Welke 4 nieuwe marketing manieren je in 2016 moet proberen

Welke 4 nieuwe marketing manieren je in 2016 moet proberen

Facebook, Instagram en YouTube, die kennen we nu wel. En alhoewel je waarschijnlijk nog steeds uit aan het zoeken bent hoe je die kanalen op de beste manier inzet, heeft de digitale wereld al weer stappen vooruit gezet. Om te voorkomen dat er in 2016 apps of services rond worden gegooid waar je nog nooit van hebt gehoord, zet Kooplust een aantal nieuwe marketing manieren voor je op een rijtje.

Of die marketing manieren het eind van 2016 redden? Niemand die het met zekerheid kan zeggen. Want de technologische ontwikkelingen gaan snel. Feit is wel dat grote retailers al volop aan het testen zijn met deze nieuwe marketing manieren. Tijd voor jou dus om op die marketing-trein te springen! Vergeet niet, we bevinden ons nog steeds in een retail-tijdperk waar proberen beter is dan stilzitten…

1. Live chat


Wat is live chat? Via live chat kunnen bezoekers van je website (of je nu een webwinkel hebt of niet) direct vragen stellen aan een medewerker. Soms zien ze een medewerker via video chat, andere keren is het alleen via tekst.

Wie gebruikte het al? Oger, de maatpakkenspecialist voor mannen, gebruikt videochat al voor hun online shoppers. Via een scherm kunnen shoppers rechtstreeks spreken met een medewerker in de stenen winkel, die hen producten toont en persoonlijk advies geeft.

Waarom live chat proberen? Shoppers zijn vandaag de dag gewend dat zij -wanneer en waar ze ook willen- direct antwoord krijgen op hun vragen. Twee dagen wachten op antwoord? Niet meer van deze tijd. Door live chat te bieden geef je jouw klanten de mogelijkheid om meteen een antwoord op hun vragen te krijgen, op welke plek ze dan ook zijn. En ja, dat is een goede manier om hen aan te zetten tot kopen of ze op een later moment naar je fysieke winkelvloer te krijgen. 

2. Whatsapp / sms


 Wat is whatsapp? Als deze app nog verdere uitleg nodig heeft is het misschien tijd om een smartphone-stoomcursus te volgen :-)  Maar voor het geval dat: Whatsapp (en sms) zijn manieren om korte tekstberichten naar je volgers te sturen.

Wie gebruikte het al? Onder andere Nordstrom (een Amerikaanse retailer) geeft klanten de mogelijkheid om via sms artikelen te bestellen. Ook het opvragen van informatie over openingstijden of de voorraad van een artikel is een optie, zoals bijvoorbeeld Coolblue doet. Jumbo gebruikte de app afgelopen jaar om klanten vragen te laten stellen aan een barbecue-expert.

Waarom Whatsapp proberen? Ook Whatsapp (of sms) geeft je klanten de mogelijkheid om waar ze ook zijn, snel even contact met je op te nemen en een vraag te stellen of iets te bestellen. En zoals je weet, gemak is een koopprikkel van formaat.

3. Snapchat


Wat is Snapchat? Snapchat is een app waarmee je met anderen kunt chatten, een beetje vergelijkbaar met Whatsapp. Grote verschil? Bij Snapchat wordt je berichtje automatisch verwijderd nadat de ontvanger je bericht heeft gelezen.

Wie gebruikte het al? Verschillende retailers testten afgelopen jaar al wat deze app voor hen kon betekenen. Onder hen Everlane, een online fashion retailer. Via Snapchat stuurden ze volgers exclusieve achter-de-schermen beelden en hints over een tijdelijke Everlane pop-up winkel. De openingstijden van deze pop-up winkel werden alleen via Snapchat rondgestuurd.

Waarom Snapchat proberen? Snapchat weet binnen de app schaarste te creëren. Berichtjes die weer verdwijnen, het geeft een geheim tintje. Vergeet niet dat schaarste een belangrijke koopprikkel is. Door de schaarste van Snapchat te combineren met exclusieve acties of informatie, maak je een aanbod wat onweerstaanbaar is voor je klanten. Daar bovenop geef je jouw klanten het gevoel dat ze onderdeel uitmaken van een exclusieve community, wat een boost geeft aan klantloyaliteit. 

4. Periscope


Wat is Periscope? Periscope is een app voor live-streaming. Ofwel: het live uitzenden van filmpjes.

Wie gebruikte het al? JC Penney, het Amerikaanse warenhuis, hield een live vraag & antwoord sessie met Eva Longoria via Periscope. De actrice promootte tijdens dit evenement haar collectie beddengoed die verkocht werd bij deze retailer en beantwoordde vragen van volgers. Ook H&M en Urban Outfitters hebben een Periscope account en geven bijvoorbeeld kijkjes achter de schermen.

Waarom Periscope proberen? Ook Periscope creëert een gevoel van schaarste. Je moet er als de kippen bijzijn, want als de live-streaming eindigt is je kans verkeken (of de uitzender moet zo aardig zijn om je nog 24 uur na de live-uitzending een replay te bieden). Video is daarnaast een geweldige manier om contact te onderhouden met je volgers, want na een ‘live-ontmoeting’ komt video het dichtste bij ‘echt’ contact.

 

Zie jij mogelijkheden in deze nieuwe marketing manieren? Durf je het aan om een van de eersten te zijn? Ik ben benieuwd!

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

 

Afbeelding via Pixabay