Hoe je verkoopsucces als sneeuw voor de zon verdwijnt


Het ideale verkoopgesprek. Je zegt alles wat een verkoper zou moeten zeggen. En toch lukt het niet om je klant te overtuigen. Het zou zo maar eens kunnen liggen aan deze verkoopmisser.

Welke verkoopmisser dat is? Die verkoopmisser die je succes als sneeuw voor de zon doet verdwijnen?

Het is je lichaamstaal. Want al zeg je precies de juiste dingen, als jouw lichaamstaal compleet het tegenovergestelde uitstraalt lukt het amme-nooit-niet om die klant te overtuigen.

Onlangs kreeg ik van een winkel de vraag hoe je positieve lichaamstaal uitstraalt tijdens je verkoopgesprek. En hoe je op die manier je overtuigingskracht net dat beetje extra geeft. In de vlog van deze maand geef ik je daarom 3 tips voor de juiste lichaamstaal:

In de video spreek ik onder andere over de blogpost ‘Vragen stellen tijdens het verkoopgesprek. Logisch toch?‘ Luisteren naar je klant (met de juiste lichaamstaal) is namelijk een stuk belangrijker dan zelf aan het woord zijn.

Heb je vragen naar aanleiding van de video? Of vind je het leuk als ik een vraag van jou beantwoord in een volgende video? Mail je vraag dan naar info@kooplust.com.

MOEITELOOS EN SNEL HET VERKOOPTEAM VAN JE WINKEL
trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Klaag jij over je klanten?

Klaag jij over je klanten?

Het opvoeden van je klant

Het opvoeden van je klant
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!