KOOPLUST RETAIL ACADEMY

KOOPLUST RETAIL ACADEMY

Dit online programma leert je via welke 7 stappen jouw stenen winkel meer klanten en meer omzet binnenhaalt.

De Retail Academy is het enige programma in zijn soort dat jou niet alleen helpt om van je winkel een succesverhaal te maken – het neemt ook je twijfels weg over welke aanpak je winkel vandaag de dag het beste resultaat oplevert. Een programma met praktische tips, tijdbesparende tools en handvaten die ook zonder een groot budget of team uit te voeren zijn: dat is waar de Retail Academy voor staat.

De inschrijving voor de Retail Academy is op dit moment gesloten. Wil je een bericht ontvangen wanneer de inschrijving weer opent? Schrijf jezelf dan in voor de wachtlijst.

Voordat ik je alles vertel over dit unieke programma, eerst op een rijtje voor wie het is gemaakt…

De Retail Academy is speciaal samengesteld voor de zelfstandige ondernemer met een stenen winkel. De lokale held die de winkelstraat kleur geeft. De ondernemer die zijn of haar passie volgt, maar ook een winstgevend bedrijf creëert in plaats van een hobby uitvoert. Iemand die hard werkt om een ander te zien stralen en gelooft in het contact van mens tot mens op de winkelvloer. Degene die bekendstaat als de kleine zelfstandige, maar een hart, een visie en een droom heeft die GROOTS zijn.

Of je nu...

  • … een doorgewinterd ondernemer bent of net start. De Retail Academy realiseert groei voor winkeliers die al meer dan 35 jaar in het vak zitten en zijn uitgekozen tot de beste van hun branche, maar ook voor diegenen die net hun eerste stapjes in de retailbranche zetten.
  • … een kledingwinkel, bakkerij, dierenspeciaalzaak of ander type winkel hebt. Als jij eigenaar bent van een bedrijf dat producten presenteert en verkoopt op de winkelvloer, dan is dit programma bedoeld voor jou.

Je bent op de juiste plek als jij groei wil realiseren in je omzet of je ondernemersvaardigheden. Ik vertel je op deze pagina precies hoe de Retail Academy jou de handvaten, inspiratie en ondersteuning geeft om jouw winkel een sterke basis voor de toekomst te geven.

Aan het einde van dit programma heb jij:

Uren en uren tijd bespaard omdat je niet zelf uit hoeft te vogelen wat werkt

en niet onnodig vastloopt in een zoektocht naar creatieve ideeën voor de groei van je winkel.

In drie kernwaarden verwoord waarom klanten jouw winkel moeten kiezen

(en geleerd hoe je dit communiceert naar je bestaande en potentiële klanten).

Geleerd hoe je klanten vaker tot een impulsaankoop verleidt in jouw winkel

en hoe je een hoger bonbedrag voor je winkel realiseert, zodat de omzet van je winkel snel stijgt.

Binnen no-time een marketing strategie uitgestippeld

om meer bezoekers naar je winkel te leiden met de volledig uitgewerkte jaarkalender en promotieacties die ik met je deel in de Retail Academy.

Een op-en-top commerciële winkel inrichting

gecreëerd die leidt tot meer omzet. Je weet nu: het draait niet alleen om het mooi presenteren van je producten, maar om een presentatie die verkoop oplevert.

Ontdekt op welke praktische (en goedkope) manieren

jij de naamsbekendheid van je winkel vergroot in je vestigingsplaats en de daaromheen liggende regio.

"We hebben kennisgemaakt met Marian van Kooplust en werden behoorlijk door haar geïnspireerd.

De aanpak van Marian spreekt ons aan: het is praktisch en ze geeft kleine stapjes om zaken aan te pakken. We hebben daardoor geleerd dat we juist met het aanpakken van wat kleine details lijken, ontzettend veel kunnen bereiken. Marian heeft zelf veel praktijkervaring en begrijpt daarom goed waar je tegenaan loopt als ondernemer. Het is haar kracht je te laten zien dat wat jouw persoonlijke situatie ook mag zijn, er altijd groei mogelijk is."

Verhalen van onze deelnemers

Door veranderingen in onze manier en hoeveelheid van communiceren, lijkt het wel of de telefoon niet stilstaat, en in de periode rondom Vaderdag heeft de winkel 33% geplust qua omzet.

JOCELYN HOOP - HOOP KEUKENGEMAK, WIJCHEN

Ik heb meer geleerd in de Retail Academy dan in al de cursussen en workshops die ik in de afgelopen 31 jaar heb gevolgd.

AELTSJE DE GROOT - ECHTER BAKKER DE GROOT, STIENS

Afgelopen december was onze beste decembermaand ooit. En dat terwijl ik al ruim 35 jaar ondernemer ben.

KEES VAN GILS - VAN GILS DIERENSPECIALISTEN, GOIRLE

Nadat ik in september 2018 aan het programma begon, zag ik in het vierde kwartaal van 2018 een omzetplus van 45% ten opzichte van 2017. En het eerste kwartaal van 2019 leverde een plus op van 38%.

JENNIFER VAN WAMBEKE - ERGOSPEL, RONSE 

De inhoud van het programma

BASIS MODULE

Hoe zorg je dat klanten voor jouw winkel kiezen?

In deze Module starten we met het leggen van een belangrijke basis: in kaart brengen wat jouw winkel uniek maakt. Weten wat jouw winkel onderscheidend maakt van de grote en lokale concurrenten en dit in een aantal kernwaarden onder woorden kunnen brengen, zorgt ervoor dat jij de juiste klanten aantrekt voor jouw winkel. Het helpt je ook de juiste keuzes te maken uit alle tips die voorbijkomen in de Retail Academy: jouw kernwaarden vormen het kader om beslissingen te nemen die passen bij jouw winkel en jouw persoonlijkheid.

Ik leer je in deze Module onder andere in welke ‘sweet spot’ jouw concept moet vallen om de meeste impact te creëren bij je klanten, hoe je jouw persoonlijke sterke eigenschappen inzet om je concurrenten te elimineren en hoe je jouw concept tot leven brengt op je winkelvloer en in je communicatie.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les B.01 – Je concept: bouwsteen nummer 1
Les B.02 – Laat je unieke eigenschappen stralen in je concept
Les B.03 – Maak kennis met je Ideale Klant
Les B.04 – Hoe jouw concept de grootste kansen in de markt grijpt
Les B.05 – Kies je kernwaarden
Les B.06 – Het communiceren van je concept

MODULE 01

De naamsbekendheid van je winkel vergroten

Of je nu op een drukke locatie bent gevestigd, of in the middle of nowhere. Of je je nu focust op potentiële klanten die in de buurt wonen, of juist een nieuwe regio wil veroveren. Deze Module vertelt je alle geheimen over het uitbreiden van je naamsbekendheid.

Ik deel onder andere met je hoe een ‘Bekendheid-Boost’-advertentie eruitziet, geef je een checklijst waar je winkel-website aan moet voldoen om gevonden te worden door potentiële klanten en neem een tactiek met je door die niet alleen een boost aan je naamsbekendheid geeft, maar er ook binnen enkele dagen voor zorgt dat er nieuwe klanten op je winkelvloer staan.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M1.01 – Waarom marketing mega-belangrijk is
Les M1.02 – Je naamsbekendheid boosten via social media
Les M1.03 – Versnel je groei met social media advertenties
Les M1.04 – Gevonden worden via je winkel-website
Les M1.05 – Waar hangt je Ideale Klant rond
Les M1.06 – Slim samenwerken voor extra naamsbekendheid
Les M1.07 – Bestaande klanten je bekendheid uit laten breiden
Les M1.08 – Bekendheid via traditionele kanalen

 

MODULE 02

Meer bezoekers naar je winkel toe leiden

Dat potentiële klanten je winkel kennen betekent niet dat die klanten ook als vanzelf naar je toe komen. Om dat voor elkaar te krijgen is wat extra’s nodig. Een slimme marketingstrategie waarin je gebruikmaakt van promotieacties. En nee, zo’n actie houdt echt niet in dat je met kortingen moet strooien. In deze Module neem ik 12 lucratieve marketingacties met je door die simpel, snel en goedkoop op te zetten zijn en voor meer voetjes op je winkelvloer zorgen. 

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M2.01 – Boost je bezoekersaantal met marketingacties
Les M2.02 – De Puzzelpromotie
Les M2.03 – De Goede-Doelen-Actie
Les M2.04 – De Waardebon-Campagne
Les M2.05 – De Productpromotie-Actie
Les M2.06 – Het Verjaardagsfeest
Les M2.07 – De Dank-Je-Wel-Dagen
Les M2.08 – De Gouden-Ticket-Actie
Les M2.09 – De Vakantiekoffer-Actie
Les M2.10 – De Donatiedagen-Actie
Les M2.11 – Het Knallerevent
Les M2.12 – Feestdagenbingo
Les M2.13 – Uitverkoop
Les M2.14 – Toptactieken voor je marketing

MODULE 03

Een winkelinrichting die zorgt voor meer verkoop

De ogen van je klanten zijn belangrijker dan je denkt. Want of jij nu in gesprek raakt met je klant of niet: de ogen van de mensen die je winkel bezoeken kijken toch wel rond. En als dat wat ze zien aantrekkelijk én commercieel is, verkoop je meer dan je nu voor mogelijk houdt.

Gelukkig weet jij na het bekijken van Module 3 van de Retail Academy precies hoe jij je winkelvloer op-en-top commercieel inricht. In deze Module leer je talloze tactieken die binnen enkele uren zorgen voor extra euro’s in je kassalade. Je ontdekt onder andere wat de belangrijkste verkoopplekken van je winkelvloer zijn, welke 3 onderdelen je in geen enkele presentatie mag vergeten en de routing-regels die je nooit mag overtreden.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M3.01 – Bezoekers van buiten naar binnen trekken
Les M3.02 – Een etalage die de aandacht trekt
Les M3.03 – Extra omzet op de eerste meters
Les M3.04 – Toptips voor het inrichten van je winkel
Les M3.05 – Het verkoopvuurtje op je winkelvloer verder opstoken
Les M3.06 – Visual Merchandising verkooptips

MODULE 04

Hoe je prikkelende product communicatie maakt

Steek je hand op als je dit probleem hebt: je steekt uren tijd in het creëren van de perfecte social media post of nieuwsbrief over een van je producten, alleen maar om erachter te komen dat je bericht amper reactie oplevert.

Frustrerend. Want het verkopen van producten is uiteindelijk je brood. Dat is waarom je in Module 4 toegang krijgt tot 7 videolessen die jou stap voor stap leren hoe je prikkelende productcommunicatie maakt. Ofwel: hoe je zo schrijft over je producten dat klanten staan te trappelen om jouw artikelen mee naar huis te nemen.

Je wil deze Module zeker niet missen omdat ik je alles vertel over dé onbekende (en goedkope) omzetbooster die de meeste zelfstandige winkeliers amper gebruiken, maar die wel de verkoop van je producten met tientallen procenten kan verhogen.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M4.01 – 19 toptips voor het uittikken van productteksten
Les M4.02 – Aantrekkelijke afbeeldingen maken van je assortiment
Les M4.03 – Voortreffelijke video’s van je assortiment
Les M4.04 – Je omzet verhogen met POS-materiaal
Les M4.05 – De uitstraling van je POS-materiaal
Les M4.06 – Social selling
Les M4.07 – De perfecte productpromotie-post

MODULE 05

Inspelen op koopgedrag

Vast en zeker een herkenbare situatie: je hebt flink wat tijd gestoken in het helpen van een klant, om aan het einde van je gesprek te horen dat je klant toch nog even verder rondkijkt… Wanneer je winkel weet hoe in te spelen op het koopgedrag van je klant, zijn dit soort situaties te voorkomen.

In Module 5 van de Retail Academy ontwikkel je een plan om klanten te overtuigen dat jouw winkel dé plek is om een aankoop te doen. Ik neem 3 manieren met je door die niets met korting te maken hebben, maar wel de keuze sneller laten vallen op jouw product en jouw winkel.

(En ja, ik deel ook met je wat de 4 momenten zijn waarop het inzetten van het kortingsinstrument de juiste keuze is én hoe je een korting op die momenten zo aantrekkelijk mogelijk maakt.)

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M5.01 – De kortingsprikkel
Les M5.02 – De gelofte van garanties
Les M5.03 – Het gewicht van gemak
Les M5.04 – De schaarste-stimulans

MODULE 06

Het stimuleren van impulsaankopen

Is je (potentiële) klant op je winkelvloer beland, visueel geprikkeld door je presentaties en ervan overtuigd dat jouw winkel dé plek is om een aankoop te doen, dan komt eindelijk dat koopmoment. En dat is het ideale tijdstip om je klant te verleiden tot het doen van een impulsaankoop.

In deze Module leer je hoe je snel je gemiddelde bonbedrag laat stijgen via je presentaties, het spelen met prijzen, het aanscherpen van je assortiment en het creëren van pakketverkoop. Ik neem stap voor stap met je door hoe je iedere tactiek op de best mogelijke manier uitvoert, zonder je klanten iets aan te smeren of te misleiden.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M6.01 – Bouw je bonbedrag via je presentaties
Les M6.02 – Spelen met prijs om je bonbedrag uit te bouwen
Les M6.03 – Bouw je bonbedrag via het aanscherpen van je assortiment
Les M6.04 – Je bonbedrag bouwen via pakketverkoop

MODULE 07

Klanten vaker laten terugkeren naar je winkel

Leren hoe je bestaande klanten vaker laat terugkeren naar je winkel is hoe de omzet van je winkel van ‘goed’ naar ‘laten we een fles champagne opentrekken om het te vieren’ gaat.

Het kan verleidelijk klinken om telkens op zoek te gaan naar nieuwe klanten, maar daarmee laat je een flink stuk potentiële omzet liggen. Door gebruik te maken van alles wat je leert in Module 7 van de Retail Academy, elimineer je het gokwerk over hoe je bestaande klanten vaker laat terugkeren naar je winkel en laat je de omzet van je winkel in recordtempo stijgen.

Je ontvangt onder andere 6 marketingacties om klanten te laten terugkeren, 3 telefoonscripts om je service naar een hoger niveau te tillen en het aantal bezoeken aan je winkel te verhogen én een strategie die scoort als een dolle als het gaat om het laten terugkeren van je klanten.

Klik hier voor een overzicht van de lessen uit deze Module

Les M7.01 – Hoe je inschrijven voor je nieuwsbrief onweerstaanbaar maakt
Les M7.02 – Hoe je een eersteklas nieuwsbrief maakt
Les M7.03 – De telefoon inzetten om klanten terug te laten keren
Les M7.04 – Klanten terugwinnen via WhatsApp
Les M7.05 – Bestaande klanten binnenhalen met direct mail
Les M7.06 – Klanten terug laten keren met je spaarprogramma
Les M7.07 – Het opzetten en introduceren van je spaarprogramma
Les M7.08 – Marketingacties voor meer terugkerende klanten

  • 8 Modules met videolessen waarin je alles leert om meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan je klanten.
  • 8 checklijsten waarmee je na iedere Module stap voor stap doorloopt welke actiepunten er voor jouw winkel liggen.
  • De praktische handvaten om alle tactieken die je leert op een simpele, goedkope, snelle en effectieve manier te implementeren (ook zonder een groot budget of team).
  • Een sparringpartner om tijdens de Retail Academy mee te brainstormen, want (als je wil) koppelen we je aan een andere Retail Academy-deelnemer met wie jij jouw plannen aanscherpt.

(Totale waarde: € 2.997)

Dit is wat je krijgt wanneer je je deze inschrijfronde aanmeldt voor de Retail Academy

Plus deze bonussen

 om je nóg meer tijd te besparen

BONUS 01

Jaarkalenders voor social media, e-mails & je etalage

Met deze bonus besteed jij flink minder tijd aan het zoeken naar creatieve ideeën. Je ontvangt bij je inschrijving drie jaarkalenders met 365 tips voor je social media berichten, 52 suggesties voor je nieuwsbrief en 24 opties voor de invulling van je etalage. 

(Totale waarde: € 2.497)

BONUS 02

12 promotiegidsen voor je marketingacties

Een succesvolle marketingactie creëer je alleen wanneer je jouw actie op de juiste manier promoot. Om je daarbij te helpen, krijg je bij ieder van de marketingacties uit Module 2 van de Retail Academy een promotiegids. In deze promotiegids staat precies wanneer je welke tekst via je nieuwsbrief, social media kanalen en bijvoorbeeld persberichten verstuurt, zodat je meer bezoekers aantrekt voor je winkel.

(Totale waarde: € 5.997)

BONUS 03

Casestudies van Retail Academy-deelnemers

Hoe ga je aan de slag met de lessen van de Retail Academy? In verschillende casestudies die je bij het programma ontvangt, vertellen andere deelnemers je hoe zij de praktische tips uit de Retail Academy hebben geïmplementeerd en welk resultaat zij daarmee hebben geboekt.

(Totale waarde: € 497)

De inschrijving voor de Retail Academy is op dit moment gesloten

Wil je een bericht ontvangen wanneer de inschrijving weer geopend wordt? Schrijf jezelf dan in voor de wachtlijst.

© 2022, Kooplust  I  Algemene voorwaarden   I  Privacybeleid  I  Contact

Don`t copy text!