eigen winkel beginnen opleiding

STARTERS

SCHOOL

voor winkeliers.

Je eigen winkel beginnen? Deze opleiding leert je hoe.

Heb jij al jaren de droom om een eigen winkel te beginnen, maar weet je niet hoe?

Twijfel je hoe je het juiste pand vindt om je winkel in te starten?

Wil je leren hoe je het juiste assortiment voor je winkel selecteert en hoe het inkoopproces werkt?

Wil je je deuren openen met een knal en direct zoveel mogelijk klanten trekken?

Heb je geen ervaring in retail, maar wil je jezelf wel de grootste kans op succes geven?

Vraag je jezelf wat voor omzet je mag verwachten en op welke kosten je niet mag besparen?

Z I J N   D I T   O O K   J O U W   V R A G E N  ?

 Dan helpt dit programma jou.  

Wat vond ik het spannend. Die eerste dag op de winkelvloer staan. Zou het wel goed gaan...? Ik was 17 en had via via een bijbaan in de lokale kledingzaak bemachtigd. Het duurde gelukkig niet lang voordat ik mijn draai vond: klanten helpen, etalages inrichten, meereizen naar inkoopafspraken... Ik vond het geweldig.

Het was het begin van een lange carrière in retail. Van weekendhulp naar bedrijfsleider naar trouble shooter die slechtlopende winkels van een internationale keten er bovenop hielp. En sinds een jaar of 5 help ik zelfstandige winkeliers via mijn eigen bedrijf, Kooplust.

Wanneer jij nadenkt over je eigen winkel beginnen voel je misschien ook die eerste spanning. Zou het wel goed gaan? Kan het wel, vandaag de dag een goedlopende winkel starten? Wie weet hoorde je ergens in je omgeving 'Kind, waar begin je toch aan? Daar is toch geen droog brood meer aan te verdienen?'

Nou, die chagrijn heeft het mis. 

Een succesvolle stenen winkel beginnen kan absoluut. Ook nu. Het vraagt alleen wel een mega-goede voorbereiding. En met de Startersschool voor Winkeliers wil ik jou daarbij helpen.

Op deze pagina lees je alles over deze opleiding om je eigen winkel te beginnen. En wil je iets vragen? Mail me dan via info@kooplust.com

Marian Bekkers

Kooplust

Het programma bestaat uit 5 modules

D I E   J O U   V O O R B E R E I D E N   O P   J E   A V O N T U U R   A L S   W I N K E L I E R

Module

1


j e   i d e e

Module

2


j e   o n d e r n e m i n g s p l a n

Module

3


j e   l o c a t i e

Module

4


j e   a s s o r t i m e n t

Module

5


j e   m a r k e t i n g

E E N  W I N K E L   S T A R T E N.

Is dat nog slim?

Kort en bondig: ja. Als je het goed aanpakt. Waarom denk je dat Coolblue en Zalando stenen winkels openen? Ook zij zien dat het hebben van een fysieke winkelvloer flinke voordelen oplevert. Wist je dat...

...nog steeds zo'n 91% van de aankopen offline wordt gedaan?

...de mogelijkheid om zich laten adviseren voor 78 procent van de consumenten één van de belangrijkste argumenten om offline te shoppen?

...bijna 1 op de 3 webwinkels nog nooit een euro winst heeft gemaakt?

Wil dat zeggen dat een webwinkel starten geen slim idee is? Tuurlijk niet. Het heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Maar dat het openen van een stenen winkel absoluut toekomst heeft, dat moge duidelijk zijn. En in de Startersschool voor winkeliers vertel ik je hoe jij het aanpakt op zo'n manier dat de deuren van jouw stenen winkel over 10 jaar nog steeds geopend zijn.

eigen winkel beginnen opleiding

Wat leer je in 

de startersschool voor winkeliers?

Een heleboel. Een kleine greep uit het lesmateriaal:

Franchise of zelfstandig? 3 dingen die je moet weten

3 tips om boven je concurrenten uit te steken

Hoe je jezelf voorbereidt op het ondernemerschap

5 onderzoeken die je moet doen en hoe je deze uitvoert

6 gratis marketingtactieken en hoe te starten met ieder van die tactieken

Een marketingkalender voor je eerste 90 dagen

De kosten van je winkel: wat mag je verwachten?

Een checklijst voor jouw droompand en voor het selecteren van je leveranciers

Hoe je beslist wat te besteden aan welk assortiment

3 elementen voor een succesvol openingsevenement

 Een online cursus?

G E E N   I D E E   H O E   D A T   W E R K T.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor de Startersschool voor winkeliers, ontvang je toegang tot het online leerplatform van de Kooplust Academie.

Op dit platform vind je korte videolessen. In deze lessen zie en hoor je alle informatie die je nodig hebt om een vliegende start te maken als winkelier. 

Door de korte videolessen hoef je geen complete dag te reserveren voor de cursus, je werkt tussen je andere activiteiten door gewoon 1 of meerdere onderdelen af. Dat betekent dus ook geen lange reistijden op momenten dat het je niet uitkomt, je leert waar en wanneer je wilt.

Naast de videolessen bevat het programma werkboeken. Deze helpen je te bepalen waar jij mee aan de slag moet gaan en wanneer. En wanneer je vragen hebt, is een mail naar Kooplust snel gestuurd (en beantwoord).

De inhoud van het programma.

Module

1

J E   I D E E

Na deze eerste module weet je precies of je uit het juiste hout gesneden bent om winkelier te worden, of je het juiste idee hebt en hoe je jouw doelgroep op zo'n manier aan je winkel bindt dat je iedere concurrent verslaat.

B e k i j k   v o l l e d i g e    i n h o u d    M o d u l e   1

Module

2

J E   O N D E R N E M I N G S P L A N

In deze module ontdek je alles wat nodig is een ondernemingsplan te maken. Voor een eventuele financier, maar nog belangrijker: voor jezelf. Je ontdekt waar je de juiste informatie voor je plan vandaan tovert en hoe je die informatie beoordeelt.

B e k i j k   v o l l e d i g e    i n h o u d    M o d u l e   2

Module

3

J E   L O C A T I E

In module 3 ga je op een zoektocht naar de juiste locatie voor jouw droom. Welke plaats of buurt moet het worden? (Want nee, zomaar een lukraak leegstaand pand kiezen werkt niet als je succesvol wil worden.) En waar let je op tijdens het bezoeken van een pand? Hoe richt je het in? Je hoort het allemaal in deze Module.

B e k i j k   v o l l e d i g e    i n h o u d    M o d u l e   3

Module

4

J E   A S S O R T I M E N T

De volgende stap is het inkopen van je assortiment. In Module 4 leer je daarom hoe je leveranciers en merken selecteert, hoe je een inkoopplan voor je winkel maakt en welke producten zeker niet op je winkelvloer mogen ontbreken.

B e k i j k   v o l l e d i g e    i n h o u d    M o d u l e   4

Module

5

J E   M A R K E T I N G

De laatste Module is gereserveerd voor je marketing. Want zonder een goed marketingplan, bezoeken alleen wat tjilpende krekels en een paar verdwaalde consumenten je winkelvloer. In deze Module leer je hoe je goedkoop een marketingplan opzet en hoe jouw openingsevenement een knaller wordt.

B e k i j k   v o l l e d i g e    i n h o u d    M o d u l e   5

H O E   W E R K T   H E T   P R O G R A M M A ?

Wil je deelnemen aan de Startersschool voor winkeliers, dan zijn er twee opties.

Optie 1 : Het basis programma

In het basis programma volg je simpelweg het programma zoals bovenstaand omschreven. Je krijgt dus toegang tot het online platform en gaat zelfstandig aan de slag met de video's en werkboeken.

Optie 2 : Het VIP programma

Wil je meer individuele hulp? Dan kies je voor het VIP programma. Je ontvangt dan alle onderdelen van het Basis-programma, maar daarbovenop ga je één hele dag samen met Marian aan de slag om jouw plan aan te scherpen.

K L I N K T   F I J N.

  m a a r   t o c h   n o g   e e n   v r a a g j e . . .

H o e v e e l   t i j d   k o s t   d e   c u r s u s ?

H o e   l a n g   d u u r t   d e   c u r s u s ?

W a t   a l s   o n l i n e   l e r e n   o f   d e   c u r s u s   m e   n i e t   b e v a l t ?

W a t   a l s   i k   g e e n   s t e n e n   w i n k e l   m a a r   e e n   w e b w i n k e l   w i l   s t a r t e n ?

H o e   m e l d   i k   m e z e l f   a a n ?

H o e   w e r k t   d e   a a n m e l d i n g   v a n u i t   B e l g i ë ?

HET VIP PROGRAMMA.

  Wat houdt dat precies in?

Het VIP programma is voor die aankomende ondernemers die zich tot in de puntjes voor willen bereiden en een expert naar hun plan willen laten kijken.

Neem je deel aan het VIP programma, dan rond je eerst de videolessen en je plan af. Daarna prik je samen met Marian een datum voor een 1-op-1 workshopdag. 

Tijdens deze workshopdag sparren we samen over je concept, je assortiment en je marketing. We scherpen je plannen aan en zorgen ervoor dat jij je winkel een vliegende start geeft.

(Goed om te weten: je financiële plan bespreken we op deze dag niet. Waarom niet? Omdat een boekhouder of accountant je daar beter advies over kan geven.)

Voor wie is het programma bedoeld?

A A N K O M E N D E   W I N K E L I E R S

Het programma is geschikt voor aankomende winkeliers. Degenen die de droom hebben om de deuren van hun eigen stenen winkel te openen, en klaar zijn om concrete stappen te zetten om die droom werkelijkheid te maken. Wel of geen ervaring in de detailhandel, een kledingzaak of delicatessenwinkel beginnen: dat maakt niet uit. Het programma leert je alles wat je moet weten in je avontuur als ondernemer, in welke branche je ook aan de slag wil. 

En voor wie niet?

B E S T A A N D E   W I N K E L I E R S   E N   W E B W I N K E L S

Zijn de deuren van je winkel al geopend? Dan is dit niet het programma voor jou. Neem in dat geval contact op met Kooplust via info@kooplust.com. Er is namelijk wel een ander programma wat precies bij je past!

En wil je een webwinkel in plaats van een stenen winkel starten? Ook dan is dit niet jouw programma. In dat geval zijn sommige lessen uit het programma voor jou niet toepasbaar, en anderzijds mis je belangrijke informatie die wel nodig is om jouw webwinkel op de rit te krijgen.

T O T   S L O T

  n o g   e v e n   d i t

Kooplust staat achter dit programma. Helemaal. En als jij het niet eens bent met de kwaliteit van het programma (of je komt er achter dat online leren toch niet je ding is), dan mag je jezelf gewoon weer uitschrijven. Doe je dat binnen de 30-dagen-garantie, dan krijg je het inschrijfgeld terug. En ja, dat gaat dan om de volle 100% van wat je hebt betaald.

Schrijf jij jezelf in voor de Startersschool voor winkeliers, dan krijg je levenslang toegang. Dat betekent dat je zo vaak in kunt loggen als je wil op het online platform om alle videolessen te bekijken. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over het 'af' krijgen van het programma. En als je even vergeten bent hoe iets moet, dan bekijk je die video gewoon nog een keer.

I N S C H R I J V E N ?

d a t   k a n   m e t   1   k l i k .

Jezelf inschrijven voor het programma is supersimpel. Klik op de knop 'ik wil starten' van het programma van je keuze, loop het betaalproces door en je kan direct starten!

STARTERSSCHOOL VOOR WINKELIERS

 • check
  ​5 video modules
 • check
  niet goed geld terug
 • check
  levenslang toegang

€ 797

Adviesprijs € 997

Je bespaart 20%

Betalen in 3 termijnen van € 300?

Klik hier

STARTERSSCHOOL VOOR WINKELIERS VIP

 • check
  ​5 video modules
 • check
  VIP workshopdag
 • check
  niet goed geld terug
 • check
  levenslang toegang

€ 1797

Adviesprijs € 1997

Je bespaart 10%

Betalen in 3 termijnen van € 670?

Klik hier

Heb je nog vragen?

Mail dan naar info@kooplust.com en je ontvangt zo snel mogelijk (binnen 1 werkdag) een antwoord.