fbpx

KOOPLUST RETAIL ACADEMY

Niet-goed-geld-terug-garantie Retail Academy

Hoe werkt de garantie?

Op deze pagina lees je hoe de niet-goed-geld-terug-garantie van de Retail Academy precies werkt en hoe je een aanvraag indient om gebruik te maken van de garantie.

VOORWAARDEN

We willen dat jij volledig tevreden bent over je aankoop van de Retail Academy, maar we willen ook dat je het programma een eerlijke kans geeft en het bijbehorende werk doet. We bieden daarom een niet-goed-geld-terug-garantie, onder de volgende voorwaarden.

Binnen 14 dagen na je aankoop kan je contact opnemen via de helpdesk van de Retail Academy om aan te geven dat je gebruik wil maken van de niet-goed-geld-terug-garantie. We vragen je daarbij om feedback die aantoont dat je echt aan de slag bent gegaan met de lessen en dat de lessen je onvoldoende op hebben geleverd. Bij je verzoek dienen daarom de volgende zaken toegevoegd en toegelicht te zijn:

  • We verwachten dat je één Module van het programma volledig doorgelopen hebt. Dit mag een Module naar eigen keuze zijn. Om aan te tonen dat je deze Module afgerond hebt, vragen we je de bijbehorende (volledig) ingevulde Module-checklijst en het Module-actieplan mee te sturen.
  • We willen graag zien hoe je met de actiepunten die je in het Module-actieplan hebt benoemd aan de slag bent gegaan en vragen je om minimaal twee foto’s die aantonen wat je hebt gedaan. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld twee ingevulde Brainstorm-Bladen behorende bij de betreffende Module, een foto aangepaste presentatie of een screenshot van een social media bericht of e-mail die aantoont dat je met de lessen aan de slag bent gegaan.
  • We ontvangen graag feedback over waarom de lessen jou onvoldoende opgeleverd hebben.

In de volgende gevallen is het niet mogelijk gebruik te maken van de niet-goed-geld-terug-garantie:

  • Je hebt drie of meer Modules van het programma volledig bekeken. We verwachten dat je na het bekijken van twee Modules een goed beeld hebt of de Retail Academy bij je past. Om misbruik van de niet-goed-geld-terug-garantie te voorkomen, storten we het inschrijfgeld niet meer retour wanneer je drie of meer Modules hebt bekeken.
  • Je verzoek om gebruik te maken van de niet-goed-geld-terug-garantie komt later dan 14 dagen na je inschrijving binnen, of we ontvangen binnen 14 dagen geen ingevuld Module-actieplan, foto’s en feedback.
  • Je hebt je voor de tweede keer ingeschreven voor de Retail Academy en je hebt bij je eerste inschrijving gebruikgemaakt van de niet-goed-geld-terug-garantie. 

Na een termijn van 14 dagen na je inschrijving is je deelname definitief en worden betalingen niet meer gecrediteerd. Als je hebt gekozen voor een betaling in termijnen, ben je na 14 dagen verplicht de resterende betaaltermijnen te voldoen.

Wordt je aanvraag voor de niet-goed-geld-terug-garantie goedgekeurd, dan ontvang je binnen 30 dagen na goedkeuring je investering retour. 

AANVRAGEN GARANTIE

Wil je gebruik maken van de niet-goed-geld-terug garantie? Vul dan op het onderstaande formulier in en stuur het naar Kooplust toe.

VOORNAAM*
ACHTERNAAM*
E-MAILADRES WAARMEE JE JEZELF AAN HEBT GEMELD VOOR DE Retail Academy*
UPLOAD HET INGEVULDE ACTIEPLAN VAN MINIMAAL EEN MODULE EN TWEE FOTO'S DIE LATEN ZIEN HOE JE MET DE ACTIEPUNTEN UIT HET ACTIEPLAN AAN DE SLAG BENT GEGAAN:
VERTEL ONS WAAROM DE LESSEN NIET VOLDOEN AAN JE VERWACHTING: *
0
Deze teksten vallen onder het auteursrecht van Kooplust. Het is niet toegestaan deze zonder toestemming te kopiëren of herpubliceren.