Nieuw hier? - Kooplust

Nieuw hier?

Een paar tips als je voor het eerst

op de site van Kooplust bent beland.

Wekelijks een Inspiratiemail van Kooplust?

Nieuw hier? Dan kun je vast wel een helpend handje gebruiken. Want de site van Kooplust staat bomvol info. Laat me je daarom kort wat info geven die je wegwijs maakt.

   Favoriete blogs   

Iedere week plaatst Kooplust een nieuwe blog online. Ik zet een aantal van mijn persoonlijke favorieten en de meest gelezen blogs voor je op een rijtje.

  1. Ik geloof dat winkels karakter moeten tonen. Dat je onderscheidend moet zijn (en nee, dat doe je niet door te zeggen dat je 'goede service, deskundig personeel en een groot assortiment' biedt. Want dat zegt iedereen). Een aantal blogs die je zeker zou moeten lezen rondom dit onderwerp: 'Overleeft jouw winkelimago deze test?', 'De winkel als kroeg' en 'De 5 meest innovatieve retailconcepten'.
  2. Als winkel moet je hard werken om klanten over de drempel te krijgen. Twintig jaar geleden hoefde je maar je deuren open te zetten, nu moet je aan de bak. Een paar veelgelezen blogs om je daarbij te helpen: '15 simpele manieren om klanten te trekken naar je winkel', '15 etalage ideeën om van jouw etalage een oogvanger te maken' en 'Hoe je een Facebook Strategie opzet in 30 minuten per week'.
  3. Koopgedrag kennen. Een must. Want als je niet weet hoe consumenten (on)bewust winkelen, hoe kun je hen dan verleiden? Lees meer over dit onderwerp in de blogs 'De 7 meest gemaakte fouten in een winkelpresentatie', 'Hoe je POS materiaal gebruikt om je omzet te verhogen' en 'Impulsaankopen vergroten? Volg deze 4 wetten'.
  4. Ik vind dat speciaalzaken hun kennis moeten etaleren. Niet alleen tijdens het verkoopgesprek, maar ook op de website, de winkelvloer of tijdens welk ander contactmoment met de klant dan ook. Een paar blogs om je ideeën te geven rondom dit onderwerp: 'Ik wil mijn klanten inspireren!' en 'De beste voorbeelden van shopper caching rondom de wereld'.
  5. En tot slot: de klantenservice van de meeste winkels kan wel een upgrade gebruiken. Hoe? Dat lees je in '21 tips voor je verkoopgesprek die je nooit mag vergeten', '13 manieren om je klant te bedanken' en '5 simpele manieren om je servicegerichtheid te verhogen'.

  Wat Kooplust nog meer doet   

Via Kooplust help ik winkels meer klanten te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Dat doe ik onder andere via blogs, maar daarnaast word ik ook ingeschakeld voor het geven van trainingen of lezingen. Een ander deel van mijn onderneming is het coachen en adviseren van (zelfstandige) winkeliers. Wil je meer lezen over de diensten van Kooplust, klik dan hier.

  Over Kooplust   

Ben je benieuwd wie er achter Kooplust schuilgaat? Wie ik ben? Dan lees je hier meer.

Ik hoop je ​hiermee wat meer wegwijs gemaakt te hebben. Heb je -nu of op een later moment- vragen? Neem dan gerust contact op!

Marian Bekkers​