4 type producten die je winkel moet verkopen


De juiste voorraad samenstellen. Het is niet altijd even makkelijk. Maar er zijn een aantal type producten die iedere winkel zou moeten verkopen. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog.

Verkoop jij de volgende 3 type producten in je winkel? Want wat voor winkel jij ook hebt – van bakkerij tot schoenenwinkel – deze artikelen moeten in je schappen staan of liggen.

De conceptversterker


Dit type product versterkt jouw verhaal. Het onderstreept wie je bent en wat je waarden zijn. Het helpt je jezelf te onderscheiden van je concurrent.

Dit soort producten is belangrijk om je klanten te verrassen en jouw winkel als de place to be te beschouwen. Maar let wel: het is niet het type product wat de schappen uit vliegt. Je wil het aandeel binnen je assortiment daarom klein en onder controle houden. Het zijn daarom ook producten waarvan de omzetsnelheid lager zal zijn, maar waarop wel een hoge marge nodig is.

De bonbedrag-bouwer


Dit is het soort artikel wat – wanneer klanten het kopen – ervoor zorgt dat er nóg meer in je winkel wordt gekocht. Waarom? Omdat klanten om het artikel te gebruiken meer producten nodig hebben. Bij de eettafel kopen klanten ook stoelen. Bij de winterjas horen een sjaal en handschoenen. En bij de verf is een kwast nodig.

Kijk of je voldoende producten hebt van dit type, zodat je sneller een hoger bonbedrag voor je winkel bereikt.

De klantentrekker


Je raadt het al: dit type product zorgt voor klanten in je winkel. Het is het type product waar klanten voor naar jouw winkel gaan, en dat je eventueel helpt je klanten langer in de winkel te laten blijven.

Dat laatste (je klanten helpen langer in de winkel te blijven) hoeft overigens niet altijd met een product. Ook een service of een bepaalde presentatie of activiteit in je winkel kan daarbij helpen. Een gratis make-over bij de drogist? Absoluut een klantentrekker. Helpt mensen over de drempel te krijgen én houdt ze langer in de winkel.

De margemaker


En als laatste: de margemaker. De producten die je verkoopt voor een hoge marge. Het zijn niet de meest sexy items, maar het verkoopt wel. Dit is het type product wat jou helpt om verliezen of lagere marges op andere producten te compenseren.

Privatelabel‑producten of artikelen die je tegen bodemprijs inkoopt bij leveranciers helpen je dit deel van je assortiment te vergroten. Maar natuurlijk: het mag niet het enige zijn in je winkel. Want ook die andere type producten heb je nodig om je winkel draaiende en aantrekkelijk voor klanten te houden.

Wat voor winkel je ook hebt!


Vergeet niet: wat voor winkel je ook hebt, deze 4 type producten heeft iedere winkel nodig. Neem dus eens een kijkje op jouw winkelvloer en bepaal of jij voldoende van ieder type artikel in de schappen hebt staan.

Wil je meer tips over hoe je jouw omzet laat groeien? Wanneer je je inschrijft voor de Inspiratiemails van Kooplust, ontvang je wekelijks een e-mail van mij met tips voor je winkel. (En nee, die tips staan niet allemaal op de website van Kooplust.) Er zijn al meer dan 10.000 volgers van de Inspiratiemails, dus je bent in goed gezelschap als je je inschrijft. Klik hier om je naam en e-mailadres achter te laten en snel je eerste Inspiratiemail te ontvangen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!