3 gouden visual merchandising regels


Een goed product, dat verkoopt zichzelf toch gewoon? Nou, nee. Tuurlijk kan het wel verkocht worden. Maar gegarandeerd dat je er meer van verkoopt als je jezelf aan deze 3 gouden regels houdt.

Visual Merchandising (zoals het presenteren van producten wordt genoemd) is vaak een ondergeschoven kindje. En dat terwijl het je zo veel extra verkoop op kan leveren. Hoeveel precies? Dat lees je in deze blog.

Een goed product verkoopt zichzelf niet


Een goed product verkoopt zichzelf niet. En verkoopmedewerkers, die scoren ook niet altijd. Soms willen klanten zelf rondkijken. Soms zijn er niet voldoende medewerkers om alle klanten te helpen. En ja, ook terwijl klanten in gesprek zijn met medewerkers hebben ze ogen die rondkijken in de winkel.

Op al die momenten zouden je presentaties het werk moeten doen. Ze zijn een soort extra verkoopmedewerker, die onzichtbaar jouw omzet stimuleert.

Wist je bijvoorbeeld dat een onderzoek aantoonde dat door simpelweg een paar sapjes in een supermarkt te verplaatsen van een slechte verkooplocatie naar de beste verkooplocatie, de verkoop met 79 procent steeg? Dus ja, waar een product staat en hoe je het presenteert doet er wel degelijk toe.

Maar… waar moet je dan op letten bij het maken van presentaties. Nou, op een heleboel. Laat ik je in ieder geval 3 gouden regels geven.

Gouden regel nummer 1


Gouden regel nummer één: presenteer op basis van koopgedrag. Wat bedoel ik daarmee? Dat je producten bij elkaar plaatst die klanten ook bij elkaar kopen. Klinkt logisch, maar oh, wat wordt het vaak vergeten.

Kijk, als een klant nooit een pan en een messenset samen koopt, dan wil je deze ook niet bij elkaar presenteren. Een pan en een pannenlap, daar zit meer logica in.

Stel je belangrijke presentatieplekken zo samen dat producten die er staan bij elkaar passen, en dat je meteen ideeën voor extra aankopen meegeeft.

Gouden regel nummer 2


Gouden regel nummer twee: wissel je presentaties met regelmaat. Houd ze niet hetzelfde voor weken en weken achtereen. Want als jij er niet meer op let, doen je klanten dat ook niet. Wissel om je winkel fris en iedere keer weer nieuw te maken voor je klanten. Een simpele manier om meer te verkopen zonder nieuwe voorraad binnen te halen.

Gouden regel nummer 3


En gouden regel nummer drie: speel in op de actualiteit. En niet op één zielige kopstelling. Nee, door heel je winkel. Het geeft je winkel sfeer en prikkelt je klant tot kopen.

En wat bedoel ik met actualiteit? Het kan van alles zijn. Feestdagen als Valentijn of Kerst. Het weer: zonnig of regenachtig. Een nieuwsbericht over de nieuwste bak- of kledingtrend. Wat dan ook.

Onderneem meteen actie op de actualiteit. Promoot De Wereld Draait Door vanavond een boek? Zet het morgenochtend pontificaal op je winkelvloer. Schijnt het zonnetje vandaag? Hup, die zonnebrillen tevoorschijn en in je etalage. Nú is het moment dat je klant zich realiseert dat dát product precies is wat hij of zij eigenlijk nodig heeft, en natuurlijk wil je laten weten dat jouw winkel de plek is om dat product te kopen.

Meer tips?


Wil je meer tips over hoe je jouw omzet laat groeien? Wanneer je je inschrijft voor de Inspiratiemails van Kooplust, ontvang je wekelijks een e-mail van mij met tips voor je winkel. (En nee, die tips staan niet allemaal op de website van Kooplust.) Er zijn al meer dan 10.000 volgers van de Inspiratiemails, dus je bent in goed gezelschap als je je inschrijft. Klik hier om je naam en e-mailadres achter te laten en snel je eerste Inspiratiemail te ontvangen.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

5 veelgemaakte etalage fouten

5 veelgemaakte etalage fouten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!