5 tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen - Kooplust

5 tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen

Hoe geef je in die belangrijke decembermaand de omzet van je winkel nog een push? In deze blog geef ik je een aantal tips om dat voor elkaar te boksen.

Wil je daarnaast ook tips ontvangen voor je social media kanalen en nieuwsbrief voor het vierde kwartaal? Schrijf jezelf dan in voor de gratis videocursus onderaan deze blog. Maar voordat we zover zijn, eerst die tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen.

Plan je promoties


Op het laatste moment nog even bedenken wat je tijdens de feestmaand doet om extra verkoop binnen te halen? Geen slim idee. Denk vooraf goed na over je communicatie en je campagnes in deze periode. Zorg dat al je kanalen op elkaar aansluiten en klanten via al die wegen dezelfde boodschappen ontvangen. Dat zorgt voor een boodschap die beter opvalt en dus meer resultaat levert.

Feestmaand1

Zet schaarste in


Een stukje schaarste kan net datgene zijn wat je klant over de streep trekt om bij jou te kopen. Maak dus een tijdelijke actie of promotie. Eentje waarin je klant een extraatje ontvangt. Zoals een gratis artikel, een korting of iets anders leuks.

Volgens onderzoek van StepsAway leveren acties die 48 uur of minder duren het meeste succes, dus probeer dat komende periode eens uit.

Gebruik je e-maillijst


De derde tip: zet je e-maillijst in. Rond deze periode zijn shoppers vaak extra gericht op inspiratie en suggesties. Want het juiste cadeau voor een ander kopen? Een crime. Gebruik je nieuwsbrief bijvoorbeeld voor gift guides en tips welk cadeau bij wie past.

(En ja, dat kan ook via andere kanalen. Maar het bereik en succespercentage via e-mails is stukken beter dan dat van social media of folders. Combineer je kanalen, maar maak e-mail daar absoluut een belangrijk onderdeel van.)

Doe iets extra’s voor je vaste klanten


Wat kun jij doen om je vaste klanten zich deze periode als een VIP te laten voelen? Vaak zijn deze klanten verantwoordelijk voor een flink deel van je omzet, en het is makkelijker vaste klanten te verleiden tot een extra aankoop dan nieuwe klanten. Anders gezegd: hier is behoorlijk wat omzet te winnen.

Organiseer een speciale VIP-avond zodat je klanten in alle rust kunnen winkelen. Geef ze als eerste toegang tot speciale promoties of populaire artikelen. Of stuur ze een (handgeschreven) kaartje om ze fijne feestdagen te wensen en ze uit te nodigen om je winkel te bezoeken. Zeker weten dat ze daar blij mee zijn!

Feestmaand2

Creëer een feestelijke sfeer


En de laatste tip? Creëer een feestelijke sfeer. Ja, die ingepakte cadeautjes en kerstballen heb je vast alweer klaarstaan. Maar er kan meer. Denk aan…

…het prikkelen van alle zintuigen. Wat denk je van de geur van dennenappels? Of de smaak van een zelfgebakken pepernoten? Verleid je klanten op alle mogelijke manieren!

…een kerstboom waar klanten hun wens in mogen hangen.

…een feestelijke uitspraak op je stoepbord. (“Beste Sint, ik ben het hele jaar lief geweest. Ok, meestal tenminste. Soms. Laat ook maar. Ik koop het zelf wel”)

Ontwerp je online marketingplan voor Q4


Wil je nu weten hoe je op een originele en juiste manier communiceert in de feestmaanden? Meer klanten aantrekt met behulp van online marketing? Je winkel voorbereidt op dat belangrijke laatste kwartaal? Dan is de gratis videocursus ‘Ontwerp Je Online Marketingplan voor Q4’ het volgen waard.

7 dagen lang ontvang je een e-mail met een video, waarmee jij je winkel op de best mogelijke manier voorbereidt op deze belangrijke periode. Laat hieronder je gegevens achter en volg de cursus helemaal gratis!

Meer klanten aantrekken voor je winkel in de feestmaanden via social media en je nieuwsbrief?

Doe dan mee aan de GRATIS mini-videocursus ‘Ontwerp Je Online Marketingplan voor Q4’ van 14 tot en met 20 september 2020. In de videocursus leer je:

>> De 8 sleutelmomenten die in je plan móéten staan.

>> De 3 gouden regels voor je online marketingplan.

>> Hoe je dit najaar meer (lokale) volgers verzamelt.

>> De beste voorbeelden van andere winkels.

>> De top 3 fouten van 250 Facebook-pagina’s.

Doe je mee? Laat dan onderstaand je gegevens achter.

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

Afbeelding via Unsplash, Unsplash en Pexels.