Store visit: The School of Life - Kooplust

Store visit: The School of Life

Stap de winkel binnen, en op het eerste gezicht lijk je terecht te komen in een boekenwinkel. Maar The School of Life  is veel meer dan dat. Een ontmoetingsplek voor atheïsten. Een leerschool voor het leven. Neem samen met Kooplust een kijkje naar dit verfrissende winkelconcept!

The School of Life is in 2008 opgericht door Alain de Botton. Deze van oorsprong Zwitserse filosoof heeft al heel wat bestsellers op zijn naam staan. Hij staat bekend om zijn goed leesbare werken over thema’s die te maken hebben met typische verschijnselen van de Westerse cultuur. Denk bijvoorbeeld aan statusangst of de kunst van het reizen. De Botton besloot The School of Life op te richten om mensen te leren wat geen enkele universiteit onderwijst: levenslessen. Hoe zorg je ervoor dat je een goede vriend bent? Hoe kun je je zelfvertrouwen verhogen? Hoe combineer je werk en privé? The School of Life probeert je het antwoord te geven.

De winkel verkoopt voornamelijk boeken, rondom thema’s als liefde, sex, werk en welzijn. Maar naast leesgerei biedt het concept nog volop andere mogelijkheden om je leven eens grondig onder de loep te nemen. Workshops als “Hoe je gesprekken meer diepgang te geven” en “Hoe tijd alleen door te brengen” helpen je jouw leven vorm te geven. Onderstaand filmpje geeft je een beeld van de winkel en activiteiten van The School of Life in Amsterdam.

 

 

Liever individuele therapie? Ook geen probleem. The School of Life wil de drempel verlagen om eens te spreken met een professional en biedt een-op-een consults. Je geeft aan waar je graag over wilt praten en enkele dagen kun je terecht. Zie je dat gepraat niet zo zitten, kan The School of Life je op basis van je persoonlijke situatie ook een boekenlijst geven die je verder kunnen helpen.

Door een originele en duidelijke invalshoek te kiezen onderscheidt dit winkelconcept zich van de gemiddelde boekenwinkel. Als je boeken of informatie over belangrijke levenslessen wilt, is The School of Life the place to be. Het aanbieden van allerlei andere services die voor de doelgroep interessant zijn, brengt de winkel in een positie waarin de band met hun klanten snel uitgebreid en versterkt kan worden. Mocht je eens in Londen of Amsterdam zijn, breng dan zeker een bezoekje aan dit mooie concept!

Afbeelding via Startupblog.

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.