding mede-eigenaar zijn van een winkel), en ook over de invulling van zijn binnenstad zou een consument iets mogen zeggen. Het belangrijkste is uiteindelijk dat zij er gebruik van maken en graag naar toe gaan!
  • Het gebruiken van leegstaande panden makkelijker maken: tijdelijke invulling door pop-up stores zien we al, maar waarom geen tijdelijke ontmoetingsplekken voor lokale bewonersgroepen, kunstprojecten, of andere activiteiten?
  • Een virtuele winkelstraat waar consumenten kunnen vinden welke winkels in de binnenstad gevestigd zijn, zelf tips  geven over het verbeteren van de straten, een overzicht van lokale aanbiedingen  staat of een loyalty kaart voor het gehele winkelcentrum (ipv elke winkel apart) aangevraagd kan worden.

Slechts een paar tips, het rapport is nog verder gevuld met ideeën als werk-winkels (een flex werkplek die ter vervanging van thuiswerken kan dienen en waar onderrnemers advies kunnen krijgen) afgewisseld met fitnesscentra, jongerenplekken en ruilwinkels. En een bingoavond op zijn tijd. Alles om een dynamisch stadshart te creëren en de samenkomst van inwoners te stimuleren.

Het gehele rapport is de moeite van het lezen waard, je kunt het hier inzien. Ik zou zeggen: tijd om aan de slag te gaan!

Afbeelding via Pixabay.

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.