3 tactieken om snel nieuwe klanten in je winkel te zien


Stel, je wil nieuwe klanten op je winkelvloer zien. En het liefst razendsnel. Nog liever: razendsnel en tegen een minimaal budget. Hoe pak je dat dan aan? In deze blog deel ik mijn 3 favoriete tactieken met je.

Flyers, reclame op bussen, adverteren in de lokale krant: het mag wat mij betreft allemaal de deur uit als het gaat om snel nieuwe klanten op je winkelvloer zien. Want in dat geval zijn er in mijn ervaring tactieken die stukken beter werken. En ook nog eens voor een veel lager budget.

Welke tactieken dat zijn? Ik neem er 3 met je door.

Tactiek #1: Adverteren op social media


De eerste tactiek: adverteren op social media. Vraagt een budget, maar zeer beperkt (adverteren kan al vanaf enkele euro’s per dag en je kan er op ieder moment mee stoppen).

Maar nog veel belangrijker dan wat het kost, is wat het oplevert. Het voordeel van adverteren op social media is dat je zeer gericht een bepaalde doelgroep kan bereiken. Leeftijd, woonplaats, geslacht, interesses, leefomstandigheden, beroep: alles is te selecteren wanneer je een social media advertentie maakt. En dat maakt dat je jouw advertentie veel preciezer (preciezer dan bijvoorbeeld bij een flyer of advertentie in de lokale krant) kan richten op wie jij op je winkelvloer wil zien. Anders gezegd: voor de euro’s die je besteedt krijg je meer waar voor je geld.

Cruciaal voor het succes van je advertentie is wel waar deze over gaat. Zomaar een fotootje van een product en een begeleidende tekst over hoeveel dat product kost, levert je waarschijnlijk weinig op. Wat beter werkt? Een advertentie over een marketingactie die plaatsvindt in je winkel bijvoorbeeld of een advertentie specifiek gericht op een lokale doelgroep. Of: een advertentie in combinatie met de tweede tactiek om snel nieuwe klanten aan te trekken.

Tactiek #2: Video’s op social media


Video’s kijken is nog steeds wat de klok slaat op Facebook, Instagram en andere social media kanalen. Wil jij het algoritme van die platformen in je voordeel gebruiken en in korte tijd veel (nieuwe) mensen bereiken? Dan mag video absoluut niet ontbreken in je strategie.

Van vooraf opgenomen video’s, tot live-uitzendingen en Reels: alles werkt beter dan een platte foto. Live-uitzendingen op Facebook en Instagram hebben mijn persoonlijke voorkeur. Omdat het bereik een stuk groter is dan vooraf opgenomen video’s, maar het relatief gezien makkelijker is dan het maken van een Reel. Waar bij een Reel bijvoorbeeld editing en creativiteit een grote rol speelt, doe je tijdens een live-uitzending voor je winkel eigenlijk precies hetzelfde als op je winkelvloer: producten laten zien en daar iets over vertellen. Behalve het overwinnen van je camera-angst en het klaarzetten van een telefoon om je uitzending te starten is er niet veel nodig.

Wat bij het gebruiken van deze strategie van groot belang is? Continuïteit. Verwacht bij deze tactiek geen drommen mensen voor je deur als je het een keertje uitprobeert en daarna weer stopt. Wekelijkse live-sessies (of bijvoorbeeld dagelijkse Reels) kunnen je echter in korte tijd een mooie bezoekersplus opleveren – en op een termijn van een paar maanden een compleet andere bezoekersstroom dan je nu realiseert.

En voor een extra plus aan bezoekers? Daarvoor combineer je een live-sessie of succesvolle Reel met tactiek #1, en maak je er een social media advertentie van om zo in korte tijd nóg meer nieuwe mensen te bereiken.

Tactiek #3: Bestaande klanten inzetten


Naast verschillende online tactieken zijn er natuurlijk ook offline tactieken om snel nieuwe klanten aan te trekken. Mijn favoriet als het op die offline tactieken aankomt: bestaande klanten inzetten om nieuwe klanten naar je winkel te leiden.

Jouw bestaande klanten kennen namelijk vaak veel andere mensen die ook in jouw doelgroep vallen. De moeders die nu je kinderkledingzaak bezoeken, kennen heel wat andere moeders. De boekenliefhebbers die nu je boekwinkel bezoeken, weten precies wie de andere boekenliefhebbers in hun vriendenkring zijn. En de hobbykoks van jouw kookwinkel, die hebben met regelmaat uitgebreide etentjes met andere kookliefhebbers.

Die bestaande klanten zijn daarmee de ideale reclamemakers voor je winkel. Wacht niet af of jouw klanten mond-tot-mondreclame willen maken voor je winkel, maar neem de touwtjes in handen en stuur hier actief op. Bijvoorbeeld door je bestaande klanten een beloning in het vooruitzicht te stellen wanneer zij een nieuwe klant aanbrengen voor je klantenbestand. Dat kan je zomaar binnen enkele dagen tijd nieuwe klanten op je winkelvloer opleveren.

Meer tips?


Leveren deze 3 tactieken nu echt snel nieuwe klanten op? Jazeker. Ik heb het door de jaren heen met allerlei verschillende lokale winkels getest, en in mijn ervaring zijn deze tactieken de beste drie waarmee je kan starten als je tegen een laag budget snel extra klanten op je winkelvloer wil realiseren.

Ben je benieuwd naar meer tips over het aantrekken van meer klanten naar je winkel? Klik hier om te ontdekken wanneer de eerstvolgende gratis cursus van Kooplust over dit onderwerp plaatsvindt.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

De 4 fases van je winkel

De 4 fases van je winkel
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!