Over Kooplust - Kooplust

Over Kooplust

Wie schrijft al die blogs en 

en wie is dat mens op die foto's? ;-)

Wekelijks een Inspiratiemail van Kooplust?

OVER KOOPLUST

Kooplust, dat ben ik (Marian, dus).

Via Kooplust help ik winkels meer klanten te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches).

Ik help jou te groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Dat doe ik door je een spiegel voor te houden, en je af en toe een liefdevolle schop onder je kont te geven. Door je super-praktische tips te geven waar je meteen mee aan de slag kan.

Mijn doel? Jou en andere retailers laten zien dat het vandaag de dag gewoon kan. Succes boeken met je winkel. Dat het echt niet zo ingewikkeld is als je denkt. En dat het ook geen enorm budget hoeft te kosten. 

Kooplust, toen & nu

Sinds 2012 run ik Kooplust. Ondertussen heb ik talloze retailers en retailmedewerkers geïnspireerd en geholpen. Via trainingen, lezingen en individueel advies bijvoorbeeld.

Maar ook via de wekelijkse Inspiratiemail van Kooplust (die ruim 10.000 volgers heeft) en dagelijks via de social media kanalen van Kooplust (10.000+ volgers). En zo nu en dan via landelijke media als Metro en EditieNL.

Mijn ervaring in retail

Mijn achtergrond in retail startte op mijn 17e, toen ik aan de slag ging als weekendhulp bij een lokale kledingzaak. Jarenlang stond ik zelf op de winkelvloer, als bedrijfsleider en trouble shooter. Daar reisde ik Nederland en België voor door: ik kreeg de taak winkels die worstelden met hun omzet in korte tijd weer op hun pootjes te zetten.

Dat deed ik met succes. Ik realiseerde groeiende omzetten en conversiecijfers voor die winkels. En datzelfde doe ik nu via Kooplust. 

   

Wat klanten zeggen

Het maakt me ontzettend blij als ik een telefoontje van een klant krijg dat ze direct resultaat zien van mijn tips op de winkelvloer. Dat ze hun beste maand ooit draaiden. ​

Nog blijer word ik van het immateriële resultaat. Iemand die me vertelt dat hij na jaren worstelen zijn enthousiasme weer terug heeft gevonden. Een winkelier die me zegt dat ze eindelijk vertrouwen heeft gekregen in haar eigen ondernemersvaardigheden. Iemand die me een mailtje stuurt dat vanwege mijn blogs ze de durf heeft gevonden om een winkel te starten.

Dat is waarvoor ik het doe. Waarom ik me iedere dag met heel veel enthousiasme inzet voor Kooplust en al die winkels in Nederland en Belgie.​

Over mij persoonlijk

Wanneer ik niet bezig ben met Kooplust (spaarzaam, maar het komt voor), dan goochel ik in de keuken met een paar pannen om een nieuw gerecht te proberen, ben ik met vriend of vriendinnen aan het genieten van een glas (of fles) wijn of verlies ik me in een goed boek. In de zon, als dat kan.

Daarnaast reis ik met veel plezier naar nieuwe plekken in de wereld. Van New York tot Hong Kong, van Zuid-Afrika tot Mexico. Mijn favoriete plek om retail-inspiratie op te doen is Londen, Italië blijft betreft wijn en eten een toplocatie, en Japan en Patagonië staan nog op mijn verlanglijstje.

Ik woon in en werk vanuit het bourgondische Brabant (en ja, dat accentje is af en toe te horen).

   

Growth begins...

​Het is natuurlijk leuk om te weten wat mijn favoriete tijdsbesteding is, maar ik wil je ook iets vertellen over waar ik voor sta. Waarom ik een bedrijf als Kooplust heb opgericht.

Als je wil groeien (met je winkel, of in welke vaardigheid dan ook), geloof ik dat je nieuwe kennis moet verzamelen. Want de resultaten die jij boekt, kunnen nooit groter zijn dan de kennis en inzichten die er in je hoofd aanwezig zijn.

   

...at the end of your comfort zone.

Die groei, die verandering, die kan soms best spannend zijn. Je moet ervoor uit je comfort zone komen. 

De eerste presentatie die ik gaf uit naam van Kooplust vond ik doodeng. Over het opnemen van mijn eerste vlog deed ik maanden (het moest ten slotte 50 keer opnieuw). En mijn vakantie naar Zuid-Afrika, met een groep mensen die ik nog nooit had ontmoet, was de eerste momenten alles behalve relaxed.

Maar na die eerste spannende momenten, werden al die activiteiten leuk. Brachten ze me nieuwe kennis, nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen. Groei.

En dat is waar ik jou mee wil helpen. Groei. Of je nu klant bent (of in de toekomst wordt) van Kooplust, of alleen een blog leest. Ik hoop dat je er geïnspireerd door raakt en, al is het maar een keertje, iets nieuws probeert. Because that's when the magic happens.

Kennis maken met Kooplust

Wil je verder kennis maken met Kooplust?

Schrijf je dan zeker in voor de Inspiratiemails. Je krijgt dan iedere week een mail van mij met een nieuwe blog of vlog, vol met praktische tips.

Mij een persoonlijke mail sturen via info@kooplust.com mag ook altijd (en ja, ik antwoord ook echt ;-)).

En tot slot...

Een kijkje nemen op de onderstaande pagina's helpt je wellicht ook verder: