Een nieuwsbrief maken voor je winkel? Vergeet deze checklijst niet - Kooplust

Een nieuwsbrief maken voor je winkel? Vergeet deze checklijst niet

Stuur jij een nieuwsbrief naar de klanten van je winkel? (Zo niet, lees hier waarom je dat wel zou moeten doen.) Dan helpt deze blog je te checken of jouw nieuwsbrief op-en-top in orde is.

Stiekem is er heel wat om te doen voordat je een nieuwsbrief kan versturen. En dan is het handig om een lijstje bij de hand te hebben wat er allemaal moet gebeuren. Laten we dus maar snel beginnen met die checklijst.

En we starten met datgene wat je moet doen voordat je jouw nieuwsbrief maakt. Want om zoveel mogelijk resultaat uit je mails te halen, is het slim voorafgaand over een aantal zaken na te denken.

Bepaal hoe vaak en wanneer


Allereerst: hoe vaak verstuur je jouw nieuwsbrief? De meeste speciaalzaken maken te weinig gebruik van hun nieuwsbrief en blijven bij enkele keren per jaar. Maar door je nieuwsbrief vaker te versturen, ben je in staat flink meer resultaat te boeken. Over het algemeen is een frequentie tussen de 1x per maand en 1x per twee weken aan te raden. (Meer hulp bij het bepalen hoe vaak je jouw nieuwsbrief verstuurt? Check deze blog.)

Nieuwsbrief

Bepaal het doel van je nieuwsbrief


De tweede taak is om het doel van je nieuwsbrief te bepalen. Wil je klanten verleiden tot een bezoek aan je winkel? Je klanten inspireren met nieuwe ideeën? Meer volgers voor je nieuwsbrief verzamelen? Je doel kan, mag (en moet soms) voor iedere nieuwsbrief anders zijn. Denk er vooraf over na en bepaal je doel. Want het vertelt je een heleboel over hoe je nieuwsbrief eruit moet zien en wat je erin zet.

Als je een nieuwsbrief verstuurt met als doel meer volgers te verzamelen voor je mails, dan mag bijvoorbeeld een goede en opvallende oproep om je nieuwsbrief te delen niet ontbreken. Is je doel om klanten te verleiden tot een bezoek aan de winkel? Dan zul je duidelijk moeten maken wat er op je winkelvloer te beleven is, en waarom NU een goed moment is om van die bank af te komen en jouw winkel te bezoeken.

Eén duidelijk doel werkt overigens beter dan drie doelen gecombineerd. Door je in je mail te focussen op één doel komt je mail namelijk stukken krachtiger over. En heb je een grotere kans op succes.

Verzamel je content


De derde stap is je content verzamelen. De inhoud van je nieuwsbrief. Je doel geeft je al een richting om in te zoeken. Wil je jouw klanten inspireren, dan zul je bijvoorbeeld meer moeten doen dan alleen je nieuwe producten op een rijtje zetten. Zit je met een hoofd zonder ideeën voor je content? Denk dan eens aan:

  • Info over een merk wat je verkoopt.
  • Info over een evenement wat je organiseert.
  • Introductie van een (nieuwe) medewerker.
  • 5 must-haves voor je klanten.
  • Een favoriet item van jezelf, een medewerker of een klant.
  • Een kijkje achter de schermen van je winkel.

En dan?


Wanneer je deze drie stappen hebt ondernomen, dan kun je beginnen met het maken van je nieuwsbrief in je emailprogramma. Ook dan is er nog een boel om op te letten. De 11 punten die je niet mag vergeten heb ik voor je bij elkaar gezet in de onderstaande checklijst. Laat je naam en mailadres achter en je ontvangt de checklijst meteen in je inbox!

Schrijf jezelf in voor de gratis Inspiratiemails en ontvang de nieuwsbrief checklijst 


Met de checklijst weet je zeker dat je geen belangrijke stappen vergeet bij het maken van je nieuwsbrief. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust.

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

Afbeelding via Pexels en Pixabay.