Consumententrend: De meestercurator - Kooplust

Consumententrend: De meestercurator

We kunnen al wat jaartjes genieten van de oneindige mogelijkheden, informatie en producten die het internet biedt. Maar meer en meer springen er initiatieven uit de grond die juist helpen bij het beperken van die keuzes. Een kijkje naar de opkomst van de supercurator.

Grofweg 20 jaar geleden was het een hele onderneming om 50 meningen te verzamelen en 80 prijzen te vergelijken. Nu is het slechts een muisklik van je verwijderd. En alhoewel een onbeperkt aanbod of eindeloze informatie leuk klinkt, bij de meeste mensen zorgt het voor keuzestress en onrust. Nooit weten of je wel de juiste beslissing hebt genomen, want misschien heb je wel belangrijke gegevens gemist of heeft iemand anders toch een beter product. Laat staan de tijd die het je eigenlijk kost om dat allemaal te doen. Met de jacht naar de juiste zorgverzekering of het goedkoopste vliegticket ben je zo een aantal uur kwijt.

Zo komen we er langzaamaan achter dat oneindige keuzes niet alleen maar rozengeur en maneschijn opleveren. Soms verlangen we wel een beetje terug naar de nostalgie van het simpele, het niet hoeven nadenken over elk klein deeltje van ons leven.

Enter: de meestercurator. Degene die ons helpt een keuze te maken. Een expert in zijn vakgebied, die voor ons het neusje van de zalm selecteert. Die we blindelings kunnen vertrouwen op zijn kennis en kunde. Die ons de rust geeft dat we op een bepaald terrein niets missen, en via die weg altijd vinden wat we zoeken. Of nog beter, datgene vinden waarvan we niet eens wisten dat we het zochten.

Een aantal voorbeelden van deze consumententrend:

  • De website Valet geeft abonnees reistips over wereldsteden. Aanbevelingen over unieke en smaakvolle restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden worden gedaan door bekende avonturiers en creatievelingen.
  • Coffee meets Bagel is een nieuwe Amerikaanse datingsite. In plaats van je elke dag tientallen profielen te sturen, selecteren zij met zorg 1 match per dag. Resultaat? Maand na maand 50% groei in het aantal deelnemers en 70% van de gebruikers die elke dag inlogt.
  • Een initiatief van eigen bodem is Curated.nl, waar je voor 25 euro per kwartaal een cadeautje ontvangt van de door jou gekozen curator. Zo stuurt Marjan Ippel je iets op het gebied van food en selecteert Erwin van der Zande lifestyle artikelen.
  • Andere voorbeelden: Shoedazzle, Modomoto, Glossybox, Panty by Post, Citrus Lane… Allen werken met het invullen van een enquête of je voorkeuren, waarna je toegang krijgt tot voor jou geselecteerde producten of via een abonnement maandelijks items toegestuurd krijgt. Van schoenen tot ondergoed tot een babypakket samengesteld op de leeftijd van je kind.

 

Maar wat moet je nu in je winkel met deze trend? Simpel: jij bent de curator. Jij moet zorgen voor de beste producten. Jij leidt de consument door het bos van merken en artikelen. Als geen ander kun jij de keuze voor jouw collectie beargumenteren. Nergens anders gaat jouw doelgroep een betere selectie vinden. En, denk eens aan nieuwe vormen van verkoop! Veel van de curator-concepten werken met abonnementen. Past helemaal bij het ontzorgen van de klant en een stukje gemak. De uitdaging is zo’n autoriteit te worden, dat consumenten je zonder aarzelen toestaan automatisch nieuwe dingen te sturen. Succes!

Afbeelding door Pixabay.

 

Nog meer (exclusieve) tips ontvangen?

Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: als bonus een ebook met 50 tips om klanten te winnen voor jouw winkel!

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.