Voor alles een abonnement: The Subscription economy


The Subscription Economy. Of in gewoon lekker Nederlands: voor alles een abonnement. Ben jij er al klaar voor?

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond. De abonnementsservices. Je betaalt een aantal euro’s, en iedere maand staat de postbode met een pakketje voor de deur. Van kleding tot scheermesjes tot cocktails. Denk zo gek als je wilt, maar gegarandeerd dat iemand er een abonnement van maakt. Kooplust zet 10 van deze services voor je op een rijtje.

1. Winecast

Je vult een vragenlijstje in, drukt op “bestellen” en voila: iedere 4 weken ontvang je van Winecast 6 flessen wijn. Het Nederlandse Winecast werkt samen met sterren-sommeliers en stuurt je meteen een beschrijving van iedere wijn. Om indruk mee te maken aan de tafel. Nadat je jezelf te pletter hebt gedronken aan die wijnen, mag je Winecast vertellen wat je ervan vond. De volgende maand passen ze je pakket nog verder aan op je persoonlijke smaak.

2. Whimseybox

Voor al de knutselaars, frutselaars en DIY-ers onder ons: Whimseybox heeft het antwoord. Iedere 4 weken een knutselpakket met daarin alles wat je nodig hebt. En stap voor stap instructies natuurlijk.

3. Dollar Shave Club

Dollar Shave Club startte met maandelijkse scheermesjes. Ondertussen verkopen ze ook onder andere scheerschuim en toiletpapier. Beroemd en berucht zijn ze vooral vanwege hun promotievideo. Gemaakt voor een paar dollar, maar nu al meer dan 16 miljoen keer bekeken. De Nederlandse versie van dit concept is Boldking.

4. Deskbeers

Het is vrijdagmiddag 4 uur. Tijd voor de bedrijfsborrel. Maar waar blijft dat bier? Deskbeers helpt je. Iedere week bezorgen ze een pakket met nieuwe bieren, allemaal gevonden en gemaakt in eigen land (Engeland in dit geval).

5. Le Parcel

Mannen mogen dan misschien Dollar Shave Club hebben, voor vrouwen is er Le Parcel. Want ja, waarom bedacht niemand eerder om de producten die je iedere maand nodig hebt in abonnementsvorm te verkopen? Le Parcel leest het vrouwenbrein, want naast tampons zit er in het pakket ook chocolade en een ander verwencadeautje. Briljant.

6. Curated

Nog een Nederlands concept: Curated. Jij kiest waar je interesse ligt. Food, TV-series, design of literatuur bijvoorbeeld. Je betaalt 31 of 36 euro en ontvangt 1 keer per kwartaal je pakket. Wat er in zit? Geen idee. Dat kiezen de curatoren van Curated voor je. Een culinair trendwatcher of bekende blogger stopt iets in dat pakketje wat jij (volgens hem of haar) niet mag missen. Ieder kwartaal een nieuwe verrassing dus.

7. Pijon

De zorg van iedere moeder. Je kind start met studeren en gaat op kamers wonen. Maar ja, eet ze dan wel goed? Zorgt hij wel voor zichzelf? Pijon brengt de oplossing. Een doos vol gezonde snacks, onmisbare huishoudartikelen en anders gezelligs. Het is nog wachten op de Nederlandse versie.

8. HelloFresh

HelloFresh daarentegen is wel een abonnementsservice die ook op onze bodem actief is. Zij sturen je iedere week een box met verse ingredienten en gezonde recepten. Nadenken over wat je moet eten, dagelijkse tripjes naar de supermarkt.. Niet meer nodig met HelloFresh. Het concept is een doorslaand succes, in 2 jaar tijd heeft de online boodschappenservice 81.000 abonnees aan zich gebonden.

9. BirchBox

Birchbox is een van de meest succesvolle abonnementsservices. De leverancier van de beauty-box startte 3,5 jaar terug, heeft 800.000 abonnees en opende dit jaar haar eerste stenen winkel. (Denk er eens over na: 800.000 supertrouwe klanten. Kopen iedere maand. Vertrouwen je volledig. En dan een stenen winkel. Het zou een match made in heaven kunnen zijn). Iedere maand ontvangen de Birchbox-ers een box met samples van beautyproducten. Aangepast op een persoonlijk profiel, natuurlijk. Bevalt het monsterproduct? Dan koop je online of in de stenen winkel een volle fles shampoo of nieuwe lippenstift. Het Nederlandse ‘zusje’ heet Prettybox.

10. Doggie Lawn

En dan nog eentje in de categorie: neeeee, serieus?? In dit geval wel. The Subscription Economy denkt natuurlijk ook aan onze trouwe viervoeters. Doggie Lawn bezorgt daarom maandelijks een lapje gras waar je hond zijn behoefte op kan doen.

En die 10… dat is slechts een tipje van de sluier. Want ja, er zijn natuurlijk ook abonnementen voor thee, koffie en snoep. Kunst. Vakantie in een doos. Alles voor een maandelijkse date-night met je partner. Of een Brobox met producten voor de echte man.

En jij?

Speelt jouw winkel al in op deze trend? Waarom biedt jij geen abonnementen aan je klant? Optie 1 is wachten tot iemand anders jouw klanten steelt die nu maandelijks boodschappen bij je doen. Optie 2 is zelf aan de slag gaan. Wie van jouw klanten wil nu niet iedere maand zo’n mooie en luxe box ontvangen…?

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


Afbeelding via Pixabay.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Je winkel inrichten om in te spelen op onbewust koopgedrag? Hier zijn 5 effectieve tips

Je winkel inrichten om in te spelen op onbewust koopgedrag? Hier zijn 5 effectieve tips
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!