De pop-up winkel is een blijvertje


De pop-up winkel is niet meer weg te denken uit de hedendaagse retail. De tijdelijke winkel laat zich steeds vaker zien. Op allerlei plekken en allerlei manieren. Met andere woorden: de pop-up winkel is een blijvertje.

Waarom de pop-up winkel moet blijven


En waarom zouden we de pop-up winkel niet koesteren? Het is een oplossing voor leegstand. Een extra reden voor de consument om de binnenstad te bezoeken. Het geeft diversiteit aan de winkelstraat. En niet te vergeten: het brengt een winkel, webshop of bedrijf wat alleen op afstand te bereiken was dichter bij het persoonlijke (en offline) leven van de shopper.

3 voorbeelden waarom we de pop-up winkel niet willen missen


Tja, en met pareltjes als De Pieperboetiek en Fairminds wil je de pop-up store al helemaal niet zien verdwijnen…

De Pieperboetiek vestigde zich in september 2014 in onze hoofdstad. Alle aardappelinfo die je kon bedenken was hier te vinden: de aardappelgeschiedenis en aardappeltoekomst, er was een aardappeldebat voor de liefhebbers en een aardappeltatoeëerder voor de durfals. En natuurlijk alle piepersoorten die je maar kon bedenken. Wie wist dat er zo veel te vertellen was over dit oer-Hollandse product?

Een voorbeeld van een pop-up shop die inspeelde op een belangrijke consumententrend, is de pop-up winkel van Tilburgs design. Deze winkel, met alleen lokaal gemaakte producten op de planken, verscheen eind vorig jaar in de Brabantse stad. Hoe mooi om op die manier een extra impuls en bekendheid aan je lokale helden te geven…

Ook de Fairminds pop-up shop beantwoordde een belangrijke behoefte van consumenten. En wel die roep om duurzame en fairtrade producten. Compleet met Inspiration Fairs waarop alle liefhebbers zich mochten verzamelen, een oldskool typemachine en snailmail-workshops was deze winkel eind 2014 de place-to-be voor fairtrade-freaks.

De vraag naar transparantie in het productieproces, lokale producten of duurzame artikelen. Inspelen op consumententrends lijkt dus als perfect dekseltje op de pot van de pop-up winkel te passen. Wat mij betreft mogen we dan ook nog veel meer van die tijdelijke winkels zien. In 2015 en daarna!

De pop-up winkel van de toekomst


Hoe de pop-up winkel van de toekomst er uit ziet? Het winkelconcept van de pop-up winkel is nog vers. Wie weet dus waar het nog toe leidt Maar.. het zou zo maar eens kunnen dat de pop-up winkel naast tijdelijk ook mobiel wordt.

Food-trucks die het hele land rondreizen zijn in bijvoorbeeld Amerika en Engeland zo populair dat ze rijen en rijen klanten aantrekken. Langzaamaan is die trend overgewaaid naar Nederland en kunnen we ook hier genieten van het rijdende restaurant.

En volgens The New York Times mogen we in de toekomst nog meer van die winkeltjes op wielen verwachten. De krant spotte onlangs al de “fashion-truck”, oftewel de rijdende kledingwinkel. Een kwestie van afwachten dus totdat we deze ook in de Nederlandse winkelstraten op zien duiken?

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


Afbeelding via Pixabay.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Consumentengedrag: Wederkerigheid

Consumentengedrag: Wederkerigheid
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!