De plek op je winkelvloer waar geen product verkoopt

De plek op je winkelvloer waar geen product verkoopt

Je zet er een display neer en hoopt op klanten die kwijlend bij de kassa komen. Gebeurt niet. Staat er een medewerker? Bezoekers lopen je teamlid op deze plek straal voorbij. En een bakje met folders wordt hier geen blik waardig gekeurd. Wanneer jij iets in de decompressie zone neerzet kun je hopen en bidden wat je wilt. Maar het heeft nul komma nul effect.

Het is een keihard retail feit: de decompressie zone is een plek die jouw klant nooit bekijkt.

Jij als ondernemer (of retailmedewerker) moet die plek kennen. Want de uren die je zou besteden aan het op orde krijgen van deze plek, zijn weggegooide euro’s.

En er zijn meer van die plekken in je winkel. Plekken die je gegarandeerd geen -of juist gegarandeerd wel- omzet opleveren. Wil je jouw kennis rondom die plekken bijspijkeren? In de drukke decembermaand extra omzet scoren omdat die locaties die wel verkopen op-en-top commercieel ingericht zijn? Volg dan op 17 november aanstaande het gratis Kooplust webinar “Omzet dikmakers voor de decembermaand”. Onder deze blogpost meld je jezelf aan om toegang te krijgen tot het webinar.

Maar eerst: die vervloekte decompressie zone.

De eerste stappen op je winkelvloer


Je klant loopt binnen. Nog vol met gedachten die niets met jouw winkel te maken hebben. Je klant zet een paar stappen en acclimatiseert zich. Ze kijkt rond, oriënteert zich en komt dan in de shopping mood.

De meters die je klant zojuist heeft afgelegd? Voordat ze in een shopping mood terecht kwam? Dat is de decompressie zone. Verloren meters van je winkel.

Wanneer een klant je winkel binnenkomt, moet zij (of hij) even wennen aan de omgeving. Zelfs al is het een vaste klant. Even een moment om te bepalen waar ze naar toe gaat en het moment waarop haar looppas vertraagt om de producten in je winkel te bekijken.

Pas dan, na de oriëntatie en het vertragen van de looppas, ziet je klant wat er allemaal in je winkel staat.

De decompressie zone


In die decompressie zone ziet je klant helemaal niets. Geen producten, geen medewerker, geen folders. Zet er neer wat je wilt, maar het krijgt geen aandacht. (Heb je er winkelmandjes staan? Heeft ook geen nut.)

Haal het weg en zet het neer op een plek die je meer succes brengt. Waar dat is? Dat vertel ik je tijdens het webinar “Omzet dikmakers voor de decembermaand”.

Vergis je niet hoe belangrijk locatie is in je winkel. Denk niet “Maar als ik ergens een goed product neerzet, dan loopt een klant daar toch vanzelf naar toe?” Want dan heb je het grandioos mis.

Het gedrag van je klant in de winkel wordt maar door 15% gestuurd door product. En die andere 85%? Locatie, locatie, locatie. Het is dus cruciaal dat jij weet wat je belangrijke verkooplocaties zijn. Het brengt je in korte tijd meer omzet.

Gratis webinar op 17 november


Meer horen over die belangrijke verkooplocaties? Hoe je klant zich door de winkel beweegt? Meld je dan onderstaand direct aan voor het webinar op 17 november aanstaande.

 

NB: Het webinar “Omzet dikmakers voor de Decembermaand” heeft ondertussen plaatsgevonden. Aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden, zodat je een volgende keer wel mee kan luisteren? Meld je dan aan voor de Inspiratiemails van Kooplust. 

Afbeelding via Pixabay.

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.