6 manieren om klanten te trekken op een rustige dag


Een rustige dag in je winkel. Er is vast en zeker nog meer dan genoeg te doen, maar wat je écht wil is klanten over de vloer. Deze blog helpt je daarbij. Ik deel 6 activiteiten met je die je kan ondernemen om klanten aan te trekken op een rustige dag.

Geen tijd te verspillen natuurlijk, dus laten we snel beginnen aan die lijst.

Organiseer een pop-up sale


Ooit gedacht aan een pop-up sale? Een pop-up sale is een tijdelijke kortingsactie, vaak niet langer dan een dag (en soms zelfs slechts een paar uur). De korting geldt op je hele collectie, een specifiek artikel of een bepaalde artikelgroep.

Informeer je klantengroep bijvoorbeeld via e-mail over deze pop-up sale (liefst kort van tevoren, dus bijvoorbeeld op de ochtend dat je pop-up sale start) en ondersteun je actie via social media.

Geen zin om kortingen te geven? Een pop-up service kan ook! Ofwel: tijdelijk een extra service bieden. Bij een aankoop krijgt je klant dan bijvoorbeeld een gratis onderhoudsbeurt voor dat ene artikel cadeau (of wat voor andere service jouw winkel dan ook bieden kan).

Zet je spaarprogramma in


Een iets andere vorm van een pop-up sale maakt gebruik van je spaarprogramma. In plaats van mensen tijdelijk een korting of service cadeau te geven, geef je leden van je spaarprogramma tijdelijk bijvoorbeeld dubbele punten of spaarwaarde.

Dit type actie brengt heel wat potentie met zich mee, omdat je jezelf richt op je trouwe klanten. En die zijn vaker (en sneller) bereid jouw winkel te bezoeken en iets te kopen. Wist je dat die kans maar liefst tussen de 60 en 70% ligt? In tegenstelling tot het richten van je actie op nieuwe klanten, want daarbij ligt de kans op kopen slechts tussen de 5 en 20%. Kortom: je spaarprogramma inzetten is een simpele manier om snel je winkelvloer te vullen.

Werk aan je marketing


Ieder uur waarin er geen klant op je winkelvloer staat, is een uur wat je naar mijn idee aan je marketing moet besteden. Want je marketing, dat is wat klanten trekt. Plaats of plan dus een aantal socialmediaberichten, verstuur een extra nieuwsbrief, organiseer een evenement of pleeg een telefoontje naar de lokale media om een nieuwtje over je winkel te delen.

Wat het ook is: zet alle tijd die je overhebt in om jouw winkel via alle mogelijke marketingkanalen in de spotlights te zetten.

Ga naar buiten


Binnen blijven zitten wachten op klanten is geen goed idee. Trek er liever op uit.

Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers dan de straat op. Laat ze flyers uitdelen. Klanten uitnodigen voor een gratis advies. Monsters verspreiden. Alles mag (zolang je je uiteraard aan de regels van de gemeente houdt).

En mochten die regels nu behoorlijk strikt zijn, of sta je alleen in de winkel? Kijk dan eens wat je rondom je winkel kan doen. Zet extra artikelen op de stoep. Zorg voor een feestelijk tintje met een paar kleurrijke ballonnen. Alles wat je kan doen om de aandacht naar jouw winkel te trekken helpt om meer klanten over de drempel te krijgen.

Werk samen


Stel nu dat je jezelf in een bepaalde periode bevindt waarin het aantrekken van klanten sowieso lastig is voor je winkel. In de zomermaanden bijvoorbeeld, wanneer iedereen op vakantie is.

Kijk dan eens waar het wél druk is. De lokale camping? Het zwembad? De terrasjes?

Het maakt niet uit welke plek het is. Als het er druk is, dan is het de moeite waard om te kijken of jij een samenwerking op kan zetten met die partij. Een waardebon te besteden bij jouw winkel voor alle nieuwe gasten op de camping bijvoorbeeld?

Neem contact op met klanten


En de laatste tip: neem contact op met je klanten. Pak de telefoon, of neem een pen. Schrijf een kaartje en bedank je beste klanten. Pleeg een telefoontje om die ene fan van dat merk te laten weten dat er nieuwe artikelen binnen zijn.

Kost dat tijd? Ja. Levert dat veel op? Ja. Doen dus. Zeker als je toch geen andere klanten op de winkelvloer hebt staan om te helpen.

Meer tips?


Wil je meer tips over hoe je jouw bezoekersaantallen laat groeien? Die tips geef ik met regelmaat via gratis webinars, challenges en videotrainingen. Wanneer je je inschrijft voor de Inspiratiemails van Kooplust, ben je als eerste op de hoogte van deze gratis diensten waarin je nóg meer tips ontvangt. Klik hier om je naam en e-mailadres achter te laten en snel je eerste Inspiratiemail te ontvangen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


BewarenBewaren

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Klanten wegjagen? Dat doe je zo

Klanten wegjagen? Dat doe je zo
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Deze teksten vallen onder het auteursrecht van Kooplust. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te kopiëren of herpubliceren.