De #1 reden waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert


Mond-tot-mond reclame. Het is een droom voor de meeste winkels. Zo’n mysterieus verschijnsel waarvan je niet precies weet wanneer het opduikt. Geen idee hoe het tot stand komt. Maar jee, wat zou het handig zijn als je wist hoe het te sturen.

Mond-tot-mond reclame creëren


Extra mond-tot-mond reclame zou heel wat opleveren. Promotie zonder kosten. Extra klanten. Meer omzet. Klinkt beter dan weer wat folders rondsturen die uiteindelijk niets op lijken te leveren.

Mond-tot-mond reclame sturen kan. Maar voordat we daar op ingaan, eerst eens de belangrijkste redenen waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert.

Mond-tot-mond reclame misser #1: Je bent niet speciaal


De grootste reden waarom een bezoek aan jouw winkel geen mond-tot-mond reclame oplevert, is waarschijnlijk omdat je niet speciaal bent. Ja, dat klinkt even heel hard. Maar het is wel de waarheid.

Kijk, je kan best een goede service hebben. De klant vriendelijk begroeten, een deskundig advies geven en netjes afscheid nemen. Top. Maar het is niet genoeg om mond-tot-mond reclame te creëren.

Zal iemand je winkel afraden? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet. Maar ze gaan ook niet –spontaan en enthousiast- aan anderen vertellen dat ze jouw winkel eens moeten bezoeken. Want laten we eerlijk zijn, jouw service is niet drastisch anders dan die van de concurrentie. Toch?

Hoe mond-tot-mond reclame ontstaat


Mond-tot-mond reclame ontstaat pas wanneer je service met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Niet wanneer je een gemiddeld zeventje scoort.

En terwijl jij denkt dat je zeker meer dan dat zeventje scoort, denkt jouw klant daar heel anders over. Slechts een kwart van de consumenten is namelijk van mening dat bedrijven hun service beloftes nakomen. Jouw beeld en dat van de consument verschillen dus nogal eens van mening.

Met andere woorden: als jij mond-tot-mond reclame wilt creëren, dan wordt het tijd om nog eens met een kritisch oog naar je service te kijken!

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Hoe ver ga je in je service?

Hoe ver ga je in je service?

Klaag jij over je klanten?

Klaag jij over je klanten?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!