Hoe verbeter je de verkoopgerichtheid van je winkelteam?

Hoe verbeter je de verkoopgerichtheid van je winkelteam?

Stiekem maak ik het (nog steeds) vaak mee. Je loopt een winkel binnen en medewerkers zijn druk bezig met het uitpakken, prijzen of rechtzetten van producten. Zo druk, dat ze mij (en andere klanten die binnen wandelen) helemaal vergeten.

En dat is niet wat je wilt. Want het uitpakken van producten is al snel niet meer nodig wanneer klanten niet kopen. Die klant moet dus prioriteit numero uno zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Verkoopgerichtheid: een uitdaging


Voor veel ondernemers en managers is het een probleem. Voor henzelf is het een no-brainer dat die klant op de eerste plek komt.  Het wordt alleen een stuk lastiger wanneer het om het verkoopteam gaat. Want iedere dag opnieuw zien die ondernemers dat bezoekers op de winkelvloer niet begroet, niet aangesproken of niet geholpen worden.

Ondanks dat er met medewerkers uit het verkoopteam besproken is hoe belangrijk die klant is, lijkt de boodschap niet door te dringen. Of misschien blijft de boodschap vandaag hangen, maar is die morgen weer vergeten.  Op de een of andere manier krijgen het uitpakken van goederen, kletsen met collega’s of bouwen van een gelikte presentatie altijd weer voorrang.

Die managers zitten met hun handen in het haar. Frustratie alom. Want voor hun gevoel krijgen ze het -ondanks herhaaldelijke vergaderingen, reminders of waarschuwingen- het niet voor elkaar om die klant boven aan het takenlijstje van de medewerker te krijgen.

En uit pure wanhoop, gaan ze dan als oplossing zelf maar drie stappen extra zetten. Ik zie het vaak: managers of ondernemers die van hot naar her rennen op de winkelvloer om klanten te helpen, terwijl medewerkers gezellig verder kletsen met elkaar. Niet wat je wilt, denk ik zo.

Klinkt dit je allemaal bekend in de oren? Lukt het jou niet om de verkoopgerichtheid van je medewerkers te verbeteren? Vraag je jezelf af hoe je ervoor zorgt dat jouw winkelteam meer klanten helpt en meer omzet binnen haalt?

Lees dan vooral verder.

Moeiteloos en snel het verkoopteam van je winkel trainen op service

Twijfel je weleens over je eigen verkoopvaardigheden? Omdat jouw verkooptechnieken zelf zijn aangeleerd? Of ben je juist heel tevreden over je eigen inspanningen, maar mis je 'dat stapje extra' bij je verkoopmedewerkers? Is een meer gemotiveerd of commerciëler verkoopteam iets wat hoog op jouw wensenlijstje staat?

Dan is de Kooplust Service Academy voor jou. Want dat programma helpt jouw winkel naar een hogere omzet, blijere klanten en gemotiveerde medewerkers.

Verkoopgerichtheid: de oplossing


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de oplossing ligt bij jezelf. Waar medewerkers zich op focussen, is namelijk voor een belangrijk deel afhankelijk van hoe jij je mensen stuurt.

Jarenlang stond ik zelf op de winkelvloer. Ik draaide de meest uitdagende winkels en wist daar te zorgen voor een sterkere focus op de klant (en daaruit volgend: meer omzet). Wil je weten hoe ik dat voor elkaar kreeg? En hoe ook jij ervoor zorgt dat de klant prioriteit nummer een wordt in je winkel? Dan is het webinar “Verbeter de verkoopgerichtheid van je team in 4 stappen” iets voor jou.

Tijdens dit webinar vertel ik je precies wat jij als manager of ondernemer kunt doen om de verkoopgerichtheid van je team naar een hoger niveau te tillen. Het webinar vindt plaats op woensdag 8 april tussen 20.00 en 21.00. Klik op onderstaande button voor meer informatie over het webinar, of jezelf direct aan te melden.

NB: Het webinar van Kooplust heeft reeds plaatsgevonden. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk. Volgende webinars van Kooplust niet missen? Meld jezelf dan aan voor de Inspiratiemails van Kooplust, die houden je precies op de hoogte van nieuwe webinars!

Afbeelding via Flickr

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.