4 dingen die je nú moet doen voor een succesvolle decembermaand


De zomer is officieel nog niet ten einde, maar het laatste kwartaal van het jaar komt langzaamaan wel in zicht. Een kwartaal waarin veel winkels een flink deel van hun jaaromzet draaien. Want november en december zijn voor een boel branches dé topmaanden van het jaar.

En succes boeken in die maanden is goed te doen. Dat is, als je je op de juiste manier voorbereidt.

Op 1 december starten met nadenken over hoe je de Sint en de Kerstman naar jouw winkel haalt? Valt niet onder het kopje ‘juiste voorbereiding’. Beter start je vandaag vast met je gedachten te laten gaan over wat er nodig is voor jouw winkel.

Daarom in deze blog: 4 dingen waar je de komende maand vast mee aan de slag moet.

Plan je promoties


Eerste taak op je lijst: je promoties. Wat voor marketingacties ga je opzetten om de mensen in de decembermaand naar je winkel te krijgen?

En nee, een kortingsactie is niet je enige optie. Maar het is wel zaak dat je zorgt dat je winkel iets speciaals doet voor je klanten. Dat je een extra reden biedt om juist bij jóú te kopen. (En daarbij houd je natuurlijk rekening met nog geldende of mogelijk weer aangescherpte coronamaatregelen.)

Waar je aan kan denken? Een extra cadeautje bij een aankoop bijvoorbeeld. Een extra speciale verpakking. Of een stukje extra online content (bijvoorbeeld een video) met een paar tips rondom het gebruik van jouw producten, speciaal voor alle kopers in de feestmaanden.

Plan je communicatie


Als tweede is het ook zaak je communicatie te plannen. Hoe ga je bijvoorbeeld in je nieuwsbrief en op je social media kanalen de feestmaand onder de aandacht brengen?

Tuurlijk kan je een paar cadeautips plaatsen op Facebook. Maar denk je dat je daarmee opvalt tussen de 762 andere winkels in jouw regio die dat ook doen? Precies. Het mag dus wel iets leuker en opvallender.

Start nú met nadenken over hoe je dat gaat doen. En hoeveel je wil communiceren via je verschillende kanalen. Door daar nu vast je gedachten over te laten gaan en de ideeën die je opdoet op te schrijven, voorkom je dat je in de decembermaand te weinig (of te dertien-in-een-dozijn-achtig) onderneemt omdat je creativiteit of de beschikbare tijd je op dat laatste moment in de steek laat.

Plan je assortiment


Iets anders waar je nu vast over na wil denken, is welke artikelen je in november en december in de spotlights wil zetten.

Wat zijn belangrijke trends in je branche? Welke artikelen vormen samen mooie cadeaupakketten? En heb je tegen die belangrijke periode voldoende voorraad van deze artikelen?

Zie je problemen ontstaan, onderneem dan nu actie. Want tegen het einde van het jaar lukt het vaak niet meer om bij te bestellen.

Plan je POS‑materiaal


En tot slot: denk na over je communicatiemateriaal. Posters, kaarten, schapstroken, stickers of wat dan ook waarmee je informatie geeft over je producten, of je winkel aankleedt voor de feestdagen.

Niet alleen helpt het je om extra omzet te behalen in die feestperiode, maar het voegt ook extra sfeer toe aan je winkel. Want geloof me, als je winkel er op 10 december hetzelfde uitziet als op 10 september, dan mis je toch echt een aantal kansen.

Extra tips voor meer omzet in Q4


Wil je meer tips over hoe je jouw omzet laat groeien in het laatste kwartaal van dit jaar? Wanneer je je inschrijft voor de Inspiratiemails van Kooplust, ontvang je wekelijks een e-mail van mij met tips voor je winkel. (En nee, die tips staan niet allemaal op de website van Kooplust.) Er zijn al meer dan 10.000 volgers van de Inspiratiemails, dus je bent in goed gezelschap als je je inschrijft. Klik hier om je naam en e-mailadres achter te laten en snel je eerste Inspiratiemail te ontvangen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

IK WIL MIJN KLANTEN INSPIREREN!

IK WIL MIJN KLANTEN INSPIREREN!

Inspiratie? Die ligt op straat

Inspiratie? Die ligt op straat
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!