Fans creëren? Dan is dit het gevolg - Kooplust

Fans creëren? Dan is dit het gevolg

Wil jij über-loyale fans? Van die mensen die een blokje omrijden voor je winkel? Die nergens anders shoppen dan bij jou? Dat kan. Maar het betekent ook dat er mensen zullen zijn die je winkel níét leuk vinden.

En eerlijk gezegd lijkt mij dat prima. Dat er mensen zijn die je winkel niet leuk vinden. Je kan niet iedereen tevreden stellen tenslotte. Maar laten we beginnen bij het begin.

Het droombeeld


Het creëren van fans. Voor veel winkels een droombeeld. Want hoe fijn zou het zijn als klanten écht loyaal zouden zijn. Vertel maar waar er getekend moet worden om dat droombeeld realiteit te maken, en de winkels staan in de rij.

Totdat je uitlegt dat er ook een paar kleine lettertjes in dat contract staan. En in die kleine lettertjes staat dat wanneer je fans krijgt, je automatisch ook een groep mensen krijgt die je winkel niet leuk vindt.

De realiteit


‘Ho, wacht eens even!’, roepen die winkeliers. ‘Dat wil ik niet. Daar teken ik niet voor. Ik wil alleen maar die fans. Het kan niet zo zijn dat sommige mensen straks niet meer bij me willen winkelen.’

Tja, helaas. Dat kan dus niet.

Het één kan namelijk niet bestaan zonder het ander. Laat me je uitleggen waarom.

Gemiddeld…


Stel, je wil een winkel die iedereen aanspreekt. Je probeert overal de balans te vinden, zodat je niemand voor het hoofd stoot. De balans tussen jong en oud. De balans tussen goedkoop en duur. De balans tussen modern en traditioneel. En ga zo nog maar even door.

Resultaat: je wordt gemiddeld. En eerlijk waar, niemand gaat door het vuur voor iets wat gemiddeld is.

…of uitblinker?


Stel nu dat je wel échte fans wil. Dan moet je ervoor zorgen dat je ergens in uitblinkt.

Dat lukt je niet met gemiddeld. Dan moet je een keuze maken. Ergens voor staan. De balans door laten slaan naar het één of het ander.

Maar ja, die zin geeft het al aan. Door de balans door te laten slaan, kom je dicht in de buurt van het één, maar verder weg van het ander. Dichter in de buurt van die ene groep klanten, maar verder weg van die andere groep klanten.

Resultaat: die andere groep klanten vindt je winkel minder leuk.

Sta voor je keuzes


Niet leuk gevonden worden betekent dat je ergens voor staat. Iedere mening, iedere keuze, iedere eigenschap draagt de goedkeuring van de één en de afkeuring van de ander. (En ja, af en toe staan mensen ook neutraal ergens tegenover. Dat zijn meestal de zaken waar ze weinig om geven.)

Kortom: fans creëren kan niet zonder een groep mensen te creëren die juist zijn heil liever ergens anders zoekt.

Moet het? Fans hebben?


Maar moet het dan? Fans creëren? Of mag je ook gewoon een winkel willen creëren die iedereen aanspreekt?

Tuurlijk mag dat laatste. Je hoeft niet per se heel uitgesproken te zijn. Wees er dan alleen ook tevreden mee dat het aantal fans beperkt blijft.

En als je wel keuzes maakt? Fans wil creëren? Wat doe je dan met die buitenstaanders? Die groep die je winkel niet leuk vindt?

Simpel. Die laat je gaan. ‘Shake it off’, zoals Taylor Swift zegt.

Er zijn genoeg andere winkels waar die klanten wel terechtkunnen. En geloof me, door het maken van die krachtige keuzes komen de échte fans van heinde en verre. Die maken dat verlies aan klanten die niet bij je passen meer dan goed. 

Meer tips?


Wil je weten wat je praktisch gezien kan doen om die fans te creëren? Schrijf jezelf dan in voor de gratis GROEI-challenge van Kooplust!

Neem deel aan de gratis GROEI-Challenge!

Tijdens de GROEI-challenge zet Kooplust 7 dagen lang alles op alles om je te helpen groei te realiseren in het aantal klanten dat jouw winkel aantrekt. Je leert onder andere:

  • Wat jouw eerste twee prioriteiten moeten zijn wanneer je meer klanten aan wil trekken.
  • Hoe je de naamsbekendheid van je winkel vergroot.
  • Hoe je meer klanten overtuigt om jouw winkel te bezoeken, in plaats van de (online of offline) concurrent.
  • Welke doelgroep iedere winkel over het hoofd ziet bij de zoektocht naar meer klanten.
  • Welke stap je moet zetten om de grootste groei in klantenaantallen te realiseren.

De GROEI-Challenge start op 11 mei 2020 en houdt in dat je 7 dagen lang een video van ongeveer 10 minuten ontvangt vol met praktische tips voor je winkel. Wil je de gratis GROEI-Challenge niet missen? Laat dan onderstaand je naam en e-mailadres achter.

Afbeeldingen via Unsplash

BewarenBewaren