Hoe je verkoopsucces als sneeuw voor de zon verdwijnt - Kooplust

Hoe je verkoopsucces als sneeuw voor de zon verdwijnt

Het ideale verkoopgesprek. Je zegt alles wat een verkoper zou moeten zeggen. En toch lukt het niet om je klant te overtuigen. Het zou zo maar eens kunnen liggen aan deze verkoopmisser.

Welke verkoopmisser dat is? Die verkoopmisser die je succes als sneeuw voor de zon doet verdwijnen?

Het is je lichaamstaal. Want al zeg je precies de juiste dingen, als jouw lichaamstaal compleet het tegenovergestelde uitstraalt lukt het amme-nooit-niet om die klant te overtuigen.

Onlangs kreeg ik van een winkel de vraag hoe je positieve lichaamstaal uitstraalt tijdens je verkoopgesprek. En hoe je op die manier je overtuigingskracht net dat beetje extra geeft. In de vlog van deze maand geef ik je daarom 3 tips voor de juiste lichaamstaal:

In de video spreek ik onder andere over de blogpost ‘Vragen stellen tijdens het verkoopgesprek. Logisch toch?‘ Luisteren naar je klant (met de juiste lichaamstaal) is namelijk een stuk belangrijker dan zelf aan het woord zijn.

Heb je vragen naar aanleiding van de video? Of vind je het leuk als ik een vraag van jou beantwoord in een volgende video? Laat dan een reactie achter in de Facebook groep van Kooplust.

Moeiteloos en snel het verkoopteam van je winkel trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciƫler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.