Creatieve oplossingen voor winkelleegstand

Creatieve oplossingen voor winkelleegstand

Veel nieuws de laatste weken over leegstaande winkelpanden. ABN AMRO voorspelde 2 weken terug in de komende 7 jaar een verdubbeling van de leegstand. Voor veel winkelcentra wordt het een (steeds groter) probleem, en de verwachtingen zien er niet rooskleurig uit. Toch zijn er ook allerlei interessante initiatieven zichtbaar die proberen de leegstand tegen te gaan zoals pop up stores en wedstrijden met gratis winkelruimte als prijs.

Een van de meest succesvolle initiatieven is waarschijnlijk dat van Marcus Westbury. Hij bepleit dat steden zich niet zo moeten focussen op het veranderen van hun hardware (als straatlantaarns en nieuwe panden), maar juist op de software (wat gebeurt er eigenlijk in het centrum?). In Newcastle nam hij de proef op de som en lanceerde meer dan 70 creatieve projecten in ruim 40 leegstaande panden. Het resultaat? Een drastische vermindering van het aantal lege winkels. Bekijk onderstaand zijn verhaal in de video van TedxNewy.

 

 

Het verminderen van leegstand is (op welke wijze dan ook) geen makkelijk proces. Samenwerking van diverse partijen als gemeente, vastgoedeigenaren en winkeliers is nodig. Mogelijkheden zijn er echter volop. En wanneer er actie wordt ondernomen, vergeet dan niet om de consument te betrekken bij nieuwe plannen!

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.