De #1 reden waarom je geen mond-tot-mond reclame creëert

De #1 reden waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert

Mond-tot-mond reclame. Het is een droom voor de meeste winkels. Zo’n mysterieus verschijnsel waarvan je niet precies weet wanneer het opduikt. Geen idee hoe het tot stand komt. Maar jee, wat zou het handig zijn als je wist hoe het te sturen.

Mond-tot-mond reclame creëren


Extra mond-tot-mond reclame zou heel wat opleveren. Promotie zonder kosten. Extra klanten. Meer omzet. Klinkt beter dan weer wat folders rondsturen die uiteindelijk niets op lijken te leveren.

Mond-tot-mond reclame sturen kan. Maar voordat we daar op ingaan, eerst eens de belangrijkste redenen waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert.

Mond-tot-mond reclame misser#1: Je bent niet speciaal


De grootste reden waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert, is waarschijnlijk omdat je niet speciaal bent. Ja, dat klinkt even heel hard. Maar het is wel de waarheid.

Kijk, je kan best een goede service hebben. De klant vriendelijk begroeten, een deskundig advies geven en netjes afscheid nemen. Top. Maar het is niet genoeg om mond-tot-mond reclame te creëren.

Zal iemand je winkel afraden? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet. Maar ze gaan ook niet –spontaan en enthousiast- aan anderen vertellen dat ze jouw winkel eens moeten bezoeken. Want laten we eerlijk zijn, jouw service is niet drastisch anders dan die van de concurrentie. Toch?

Hoe mond-tot-mond reclame ontstaat


Mond-tot-mond reclame ontstaat pas wanneer je service met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Niet wanneer je een gemiddeld zeventje scoort.

En terwijl jij denkt dat je zeker meer dan dat zeventje scoort, denkt jouw klant daar heel anders over. Slechts een kwart van de consumenten is namelijk van mening dat bedrijven hun service beloftes nakomen. Jouw beeld en dat van de consument verschillen dus nogal eens van mening.

Met andere woorden: als jij mond-tot-mond reclame wilt creëren, dan wordt het tijd om nog eens met een kritisch oog naar je service te kijken. En het goede nieuws is, Kooplust gaat je daarbij helpen.

Op 27 januari aanstaande geeft Kooplust namelijk een gratis webinar over mond-tot-mond reclame. Wil je dit webinar niet missen? Meld je dan onderstaand direct aan.

NB: Het webinar “Maak in 4 stappen een ambassadeur van je klant” heeft ondertussen plaatsgevonden. Aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden, zodat je een volgende keer wel mee kan luisteren? Meld je dan aan voor de Inspiratiemails van Kooplust. 

Afbeelding via Flickr/ Gianmaria Zanotti.