Waarom de online marketing voor je stenen winkel mislukt - Kooplust

Waarom de online marketing voor je stenen winkel mislukt

Internet bestaat ondertussen al weer een flink aantal jaar. Maar online marketing is voor de meeste winkeliers nog een redelijk nieuw onderwerp. Ja, je gebruikt Facebook en je hebt een website. Maar hoe zet je dat online kanaal nu in om klanten naar je winkel te trekken?

Veel winkeliers hebben het gevoel dat hun online marketing niet werkt. Ze steken er uren en uren tijd in, maar zien weinig resultaat op de winkelvloer. In deze blog lees je waarom veel winkels zo weinig resultaat zien.

En wil je extra tips om meer voetjes op je vloer te krijgen via online marketing? Download dan het ebook ‘Ontwerp een online marketingplan wat werkt”. Want daarin geef ik je 5 stappen om een plan te bouwen wat klanten aantrekt.

De oude manier van marketing


Er is één ding wat je in je oren moet knopen rondom online marketing: het lijkt in niets op ‘oude’ manieren van marketing. En wanneer je oude manieren van marketing toepast op die nieuwe marketingkanalen, dan kom je van een koude kermis thuis. Dan levert je marketing via Facebook of je nieuwsbrief verbazingwekkend weinig op.

Wat die oude manier van marketing is? Productpraat, zoals ik het noem. Ofwel: een plaatje van het product wat je verkoopt, de prijs erbij, een paar belangrijke kenmerken (of de tekst van de leverancier) erbij, en dat is het.

Dat werkte vroeger misschien in je brochure, maar in je online marketing sla je hiermee de plank mis.

Mag je dan niets over je producten plaatsen? Tuurlijk wel. Maar je moet zorgen voor een balans. Niet alleen maar praten over je producten, maar ook andere interessante content bieden. En wanneer je wel praat over je producten, dan is de Tell Sell-toon uit den boze.

Inspireer je klanten


Wat je dan moet doen? Je klanten inspireren. Het online platform is het perfecte platform om je klanten nieuwe ideeën te geven. En nee, dat doe je niet door simpelweg een plaatje van je artikel te plaatsen.

Alleen een plaatje van je product is ongeveer vergelijkbaar met iemand een stuk klei geven en zeggen: nu maak er maar iets moois van. Er zijn mensen die dan vanuit het niets een schitterende creatie kunnen kleien, maar de meesten krabben zich eens achter op hun hoofd en hebben geen flauw idee waar te beginnen.

Laat je die groep echter 5 voorbeelden zien wat je van die klei kan maken, dan komt de kunstenaar in ieder opeens naar boven.

Anders gezegd: door een paar suggesties en ideeën te geven komt er heel wat meer enthousiasme los. En datzelfde geldt voor je online marketing. Door je klanten te inspireren en hen tips te geven ontstaat er stukken meer animo voor je producten (en je winkel).

Geef ideeën


En hoe geef je dan ideeën aan je klanten? Ik geef je een aantal voorbeelden. Van allerlei online marketing kanalen, want je klanten inspireren kan via je website, Facebook, Instagram, een nieuwsbrief, of welk ander online platform dan ook.

online marketing

 

Een voorbeeldje van een blog, als eerste. Deze komt van de wolwinkel Pera & Pasha. Op hun blog zetten ze voorbeelden van dekens die je kunt haken. En waar haal je het garen en de naalden om die deken te maken? Precies, bij Pera & Pasha. Met andere woorden: de winkel geeft je via de blog ideeën, en als je eenmaal enthousiast geworden bent van zo’n dekentje, dan is een tripje naar de winkel snel gemaakt.

online marketing

Het tweede voorbeeld komt uit de nieuwsbrief van Rituals. Zoals ik al aangaf, inspireren hoeft niet altijd te maken hebben met een product wat je verkoopt. Maak die afwisseling in je online communicatie. Het bedrijf wat alleen maar bezig is met het aanprijzen en verkopen van producten, dat heeft meestal niet zoveel succes. Bedenk eens wat voor inspiratie en communicatie er past bij de visie en missie van jouw winkel. Rituals heeft als visie dat je met weinig moeite extra geluk kunt creëren. Dat proberen ze te realiseren via hun producten, maar in deze nieuwsbrief vertalen ze die visie op een andere manier. Want ook door vriendelijk te zijn voor een vreemde, kan je dag er net dat beetje mooier uitzien.

online marketing

Dit voorbeeld komt van de Facebook pagina van Dille & Kamille. Zij geven je een tip hoe je sla het beste bewaart. En ja, die theedoek die je daarvoor nodig hebt, die kun je natuurlijk bij Dille & Kamille kopen.

online marketing

Het laatste voorbeeld is van de Pinterest pagina van Maggy’s Mode. Deze kledingwinkel inspireert via deze weg hun volgers rondom de trends van het seizoen.

En na dat inspireren?


Check dus eens wat jij doet aan het inspireren van je doelgroep. Het online kanaal is geen kanaal waar mensen naartoe gaan om reclames te zien of te lezen. Lijkt jouw website of Facebook tijdlijn dus op een reclamefolder, dan is er werk aan de winkel.

Mensen zoeken op dat online kanaal naar nieuwe ideeën. Naar nieuwe ingevingen of inzichten. Geef ze dat. Want dat is hoe jij iedere dag opnieuw meer klanten naar je toetrekt.

En wanneer je die online inspiratie verspreid hebt? Dan is het tijd om enkele strategische stappen te nemen om die geïnspireerde groep mensen tot een bezoek aan je stenen winkel te verleiden.

Welke stappen je moet nemen om een online marketingplan te maken wat werkt, dat vertel ik je in het ebook wat je onderstaand kunt downloaden!

Schrijf jezelf in voor de gratis Inspiratiemails en ontvang het e-book 'Ontwerp een online marketingplan wat werkt' 


In het e-book leer je hoe je in 5 stappen een plan opzet wat je extra voetjes op de winkelvloer oplevert. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust.

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

Afbeelding via Unsplash