Videoschermen in de winkel - Kooplust retail blog

Videoschermen in de winkel

Zoals onlangs al was te lezen op de Kooplust blog, gebruikt Burberry videoschermen in de winkel om klanten meer informatie over producten te geven. Microsoft introduceerde afgelopen week een aantal filmpjes die laten zien wat de mogelijkheden voor andere winkels zijn. Daarbij maken ze gebruik van Kinect, de camera en software waarmee je via bewegingen of gesproken tekst een scherm kan bedienen.

Denk aan een skiwinkel waar je -via een videoscherm- kleding kan passen, je volgende skibestemming uit kan zoeken en een spel in de sneeuw kan spelen om korting te verzamelen…

 

 

Of een interactieve passpiegel in een kledingzaak?

 

 

Alhoewel ik persoonlijk betwijfel of zo’n passpiegel de paskamer echt gaat vervangen (consumenten blijven naar winkels gaan juist om producten te voelen, zien en testen), kan zo’n videoscherm consumenten op allerlei nieuwe manieren gaan helpen. Een rokje passen in de paskamer, en vervolgens je eigen kledingkast naar het scherm uploaden om te zien hoe je dat nieuwe rokje kunt combineren met je eigen items bijvoorbeeld.. En dan liefst nog stylingadvies van een leuke medewerker daarbij!

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.