Piet Zoomers: Met recht "A celebration of fashion" - Kooplust retail blog

Piet Zoomers: Met recht “A celebration of fashion”

In september opende Piet Zoomers zijn op een na grootste winkel in Den Bosch. Deze Citystore van 3.000 vierkante meter omvat 2 etages waarin mode, wonen, horeca en allerlei andere verassingen samenkomen. Kooplust bracht een bezoekje!

Als er een ding opvalt aan deze winkel is het wel dat alles om het verleiden van de klant draait. Van de openingstijden (5 koopavonden per week) tot de pop-up store en de inrichting. In elk hoekje wordt de consument  geïnspireerd, geprikkeld en verlekkerd. Maar hoe roept deze zaak de kooplust van klanten nu precies op?

Pop-up store


PietZoomers1Een van de gebruikte middelen is het telkens verassen van de klant en hem of haar daarmee uit te nodigen de zaak regelmatig te bezoeken. Dat doet de winkel door in de vestiging ruimte te maken voor een pop-up store, waar de collectie iedere paar weken compleet wisselt.

Deze plek wordt op het moment gevuld door kerstartikelen, maar eerder heeft de consument hier bijvoorbeeld de collectie van de Nederlandse ontwerpster Monique Collignon kunnen vinden of werd er aandacht besteed aan het goede doel Kika (overigens ook een mooie kans om samen te werken met andere lokale winkeliers!).

Inspiratie all over the place


Door bezoekers in de gehele zaak te confronteren met de nieuwste mode en trends, wordt de prikkel om te kopen nog eens gestimuleerd.

Een van de leukste stukjes vond ik persoonlijk een wand in de pop-up store waar niets anders gedaan werd dan het PietZoomers4inspireren van de klant. Allerlei artikelen uit de winkel werden gepresenteerd, gestyled met accessoires en omgeven door bijpassende producten. Een slank zwart herencolbert met grote headphones om je in een 007-film te wanen. Een sequin-chic jasje met zilveren handtasje om je bright &shiny te laten voelen. Naar mijn idee een schot in de roos om klanten niet direct een rek met kleding voor te schotelen, maar eerst eens te inspireren met mogelijkheden (buiten je standaard etalage en instore mannequin om).
Een ander geweldig focal point is de tafel midden op de begane grond waarop mannequins, kleding, schoenen en tassen geëtaleerd staan. Boven de tafel ziet de klant een enorm doek, waarop fashion shows geprojecteerd worden.

Inrichting & Visual Merchandise


PietZoomers2De gehele inrichting is overigens om door een ringetje te halen. Iedere afdeling heeft duidelijk een eigen stijl en is aangepast op de klant die daar koopt.

Zo wordt de jongerenhoek gesierd door stoere leren stoelen, een wand met een collage van tijdschriften, ipads en audio-apparatuur. Ook tafels en planken worden op spannende en originele wijzen gevuld met kleding en accessoires. De klassiekere 2e etage daarentegen is een oase van stijl met comfortabele stoffen fauteuils, een lichte uitstraling en relaxplek voor mannen (of vrouwen) die hun partner laten shoppen

Meer dan kleding


Naast kleding kan de consument bij Piet Zoomers ook terecht voor  Taschen boeken, Moleskin agenda’s en lippenbalsem die je verzekerd te doen vergeten met wie je gisteren ook al weer de nacht hebt doorgebracht. Sterker nog: alles wat je ziet in de winkel is te koop, van het krukje bij de fauteuil tot de espressomachines in het Fashion café.

PietZoomers3In dit naastgelegen horeca-concept kan de klant terecht voor een hapje eten. Lokale producten en seizoensgebonden gerechten staan centraal, en alhoewel het doel geen michelin-ster is, beloofd Zoomers een goede kwaliteit. Moet lukken lijkt me, wanneer de chef-kok van tweesterrenrestaurant De Leest medeverantwoordelijk is voor de gerechten.
Al met al mag de winkel van Piet Zoomers met recht ‘A celebration of fashion’ genoemd worden. Zij maken het voor de klant een feestje om mode trends te ontdekken en fashion-inspiratie op te doen.

Dus in de buurt van Den Bosch? Bezoekje is zeker de moeite waard! Om te shoppen of ideeën voor je eigen winkel op te doen…

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.