De principes van beïnvloeding volgens Cialdini


Een van de beste boeken die is geschreven over waarom wij als mensen (en dus ook als consument) bepaalde beslissingen nemen, is geschreven door Robert Cialdini.

Zijn boek beschrijft 6 beïnvloedingsprinicpes:

  1. Wederkerigheid.We zijn sneller bereid iets te doen voor (of te kopen van) iemand die iets aardigs voor ons heeft gedaan.
  2. Consistentie. Hebben we eenmaal een beslissing genomen, dan zijn we bereid enorm ver te gaan om ons in lijn met die eerdere uitspraak te gedragen.
  3. Sociale bewijskracht .We volgen het (koop) gedrag van anderen. Als er eenmaal een schaap over de dam is…
  4. Sympathie. We nemen eerder iets aan van iemand die we aardig vinden. En iemand die op ons lijkt, vinden we sneller aardig.
  5. Authoriteit. Een persoon die authoriteit uitstraalt, bijvoorbeeld door kleding, vertrouwen we. Soms zelfs iets te snel.
  6. Schaarste. Weten we dat een product binnenkort niet meer verkrijgbaar is, dan zijn we er als de kippen bij.

Rick Nieman interviewde Cialdini enkele jaren terug voor RTLZ. Een zeer interessant interview voor wie meer wil weten over de beïnvloedingsprincipes!

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Retailtrends: Branchevervaging

Retailtrends: Branchevervaging
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!