Welke ene actie moet jij ondernemen

om flink te groeien met jouw winkel?

De resultaten van jouw winkel kunnen nooit groter zijn dan de kennis in jouw hoofd...

Laten we maar met de deur in huis vallen: als winkelier werk je hard. Heel hard. Inkooptaken, klanten helpen, medewerkers aansturen, leveranciers nabellen, je winkelvloer bijhouden, evenementen organiseren, je Facebook-pagina onderhouden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want aan je to-do-lijstje lijkt nooit een einde te komen. Dat is niet erg, want je doet je werk met veel plezier. Je doet je stinkende best om het klanten naar de zin te maken. Je maakt er iedere dag een feestje van. Staat met een glimlach op je winkelvloer en draagt je steentje bij aan het aantrekkelijk maken van de winkelstraat.

Maar het is niet altijd makkelijk. Het is ook jou niet ontgaan dat er de afgelopen 10 jaar gigantisch veel is veranderd. Waar je moet beginnen om die consument van vandaag naar je winkel te trekken en aan je te binden, daar heb je de antwoorden nog niet precies op gevonden.

Ondanks alle uitdagingen, geloof je heilig in de toekomst van je stenen winkel.

Natuurlijk ben je niet blind voor de kansen die het online kanaal biedt, maar je weet dat die fysieke winkel kansen biedt die het digitale kanaal niet kan evenaren. Een gezellig praatje maken met je klanten. Het zien, voelen of ruiken van een product. Het makkelijk omruilen van een artikel. Een plek om vragen te stellen. En zo kan je nog wel even doorgaan met de voordelen van een winkelvloer waar je écht met je voeten op staat.


Niet alleen geloof je in de toekomst van stenen winkels, je gelooft in de toekomst van jouw winkel.


Ja, twijfelaars spoken ook rond in jouw omgeving. Die collega-ondernemer die je voor gek uitmaakt omdat je het als nieuwe winkelier aandurfde om een paar jaar geleden een winkel te openen. Je partner die zegt dat je er beter mee kan stoppen, want zo goed als het 20 jaar geleden was 'wordt het toch nooit meer'. Of die verjaardagsvisite die altijd maar weer vraagt of er nog wel droog brood te verdienen is met een winkel.


Soms heb je weleens zo'n momentje dat je jezelf afvraagt of die twijfelaars gelijk hebben. Maar dat is slechts een momentje. Want je hebt geweldige producten, een goede band met je klanten en een enorme passie voor wat je doet. Dat er ruimte is voor jouw winkel, daar ben je van overtuigd.

Maar... de omstandigheden zijn veranderd.

Je realiseert je wel dat die consument veranderd is. Dat hij of zij minder vaak naar de winkel komt. Dat klanten zelf al meer informatie hebben verzameld wanneer ze je winkel binnenstappen. Dat die consument mondiger is geworden. En dat je op al die veranderingen een antwoord moet vinden.

Soms frustreert je dat misschien. Krijg je het gevoel dat je grip verliest op die klant, of op de situatie. Want ondanks dat je jezelf uit de naad werkt om een klant goed te helpen, zie je soms zomaar eens iemand voorbijlopen die al maanden of jaren je winkel niet meer heeft bezocht. Waar dat aan ligt? En welke stap je als eerste moet nemen om daar verandering in te brengen? Je zoekt en probeert, maar hebt het antwoord nog niet gevonden.

En tja... het vinden van dat antwoord, dat is wel ont-zet-tend belangrijk voor je. Want die omzet die je nu misloopt, die zou wel betekenen dat je eindelijk je winkel kan uitbreiden of verbouwen. Die zou ervoor zorgen dat je een extra medewerker kan aannemen, zodat jij vaker aan je winkel kan werken in plaats van erin. Die zou ervoor zorgen dat je jezelf en je familie een beter belegde boterham kan serveren. 

Kortom: je weet dat er werk aan de winkel is.

Je wil meer klanten naar je winkel leiden. Je bent al actief, maar het resultaat moet of kan naar jouw idee nog groeien. Je wil leren hoe je die klant van vandaag (en morgen) verleidt, zodat je winkel iedere dag opnieuw gevuld is.


Je wil meer verkopen aan je klanten. Niet door opdringerig of agressief te zijn, maar wel door je klanten (op een eerlijke manier) te verleiden. Je hebt je bonbedrag de afgelopen jaren misschien zien stijgen, maar je wil doorpakken en bent op zoek naar hoe dat kan. Je wil met kop en schouders boven je concurrentie uitsteken. Of het nu gaat om online, offline of multichannel retailers: jij wil ze allemaal verslaan. Je ziet dat het verschil tussen jou en je concullega's nu nog (te) klein is, en wil die voorsprong nemen.


Je wil een begrip maken van jouw winkel. Van heinde en verre klanten trekken die niet kunnen wachten om te zien wat jouw winkel te bieden heeft. Je wil ontdekken hoe je ervoor zorgt dat klanten een blokje omrijden voor je winkel en hoe je de band met je doelgroep versterkt.


Nieuwe omstandigheden vragen om nieuwe vaardigheden...


De tijden zijn veranderd. Wat je 15 jaar geleden deed, is vandaag de dag niet meer genoeg. Geen leuke boodschap misschien, maar wel een eerlijke. Hoe sneller jij leert om te gaan met die nieuwe omstandigheden, hoe sneller je weer in staat bent (meer) klanten te verleiden.


De positieve boodschap? Alles wat deze nieuwe omstandigheden van je vragen, zijn nieuwe vaardigheden. Nieuwe vaardigheden om klanten aan te trekken, nieuwe vaardigheden om je klanten meer te verkopen en nieuwe vaardigheden om met kop en schouders boven de concurrentie uit te steken. En die nieuwe vaardigheden, die zijn gewoon te leren.

Hoe één winkel de strijd aanging

Ruim 6 jaar geleden startte ik (Marian Bekkers) Kooplust. Omdat ik winkeliers wilde leren hoe zij om moeten gaan met die veranderde omstandigheden. In een van de eerste workshops die ik uit naam van Kooplust gaf, ontmoette ik Kees. Een rasondernemer die al 35 jaar winkeleigenaar was en eerder uitgeroepen werd tot de beste in zijn branche.

Kees kende – net als andere winkeliers – de veranderde omstandigheden. Hij was op zoek naar manieren om op een eigentijdse manier zijn klanten bij te staan. Tijdens de workshop hoopte hij nieuwe inspiratie op te doen en zo zijn winkel klaar te stomen voor de toekomst. Het liefst op zo'n manier dat ook de volgende generatie het succes door kon zetten.

Na de workshop gingen Kees en ik ieder onze eigen weg, maar bleven contact houden. Hij volgde mijn nieuwsbrief, ik bezocht zijn winkel. Na 2 jaar klopte Kees aan. Hij had zelf allesbehalve stilgezeten, maar wilde grotere stappen in zijn groei zetten. 'En Marian, daar wil ik jouw hulp bij', vertelde hij.

Het resultaat

Kees en ik werkten in een periode van een halfjaar intensief samen. We spijkerden zijn vaardigheden bij, voerden af en toe een stevig gesprek en staken onze handen uit de mouwen op zijn winkelvloer. Het resultaat? Kees draaide enkele maanden later zijn beste omzetmaand ooit. Midden in de crisis, midden in een van de roerigste retailjaren.

Waarom ik het verhaal van Kees vertel? Omdat ik je wil laten zien dat het kan. Succes halen. Je omzet laten stijgen. Meer plezier krijgen in wat je doet. Het liefste zou ik iedere winkel in Nederland en België daarbij helpen. Bij het draaien van hun beste omzetmaand ooit. Maar laat ik gewoon bescheiden blijven, en beginnen bij jou ;-). Laat ik je vertellen hoe Kees en ik samen te werk gingen...

Die nieuwe vaardigheden leer in jou in de Retail Academy


Ik schreef het al in de inleiding: de resultaten van jouw winkel kunnen nooit groter zijn dan de kennis in jouw hoofd. Wil je leren om te gaan met de nieuwe werkelijkheid? Dan is het van belang dat je anders leert denken. Dat je jouw kennis uitbreidt. En daar wil ik jou (net zoals Kees) bij helpen met de Retail Academy.

De Retail Academy is een jaarprogramma dat je stap voor stap toont hoe jij meer klanten naar je winkel trekt en ervoor zorgt dat ze meer bij je kopen. Kortom: alles wat je nodig hebt om in deze tijden een winkel goed te laten draaien. Je volgt de Retail Academy geheel online, of kiest voor de VIP variant met offline ondersteuning. 


 • Nieuwe en tijdloze vaardigheden. Op welk niveau jij je ook bevindt (net een winkel gestart of al 30 jaar in het vak), de Retail Academy geeft je nieuwe inzichten. Gegarandeerd.
 • Onbeperkt toegang. De online trainingsvideo's zijn voor jou. Voor altijd. Je kan de Retail Academy op ieder moment opnieuw volgen. Plus, je ontvangt alle nieuwe updates. Gratis.
 • Niet-goed-geld-terug. Neem tot 31 mei 2019 zonder risico deel aan de Retail Academy. Bevalt het je niet, dan krijg je 100% van je inschrijfgeld retour.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes

​”

"Ik heb meer geleerd in de Retail Academy dan in al de cursussen en workshops die ik in de afgelopen 31 jaar heb gevolgd."

"Ik vind het leuk om te leren, en om nieuwe ideeën en inzichten te verkrijgen. Nadat ik een workshop van Marian had gevolgd, werd ik een trouwe fan van haar blogs en webinars, en de Retail Academy leek me een goed vervolg. De online cursus is handig als je met tijd moet woekeren: alles blijft online staan.


Na het volgen van het programma merk ik dat ik met andere ogen ben gaan kijken. Naar mijzelf, naar mijn personeel, naar mijn klanten, naar mijn winkel, naar mijn assortiment. Doordat je met een andere en frisse blik gaat kijken, krijg je weer energie om de zaken aan te pakken, en ook om deze inzichten te delen met je medewerkers. Ik merk dat iedereen daar ook weer een boost van krijgt.

Ik heb jarenlang gedacht dat ik het niet goed deed als ondernemer. Nu weet ik dat er dingen zijn die ik wel goed kan, en dat ik daardoor mensen mee kan nemen in de flow en het enthousiasme om er een feestje van te maken. En als het na 31 jaar ondernemerschap toch nog steeds een feestje is voor het grootste gedeelte, dan doe je het toch goed? De Retail Academy heeft me hierin gesterkt. Geen moeilijke hoe‑geef‑ik‑leiding‑cursus, maar duidelijke inzichten. Praktisch, duidelijk, helder. Gelijk aan het werk."


AELTSJE DE GROOT Echte Bakker De Groot, Stiens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

​”

"In de periode rondom Vaderdag heeft de winkel 33% geplust qua omzet."

"Ik leerde Marian kennen op een Gebra‑ledendag enkele jaren geleden en ik ontving al een tijdje de nieuwsbrieven van Kooplust. De tips en de onderwerpen spraken me altijd aan en ik vond dat de aangereikte tips bruikbaar zijn voor mij als kleine zelfstandige winkelier. Ik besloot deel te nemen aan de Retail Academy omdat ik wilde leren hoe ik moet omgaan met nieuwe ontwikkelingen in retail, hoe mijn kookwinkel deze roerige tijden overleeft en hoe ik een dik belegde boterham kan verdienen.

De eerste eyeopener van de Retail Academy kwam al in de eerste lessen: dat mijn identiteit mijn winkel uniek maakt. Dat raakte me en sinds die eyeopener denk ik over alle aspecten van mijn leven na... Klinkt gek he?

Ook de praktische handvaten om ideeën in praktijk uit te voeren, vind ik top. Ik kijk bijvoorbeeld anders naar de presentatie van de artikelen in de winkel. Ik heb onlangs onze etalage op een simpele manier aangepast naar aanleiding van de tips uit de Retail Academy. In onze oude etalage stond al 3 weken een barbecue van 899 euro, zonder een enkele keer verkocht te zijn. In de nieuwe etalage stond diezelfde barbecue te pronken in een meer verleidelijke setting, en we verkochten gelijk twee stuks binnen 4 dagen. Dat is niet het enige resultaat dat de Retail Academy heeft gebracht: door veranderingen in onze manier en hoeveelheid van communiceren, lijkt het wel of de telefoon niet stilstaat, en in de periode rondom Vaderdag heeft de winkel 33% geplust qua omzet.

Ik kijk nu kritischer naar waar ik mee bezig ben, naar wat ik belangrijk vind, en naar wat me plezier, voldoening en gemak geeft. Ik zie mijn zwakheden en de zwakheden in het bedrijf en wil er wat aan doen. Tja, je kunt eigenlijk wel zeggen dat de Retail Academy mijn leven op z'n kop heeft gezet!"


JOCELYN HOOP Hoop Keukengemak, Wijchen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

​”

"Het is een programma dat me niet loslaat. Het levert je echt wat op. Het helpt je professioneler te worden en bewust met je winkel om te gaan."

"Of ik twijfelde over mijn deelname aan de Retail Academy? Ja. De enige reden was de prijs. Het is niet een bedrag dat ik uitgeef als een pakje boter. Maar ik was enorm enthousiast over Kooplust, en de mails die ik van Marian ontving. Daar heb ik al zoveel van geleerd dat de Retail Academy een logisch vervolg was.


Wat vooral is veranderd na de Retail Academy, is mijn persoonlijke denkwijze wat betreft onder andere de inkoop, het DNA van de winkel, het uitbesteden van werkzaamheden om zelf nog beter te kunnen functioneren en 'nee' durven zeggen om een nog beter concept neer te zetten. De Retail Academy heeft me nieuwe inzichten gegeven. Dat ik niet alles zelf hoef te regelen. Dat ik heel blij ben met mijn fysieke winkel. Dat ik trots mag zijn op mijn winkel en mijn eigen manier van deze winkel runnen.

Ik ben enorm enthousiast over de Retail Academy. Het levert je echt wat op. Het helpt je professioneler te worden en bewust met je winkel om te gaan. Mij persoonlijk geeft het enorm veel energie en nieuwe inzichten. Het is ook een programma dat me niet loslaat. Ik ben er dagelijks mee bezig. Ik vertel ook tegen veel klanten waar ik mee bezig ben en maak zelfs hen enthousiast met alle verhalen en ideeën die ik heb door de Academy. Al met al, ik ben mega‑enthousiast!"


LINDE VAN RIJSEWIJK Linde Leven, Hedel en Zaltbommel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Voor wie is de Retail Academy?

De Retail Academy is samengesteld voor zelfstandige winkeliers met een of meerdere stenen winkels.

Winkeliers die willen leren wat de beste tactieken en strategieën zijn om van hun winkel een succes te maken. Die zich willen onderscheiden van de eenheidsworst aan winkels.

Ondernemers die willen groeien. In hun omzet, of in hun ondernemersvaardigheden. En ondernemers die weten dat er nog veel meer te bereiken is dan hen op dit moment lukt.

De opzet van het programma

Wanneer je je aanmeldt voor de Retail Academy, ontvang je toegang tot een exclusief online leerplatform. Iedere 4 weken lanceert Kooplust een nieuwe Module op dit online platform. Elke Module is gevuld met een aantal trainingsvideo's, brainstormbladen, supersimpele planningen, bronnen voor verdere inspiratie en actieplannen om jou te helpen alles wat je leert in de praktijk te brengen. Je bekijkt de video's terug zo vaak en wanneer je wil, want wanneer je je inschrijft voor de Retail Academy krijg je levenslang toegang tot het platform.

Iedere video die je vindt op het online platform is kort (tussen de 5 en 20 minuten lang) en kan afgespeeld worden op je computer, tablet of telefoon. Even snel tussendoor één onderdeel afwerken is geen probleem. In de winkel op een rustig moment, aan de keukentafel thuis of op je kantoor. Geen last van lange reistijden, je leert waar en wanneer je wil.


Naast het bekijken van de video's, is het ook mogelijk van iedere video een mp3 te downloaden. Zo luister je naar de lesstof wanneer je in de sportschool staat of op weg bent naar een vakbeurs.

De brainstormbladen die je bij iedere video vindt, helpen je de theorie uit de video's te vertalen naar de praktijk van jouw winkel. Alle brainstormbladen zijn gemaakt in een pdf‑formaat en dus makkelijk te downloaden en printen, of geheel digitaal in te vullen. Je noteert op de brainstormbladen meteen je ideeën en actiepunten. Zo zorgen we ervoor dat de theorie geen stof verzamelt op een plank, maar je meteen veranderingen maakt.

En heb je naast de video's en brainstormbladen extra hulp nodig? Dan stel je jouw vraag aan je collega-deelnemers in een besloten Facebook-groep. Of je stelt je vraag via e‑mail aan de helpdesk van de Retail Academy.

De inhoud van de Retail Academy


De Retail Academy is geeft je toegang tot maar liefst elf Modules. Na het volgen van het programma weet je alles wat je nodig hebt om die klant van vandaag te verleiden en ligt jouw strategie voor de toekomst klaar. Van winkelconcept tot winkelvloer: het komt allemaal voorbij. Lees onderstaande uitleg over de Modules en klik op 'inhoud video's' om precies te zien wat er in de Retail Academy aan informatie voorbijkomt.

Module 1 - Winkelconcept

In Module 1 bepaal je wat jou onderscheidend maakt van je concurrentie. We bouwen een concept op basis van jouw sterke kanten en we brengen je ideale klant in kaart. Het resultaat? Je weet klanten écht te raken en bouwt een emotionele band met ze op.
Klik hier voor volledige inhoud video's Module 1

Module 2 - Marketing strategie

We trappen het marketinggedeelte van het programma af met de basis: hoe ziet een sterke marketingstrategie eruit? In vijf video's leer je waarom marketing zo belangrijk is, welk niveau marketeer jij bent, hoe je je marketingstrategie slim opzet, welk budget je moet reserveren voor je marketing en nog veel meer.


Klik hier voor volledige inhoud video's Module 2

Module 3 - Online marketing

In Module 3 gaan we verder met datgene wat tegenwoordig onmisbaar is. Online marketing. In zeven video's hoor je precies welke onderdelen niet mogen missen op je website, hoe je een nieuwsbrief inzet om klanten aan te trekken, welke social media kanalen bij jouw doelgroep passen, hoe je een succesvolle Facebook‑strategie opzet. Én je ontdekt alle geheimen van adverteren op Facebook.

Klik hier voor volledige inhoud video's Module 3

Module 4 - Offline marketing

In Module 4 ontdek je alles over offline marketing, wat betekent dat je precies leert hoe je bijvoorbeeld succesvolle evenementen opzet, hoe je extra klanten trekt door samen te werken met andere winkels of bedrijven in je buurt en hoe je services introduceert die naadloos aansluiten op wat jouw klanten zoeken. Het resultaat? Simpel: meer klanten in je winkel.

Klik hier voor volledige inhoud video's Module 4

Module 5 - Marketing acties

Naast kanalen die je met regelmaat inzet (zoals Facebook en je nieuwsbrief) wil je af en toe een actie op touw zetten die flink wat mensen op de been brengt. Een kortingsactie bijvoorbeeld. Maar hoe promoot je zo'n actie? En wat voor actie kan je opzetten? (Want ja, er kan veel meer dan een kortingsactie.) Dat en meer leer je in deze Module.


Klik hier voor volledige inhoud video's Module 5

Module 6 - Marketingplan

In de laatste marketingmodule van de Retail Academy maak je jouw marketingplan. Je leert hoe je kanalen met elkaar integreert, hoe een goede jaarplanning eruitziet en hoe je het succes van je inspanningen meet.


Klik hier voor volledige inhoud video's Module 6

Module 7 - Koopgedrag

Module 7 verwelkomt je in de wereld van consumentenpsychologie. Eindelijk leren hoe je meer verkoopt zonder opdringerig te zijn. Je ontdekt woorden, plekken en acties die jouw winkel in kan zetten om die klant dat magische extra zetje te geven tot aankoop.


Klik hier voor volledige inhoud video's Module 7

Module 8 - Winkelvloer

Module nummer 8 gaat over je winkelvloer. Alles wat je moet weten om van jouw winkelvloer een commerciële en inspirerende plek te maken, leer je hier. Je cruciale verkooplocaties en het maken van een perfecte presentatie die vanzelf de euro's binnen doet rollen, bijvoorbeeld. En: hoe je ervoor zorgt dat jouw winkelvloer inspirerend blijft terwijl je niet de tijd hebt om je presentaties dagelijks of wekelijks aan te passen.

Klik hier voor volledige inhoud video's Module 8

Module 9 - Assortiment

Hoe stel jij een gebalanceerd assortiment samen? Hoe maak je een doordacht inkoopplan? En hoe stuur je resultaten bij op het moment dat je assortiment eenmaal op de winkelvloer staat? Dat (en nog veel meer) leer je in Module 9 van de Retail Academy.Klik hier voor volledige inhoud video's Module 9

Module 10 - Financieel management

In Module 10 gaan we aan de slag met je cijfers en met je geld. Je ontdekt met welke cijfers je de gezondheid van je winkel bepaalt, hoe je stuurt op die cijfers en wat je doet wanneer het financieel even niet zo goed gaat. 
Klik hier voor volledige inhoud video's Module 10

Module 11 - Ondernemers vaardigheden

In de laatste Module van de Retail Academy ontdek je wat belangrijke vaardigheden zijn voor iedere ondernemer en hoe je die vaardigheden onder de knie krijgt. Want ja: ook capaciteiten als productief werken en het doorhakken van (de juiste) knopen, helpen bij de groei van jouw winkel.

Klik hier voor volledige inhoud video's Module 11

Start nu met de groei van je winkel, meld je risicovrij aan voor de Retail Academy


Aanmelden voor de Retail Academy kan tot en met maandag 15 april 2019. Daarna sluit de inschrijving.

De resultaten van het programma

Maar heb je er ook wat aan, aan die Retail Academy? Want zonder resultaat is het zonde van je tijd. Toch? De Retail Academy levert absoluut resultaat. Althans, wanneer jij actief aan de slag gaat met de tips uit het programma. Met andere woorden: het boeken van resultaat vraagt een investering van tijd aan jouw kant. Ben je bereid die investering te leveren, dan ligt het volgende resultaat binnen handbereik...

 • check
  ...binnen 4 dagen de investering van de Retail Academy terugverdienen.
 • check
  ...je meest succesvolle evenement ooit organiseren.
 • check
  ....meer enthousiasme op de winkelvloer bij jou en je medewerkers
 • check
  ....meer leren over wat werkt voor je winkel dan je tot nu toe hebt geleerd.
 • check
  ....je beste omzetmaand ooit.

Klinkt het je te mooi in de oren? Het zijn resultaten van vorige deelnemers aan de Retail Academy. Anders gezegd: het zijn winkeliers net als jij die deze resultaten hebben weten te boeken. Dankzij de Retail Academy, maar absoluut ook door hun eigen inzet.

Levenslang toegang

Je hebt het als ondernemer al ontzettend druk. Waarschijnlijk vraag je jezelf met regelmaat af hoe je al je taken in die 24 uur per dag propt. Jezelf ook nog eens afvragen of je de Retail Academy op tijd 'afkrijgt’ kan je dus niet gebruiken. En daarom krijg je levenslang toegang.

Die levenslange toegang betekent dat je toegang hebt tot de online lessen wanneer je wil. Ook na de 12 maanden die het programma duurt. Even geen tijd voor de Retail Academy omdat je andere dingen aan je hoofd hebt? Of later nogmaals de lesstof bekijken om iets beter te begrijpen? Kan allemaal.

Levenslang toegang betekent ook dat je toegang krijgt tot alle updates van het programma. Nieuwe content of aanpassingen op de content: het is allemaal voor je beschikbaar. Helemaal gratis.

100% tevredenheidsgarantie

Misschien vraag je jezelf daarnaast af of het programma wel iets voor jou is. Of de opzet van het programma je bevalt en of je het fijn vindt om online te leren. Begrijpelijk. Daarom geeft Kooplust je een niet-goed-geld-terug‑garantie.

Wat houdt deze garantie in? Je mag de Retail Academy risicovrij testen. Levert het programma niet wat je verwacht, of vind je het online leren niet fijn? Dan mag je tot en met 31 mei 2019 aangeven dat je je uit wil schrijven van de Retail Academy.

De deadline voor deze garantie stelt Kooplust, zodat je, wanneer je je inschrijft, ook meteen van start gaat. Wil je je dit jaar inschrijven voor de Retail Academy, maar ben je niet van plan direct te starten? Je bent van harte welkom, maar zorg er dan voor dat je zeker weet dat dit de juiste investering is voor jou. De geld-terug-garantie heeft namelijk wel een strikte deadline.

Een rondleiding door het programma


"Ik wilde een stuk verdieping aanbrengen in mijn manier van werken. Niet zomaar iets doen, maar alleen iets doen omdat het een bewuste keuze is. Marian geeft altijd veel praktische tips waar ik als ondernemer ook echt mee aan de slag kan.

Ik koos er daarom voor om de Retail Academy te volgen, en nu – na afloop – bruis ik van de creativiteit! Vooral de video’s over online marketing sprongen er voor mij uit en leerden me nieuwe dingen. Ik gebruik de checklijsten van de Retail Academy bijvoorbeeld om mijn website op peil te brengen.”ILONNE BONGERS
Bas Buitensport, Wageningen


"De reden om deel te nemen aan de Retail Academy was voor ons een grote drang naar vernieuwing. Het om je heen zien wegvallen van veel winkels.

We hebben wel even getwijfeld over onze deelname. De investering kost geld en verdien je dat terug? Maar we zijn optimisten en hebben het gewoon gedaan. We hadden veel vertrouwen in Marian naar aanleiding van haar mails en workshops.

Achteraf bekeken vond ik het af en toe best wel heftig. Je komt op een punt dat alles wat je altijd gedaan hebt op losse schroeven komt te staan. Maar heel leuk om met die veranderingen bezig te zijn en resultaat te zien. Ik heb het een heel inspirerende ervaring gevonden en hoop ook van de bonussen nog veel te leren. Bedankt!”


CORA MOERMAN 
Kleine Reus, Maassluis

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deelname aan het programma?

Hoe zit het met de levenslange toegang?

Waar helpt het programma NIET mee?

​Wanneer ik me inschrijf, mag iedereen van mijn team dan deelnemen aan de Retail Academy?

​​Hoe meld ik me aan?

Komt de Retail Academy in aanmerking voor KMO-subsidie?

Ik ben als ondernemer al ontzettend actief. Is dit programma dan wel geschikt voor mij?

Mag ik ook deelnemen aan het programma als ik geen eigen winkel heb?

​Hoe werkt de aanmelding vanuit België?

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

​Ik heb een andere vraag...

Bonustrainingen

Naast de elf Modules van de Retail Academy krijg je toegang tot een aantal bonustrainingen. Dit zijn de volgende:

DE 6 AANPAKKERS ACTIVITEITEN Met deze bonus start je direct na je aanmelding voor het programma. In deze bonustraining leer je hoe je van jouw dromen realiteit maakt.


HET VERHOGEN VAN JE BEZOEKERSAANTALLEN Welke acties onderneem je om in korte tijd het aantal mensen dat jouw winkel bezoekt te verhogen? In deze bonustraining krijg je alle antwoorden op die vraag.

HET VERHOGEN VAN JE GEMIDDELDE BONBEDRAG Deze bonustraining geeft je acht tips om op korte termijn jouw gemiddelde bonbedrag met 10% tot 15% te verhogen.

MEDEWERKERS MOTIVEREN Je hebt een marketingactie georganiseerd. Maar hoe krijg je je team nu zover dat zij samen met jou alles uit deze actie halen wat er maar inzit? Deze training geeft je de tips die je nodig hebt.

BOUW-JE-MAILBESTAND Een nieuwsbrief is een snel en goedkoop communicatiekanaal om je omzet een boost te geven. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief? Deze training vertelt je alles wat je weten moet om jouw mailbestand snel te laten groeien.

MAILCHIMP Hoe verstuur je een nieuwsbrief? Het gratis programma MailChimp is de perfecte plek om te beginnen. Deze training laat je zien hoe je start met MailChimp, hoe je een nieuwsbrief bouwt en hoe je een nieuwsbrief verstuurt.

SUPER-SCHRIJFTRAINING Weten hoe je een klant met taal overtuigt is kennis die je niet mag missen als ondernemer. Want je schrijft wat af: op social media, in je nieuwsbrief, je brochure of je communicatiemateriaal bijvoorbeeld. En nee, wat extra uitroeptekens tikken doet klanten niet opspringen van de bank. Tijdens deze training leer je in een paar simpele stappen hoe jij een tekst schrijft die jouw klanten wél overtuigt en je boodschap 10x zo effectief maakt.


Twijfel je of het programma bij jou past?

Twijfel je of de Retail Academy bij jou en je winkel past? Lees dan een aantal veelgehoorde twijfels door erop te klikken. Of bekijk de video als je liever luistert!

Ik heb geen budget om tips uit de Retail Academy uit te voeren.

Ik twijfel of de Retail Academy van toepassing is op mijn winkel.

​Ik twijfel of ik wel voldoende tijd heb voor het programma.

Ik twijfel of het programma me wel extra omzet oplevert.

Ik twijfel over de investering in de Retail Academy.

Ik weet niet of ik online leren wel fijn vind.

Ik weet niet of NU het juiste tijdstip is.

Ik denk niet dat het programma me iets nieuws brengt.

Ik twijfel of ik hulp nodig heb.

​”

"Ik schrik een beetje van het effect."

"Na mijn start aan de Retail Academy afgelopen mei, ben ik vol aan de slag gegaan met de eerste modules. En niet om op te scheppen, maar ik schrik een beetje van het effect. Onze maand juni was zoveel beter dan de maand december van vorig jaar, terwijl de decembermaand onze allerdrukste maand van het jaar is . Super bedankt voor alles tot nu toe!"


HILDY VAN DER LINDEN Van der Linden Body and Mind Wellness, Dordrecht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

​”

"Wat ik heb geleerd van de Retail Academy? Pfff, echt teveel om op te noemen. Ik doe er ongemerkt al zoveel mee...."

"Ik wilde deelnemen aan de Retail Academy omdat ik voor mijn gevoel als startende ondernemer te weinig kennis had over wat werkt in fysieke retail. Ik wilde groeien naar een hoger plan en meer structuur aanbrengen in mijn manier van werken. De benadering van Marian sprak me heel erg aan.

Wat ik heb geleerd van de Retail Academy? Pfff, echt te veel om op te noemen. Ik doe er ongemerkt al zoveel mee... Ik ben bezig met het veranderen van de indeling van de winkel en gebruik al diverse punten in mijn marketing. Mijn houding ten opzichte van bijvoorbeeld onterechte klachten is fundamenteel anders. Ik benader het met empathie en los het gewoon op. En dat geeft veel meer rust en ruimte in m'n hoofd."


INEKE TERLOUW Horseshop International

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

​”

"Ons evenement, georganiseerd met de leerpunten van Kooplust, was een beduidend groter succes dan onze vorige evenementen."

"We besloten deel te nemen aan de Retail Academy om geïnspireerd te worden, om meer omzet te halen en te leren hoe onze winkel een place-to-be wordt. We hadden al diverse keren iets met Kooplust gedaan en hadden veel vertrouwen in Marian. Wij hebben gekozen voor de VIP‑variant en dat heeft zeker meerwaarde! Het persoonlijke contact en samen concreet dingen uitwerken geeft een extra stimulans.

De Retail Academy geeft inzichten die je helpen om in deze tijden een winkel goed te laten draaien. Zo was ons evenement, georganiseerd met de leerpunten van Kooplust, een beduidend groter succes dan onze vorige evenementen."


NICOLETTE NUIJTEN Kleine Reus, Maassluis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

​”

"Afgelopen december was onze beste decembermaand ooit. En dat terwijl ik al ruim 35 jaar ondernemer ben."

"Ik nam deel aan de Retail Academy omdat ik zocht naar een weg om op een eigentijdse manier met mijn klanten in contact te blijven. De samenwerking met Marian wierp haar vruchten af: afgelopen december was onze beste decembermaand ooit. En dat terwijl ik al ruim 35 jaar ondernemer ben. Naast een aantal praktische aanpassingen, denk ik dat klanten ook vooral merken dat ik weer positief en met veel enthousiasme in de winkel sta.

Ik wil Marian dan ook ontzettend bedanken! Na een voor mij best heftige periode, is het erg fijn om weer geïnspireerd te zijn en weer te willen en kunnen ondernemen."


KEES VAN GILS Dierenspeciaalzaak van Gils, Goirle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

Over Kooplust

In de Retail Academy word je geïnspireerd en geïnformeerd door mij (Marian Bekkers, eigenaresse van Kooplust. En ja, dat ben ik op die foto :-D).

Ik begon mijn carrière in retail op mijn 17e, als weekendhulp in een kledingwinkel. Na jarenlang zelf op de winkelvloer te hebben gestaan als bedrijfsleider en troubleshooter, weet ik precies waarom jij als ondernemer praktische tips nodig hebt die je geen enorme investeringen in tijd en geld kosten.

In 2012 richtte ik Kooplust op, omdat ik ervan overtuigd ben dat er (nog steeds) ontzettend veel kansen liggen voor stenen winkels. Sindsdien heb ik talloze ondernemers en medewerkers getraind. Van schoenenwinkels tot fotospeciaalzaken, bakkerijen, kledingwinkels en dierenspeciaalzaken.

Iedere dag help ik met ontzettend veel plezier retailers en retailmedewerkers om te groeien. Via blogs en vlogs op de website van Kooplust, maar ook via workshops en individueel advies aan winkeliers.

Mijn stijl? Eerlijk en direct, maar ook met oog voor de uitdagende situatie waarin je je als winkelier bevindt. In de Retail Academy zal ik er dus geen doekjes om winden. Maar ik geef je ook concrete tips en nieuwe inzichten hoe je het WEL moet doen.

Heb je nog vragen? Of wil je mij iets beter leren kennen voordat je begint aan de Retail Academy? Mail me dan gerust op marian@kooplust.com. Ik beantwoord al je vragen persoonlijk en plan met liefde een telefoon‑ of Skypegesprek met je in.

Kan Kooplust jouw winkel op afstand helpen?

Na het doornemen van deze pagina, vraag je jezelf misschien nog één ding af: "Ja, die Retail Academy klinkt interessant, maar hoe kan jij mijn winkel op afstand helpen, zonder dat je er ooit bent geweest?" Laat ik je dat uitleggen.

Via Kooplust help ik ondertussen ruim 6,5 jaar zelfstandige winkeliers. En ik heb er heel wat gesproken en gezien. In de workshops die ik geef. Tijdens lezingen die ik verzorg. Bij het bezoeken van de winkels van mijn klanten en niet-klanten. E-mails en vragen die binnenvallen in mijn inbox. Vragen die me gesteld worden op social media kanalen. Door enquêtes die ik op de website van Kooplust plaats. Tijdens Inspiratiesessies en interviewsessies die ik jaarlijks tientallen keren inplan met allerlei winkels. Kortom: ik heb honderden en honderden winkeliers gesproken en bezocht. In allerlei branches.

Wanneer je zoveel ondernemers spreekt en zoveel winkels ziet, dan ontdek je patronen. Dan zie je dat er bepaalde zaken zijn die op veel plekken misgaan. Ongeacht de branche, ongeacht hoelang de winkel bestaat, ongeacht hoe de winkel er precies uitziet.

Op basis van die ervaring en de patronen die ik ontdekte, is de Retail Academy ontstaan. Het is een verzameling van de lessen die de meeste winkels nog moeten leren. Dat zowel winkeliers die net zijn gestart, als ondernemers die al jarenlang aan de weg timmeren, enthousiast zijn over het programma én resultaat boeken, bewijst naar mijn idee de kracht van het programma.

De reden waarom je hulp in moet schakelen

Een programma als de Retail Academy volgen is waarschijnlijk nieuw voor je. Online leren is voor veel winkeliers iets wat ze nog niet eerder hebben gedaan. Sterker nog: er zijn talloze winkels die nog nooit hulp hebben ingeschakeld in wat voor vorm dan ook. Misschien val jij ook in die groep. Misschien vraag je jezelf af of het überhaupt wel nut heeft hulp in te schakelen. Want je kan het toch ook gewoon zelf? Laat me dan voor je op een rijtje zetten wat de voor- en nadelen zijn van hulp inschakelen:

Samen met de Retail Academy...

 • Leer je in korte tijd wat wel werkt en wat niet, en waar je als eerste mee aan de slag moet.
 • Krijg je hulp van een specialist en gemotiveerde collega-deelnemers.
 • Maak je in korte tijd meer groei mee. In 1 dag kan je al resultaat zien in je kassalade.
 • Liggen wensen als een extra medewerker en meer tijd of meer budget voor het uitbouwen van je winkel sneller binnen je bereik.
 • Investeer je nu in je toekomst. Je leert hoe je -op korte en lange termijn- iedere dag alles uit je winkelvloer haalt wat erin zit.

Zonder de Retail Academy...

 • Besteed je veel (onnodige) tijd aan uitzoeken wat werkt.
 • Zijn steuntroepen niet aanwezig, kleiner, of minder gespecialiseerd.
 • Laat de groei van je winkel langer op zich wachten of is je groei kleiner dan het zou kunnen zijn.
 • Blijft het voorlopig nog even bij dromen over wat je allemaal zou kunnen en willen doen wanneer je eindelijk meer omzet binnenhaalt.
 • Laat je iedere dag geld liggen op je winkelvloer omdat je onvoldoende kennis hebt over hoe je klanten aantrekt en meer verkoopt.

De waarde van het programma

Wat is de investering om deel te nemen aan de Retail Academy? Als je deelneemt aan de Retail Academy, krijg je toegang tot ruim 20 uur aan videolessen en meer dan 75 werkboeken, checklijsten en handboeken. Als je Kooplust normaal in zou huren voor die uren en ondersteuning, zouden de kosten daarvan meer dan 15.000 euro bedragen.

De investering voor de Retail Academy ligt een stuk lager.

Wil je nog wat meer flexibiliteit in het voldoen van de investering? Dan kan je ervoor kiezen het bedrag in tien termijnen te voldoen. (De totale investering ligt bij deze optie wel iets hoger, omdat hier meer administratiekosten en uren aan verbonden zijn voor Kooplust.)

Het inschrijfgeld voor de Retail Academy is berekend per persoon. Je schrijft je dus individueel in, en niet per winkel of team. 


Past de Retail Academy bij jou?"De reden dat ik besloot de Retail Academy te volgen, was omdat er veel verschillende aspecten aan bod komen en vooral dat je het kan volgen op eigen tempo. Ondanks dat ik nog niet alles heb gevolgd, zie ik door kleine veranderingen wel direct resultaat. De manier van etaleren, de mensen aanspreken. Er hangt een positievere 'vibe' in de winkel.


Het heeft me overtuigd dat een stenen winkel absoluut nog waarde heeft en we door kunnen gaan naar de toekomst. Ik heb de Retail Academy aangeraden aan anderen. Ik krijg er zelf een positieve drive van en geef die graag door aan anderen!"


ANN MATTHYS
Interior, Gent


"Ik heb nooit geleerd voor het ondernemerschap/winkelierschap, dus daarom vond ik de Retail Academy een goede investering in mijzelf.


Het heeft vooral verandering in mijn eigen manier van denken opgeleverd. En ik heb veel ideeën opgedaan. We zijn bijvoorbeeld met kant‑en‑klare pakketten gaan werken voor onder anderen vakantiegangers, wat heeft geleid tot meer verkoop. Ook op andere gebieden heeft Kooplust geholpen: in de onderhandelingen met andere partijen ben ik sterker geworden met ideeën en het verwoorden daarvan."


ALMIRALDA BIJKER
Voor de Sier, Hardenberg

Start nu met de groei van je winkel, meld je risicovrij aan voor de Retail Academy!

Selecteer onderstaand het programma van je keuze: voldoe de investering voor de Retail Academy in één termijn of in tien maandbetalingen.

Wil je zien hoe het betaalproces werkt? Of vraag je jezelf af hoe bestellen vanuit België werkt? Bekijk dan de video hiernaast die je door het proces heen helpt. Na aanmelding ontvang je direct een bevestigingsmail en instructies om je aan te melden voor het online leerplatform. Daarna kan je meteen aan de slag met de 6 Aanpakkers Activiteiten!


Retail Academy Premium


 • 11 Modules
 • 85 Video trainingen
 • 70 Werkboeken
 • 7 Bonustrainingen
 • Levenslang toegang
 • check
  30 dagen garantie
 • Eenmalige investering

€ 1997* x 1

*per persoon, ex BTW

 • 11 Modules
 • 85 Video trainingen
 • 70 Werkboeken
 • 7 Bonustrainingen
 • check
  Levenslang toegang
 • check
  30 dagen garantie
 • 10 termijnbetalingen

€ 229* x 10

*per persoon, ex BTW

"De resultaten van jouw winkel kunnen nooit groter zijn dan de kennis in jouw hoofd." Een quote waar ik sterk in geloof. Ik geloof met heel mijn hart dat om te groeien met je bedrijf, je moet groeien in je kennis. Het is de reden waarom ik de Retail Academy ben gestart, en ook de reden waarom ik zelf iedere dag werk aan het uitbreiden van mijn eigen kennis.

Ondertussen weet je wel zo'n beetje alles over de Retail Academy (in grote lijnen dan...). Tijd om te beslissen of de Retail Academy voor jou de juiste keuze is. En natuurlijk, alleen jij kan die beslissing nemen. Doe wat naar jouw idee het beste is. Maar ik hoop dat jij je aanmeldt voor de Retail Academy. Want wat zou ik jou graag helpen om ook van jouw winkel een succes te maken. Je helpen om te groeien, in je omzet of in je ondernemersvaardigheden. Je helpen om eens AAN je winkel te werken in plaats van er IN. (Want wanneer neem je die stap eindelijk...?)

Geef me de kans je te laten zien (en nog veel belangrijker: geef jezelf de kans om te zien) dat er zoveel meer mogelijk is dan je op dit moment in de gaten hebt... Dus: klik op die aanmeldknop en neem de stap om te gaan groeien. Vergeet niet dat je meteen na aanmelding van start kan gaan met je groei door de eerste bonustraining – DE 6 AANPAKKERS ACTIVITEITEN – te bekijken.


Marian Bekkers


PS: Ja, de Retail Academy vraagt een investering. Maar hoeveel omzet laat jij nu iedere dag liggen omdat je onvoldoende inspeelt op koopgedrag? Wat kost jou op langere termijn meer?

PS-2: Vergeet niet dat je slechts tot 15 april 2019 hebt om je in te schrijven voor de Retail Academy. Daarna sluit de inschrijving van het programma.