5 winkelconcepten voor de toekomst: The Philosophy Store


Welke winkelconcepten zijn klaar voor de toekomst? Hebben het in zich om uit te groeien tot een ontmoetingsplek voor hun doelgroep? Kooplust definieerde 5 simpele en succesvolle concepten, die het voor elkaar krijgen consumenten een blokje om te laten rijden voor een bezoek. In deze blogpost meer over concept nummer één: The Philosophy Store.

5 concepten wiens deuren over 10 jaar nog steeds open staan. Omdat ze in spelen op belangrijke behoeftes van de consument. Omdat ze méér bieden dan alleen de verkoop van een product.

Kooplust heeft het al vaker gezegd: de winkel van de toekomst is een ontmoetingsplek. En deze 5 concepten hebben alle ingrediënten in zich om dat waar te maken.

In deze blogpost lees je alvast meer over concept nummer 1: The Philosophy Store. Meer horen over de andere 4 concepten? Meld je dan aan voor het webinar van Kooplust, onderaan deze blogpost.

The Philosophy Store


Dit is niet zo maar een winkel. Nee, deze retailer wil de wereld verbeteren. Een winkel die een sterke visie heeft op hoe zij –en jij als klant- een steentje bij kunnen dragen aan de omgeving. En dan gaat het niet om hier of daar een losse marketing actie voor het goede doel. Nee, de wens om de wereld een betere plek te maken zit in het DNA van deze retailer verweven.

De wereld verbeteren: een groeiende behoefte


Zoveel mogelijk klanten, maakt niet uit waar ze vandaan komen? Niet voor deze winkel. Deze winkel wil aanhangers van dezelfde filosofie binnenhalen. Gelovigen, als je het zo wilt noemen. En reken maar dat er genoeg gelovigen te vinden zijn onder consumenten:

  • 90% van de Millennials (leeftijd 18-33) vindt dat zij een verantwoordelijkheid hebben om van de wereld een betere plek te maken. Deze generatie hecht hier meer waarde aan dan voorgaande generaties; van de Gen X-ers (34-46) en Babyboomers (47-55) geeft 80% aan diezelfde verantwoordelijkheid te voelen.
  • En die consumenten vinden dat niet alleen zij die verantwoordelijkheid moeten nemen: 86% is van mening dat merken en bedrijven meer moeten doen om de wereld te verbeteren.
  • Het sociale belang en zakelijk succes zou volgens 84% van de Nederlanders zelfs een gelijke rol moeten spelen binnen een onderneming.

Kortom: de consument wil dat de wereld een beetje mooier wordt. En verwacht ook van retailers dat zij hun steentje bijdragen. Die trend groeit en groeit:

  • De afgelopen jaren steeg het aantal Nederlandse consumenten wat de sociale factor overwoog bij het kiezen van een product met 43%.
  • Nederland stond daarmee op een gedeelde 3e plek van snelste stijgers in de wereld.
  • Na prijs en kwaliteit is zorg voor een betere wereld voor 53% van de consumenten de belangrijkste beslissingsfactor.

Met andere woorden, consumenten zijn bereid hun geld daar te besteden waar er oog is voor de samenleving.

Het verbeteren van die wereld kan op diverse manieren. Globaal (het gebrek aan water in Afrika bijvoorbeeld), lokaal (de werkloosheid binnen een gemeente) of individueel (streven om een beter persoon te worden).

Een voorbeeld van The Philosophy Store


Een goed voorbeeld van die laatste is The School of Life. De filosofie van deze retailer is dat een betere wereld begint bij jezelf. Het doel? Jou helpen bij de grote levensvragen en je leren hoe je een betere vriend, manager of geliefde wordt. “Een religie voor atheïsten”, zoals ze het zelf noemen.

Loop bij The School of Life binnen (ze hebben tegenwoordig ook een filiaal in Amsterdam) en je waant je in een boekenzaak. Je koopt er de “Toolkit for life” (een pakket van 6 boeken die je onder andere leren hoe je emotioneel gezond wordt en de wereld verandert), boeken met de levenslessen van de grootste filosofen op aarde en een kaartenset met vragen die jou tot een geweldige gesprekspartner omtoveren.

Maar daar stopt The School of Life niet. Ze gaan verder. Met workshops over hoe je betekenisvolle gesprekken met anderen voert. Met thema-etentjes om mensen uit de buurt te leren kennen en te discussiëren over een bepaald onderwerp. En ja, zelfs met therapie als je er alleen even niet uit komt.

Meer weten?


Wil je meer weten over The Philosophy Store? Of een van de andere 4 succesvolle en toekomstbestendige winkelconcepten?

Ik geef met regelmaat meer info over toekomstbestendige winkelconcepten via gratis webinars, challenges en videotrainingen. Wanneer je je inschrijft voor de Inspiratiemails van Kooplust, ben je als eerste op de hoogte van deze gratis diensten waarin je nóg meer tips ontvangt. Klik hier om je naam en e-mailadres achter te laten en snel je eerste Inspiratiemail te ontvangen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Hoe je omgaat met kopieergedrag

Hoe je omgaat met kopieergedrag
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!