8 vernieuwende voorbeelden van clicks in bricks


Clicks in bricks. Welke ontwikkelingen zien we daarin op de winkelvloer?

In deze blog geef ik je 8 vernieuwende voorbeelden hoe dat digitale component geïntegreerd wordt op de stenen winkelvloer. Om je te laten zien wat er mogelijk is (of je daar nu al meteen op in wil springen of niet). Laten we beginnen met voorbeeld 1!

Timberland


In de Timberland winkel in New York pak je een tablet en loop je daarmee de winkel rondt. Je scant een kaartje aan een artikel, en leest op de tablet meer info. Toevoegen aan een favorietenlijstje of doormailen naar jezelf of een ander? Geen probleem. (Check de video als je wil zien hoe het in de praktijk werkt.)

Hema


Make-up zelf aanbrengen om te zien hoe het staat? Hoeft niet. Hema ontwikkelde een app die jou laat zien hoe die make-up staat zonder een kwastje te gebruiken. Nog niet te gebruiken in de Hema-winkel, wel in The Store of the Future in Den Haag. (Die laatste is overigens sowieso een bezoekje waard als je wil ontdekken hoe de winkel van de toekomst eruit kan zien, je ontdekt er nog allerlei voorbeelden van de integratie van clicks in bricks.)

Lincherie


Bij enkele Lincherie winkels kun je er al gebruik van maken: de 3D bodyscanner. Je stapt de paskamer in, blijft voor de spiegel staan en in minder dan een minuut meet de bodyscanner je lichaam op 140 verschillende manieren. Op de spiegel verschijnt je maat, en welke modellen uit de winkel bij je lichaam passen. Foto’s maken of je gegevens opslaan voor de toekomst? Gebeurt met één klik.

Tyrers


Wat zouden anderen van een kledingstuk vinden? Bij Tyrers hoef je het jezelf niet af te vragen. Boven de kledingstukken hangen blauwe bollen, die vol worden zodra het kledingstuk populair wordt op social media. Hoe voller de bol, hoe populairder het artikel.

https://www.youtube.com/watch?v=_fh_uygXIH0

Sephora


Bij Sephora neem je plaats achter een make-up tafel en swipe je met je vinger over een ipad. Je vindt er allerlei tutorials over hoe je make-up aanbrengt, en met de producten op de tafel probeer je dat meteen even zelf uit. Maak een selfie, upload ’em naar het Sephora platform, en voordat je het weet zie je jezelf terug op één van de digitale schermen in de winkel.

Kate Spade


Leuk, zo’n etalage. Maar na 6 uur ‘s avonds blijft het bij kijken. Kate Spade bedacht daar iets op. ‘Shoppable windows’, ofwel etalages waar je altijd kan kopen. Bekijk hoe het werkt in de video:

Helsinki Institute for Information Technology


Nog niet verkrijgbaar in een winkel, maar wel al ontwikkeld: een handschoen die je helpt artikelen te vinden in een winkel. Het Helsinki Institue for Information Technology maakte een handschoen die kleine vibraties gebruikt om de drager in een bepaalde richting te sturen. Wie weet over een aantal jaar bij de Appie of Jumbo?

Lowe


Bij Lowe rijdt er een robotje rond in de gangpaden. Ziet hij een klant, dan spreekt hij die klant aan met de vraag of ze hulp nodig hebben (niet de beste vraag, maar vooruit). De robot laat je zien waar het product wat je zoekt is te vinden, geeft je de snelste route en leidt je naar de juiste plek toe.

En jouw winkel?


En hoe staat het in jouw winkel? Ben je al begonnen met het integreren van clicks in bricks?

Soms denken ondernemers dat dat alleen kan wanneer je beschikt over een flink budget. En ja, wanneer je bijvoorbeeld zo’n interactieve etalage wil creëren dan heb je een flinke spaarpot nodig. Maar online en offline combineren, dat kan ook op creatieve low-budget manieren. Is in jouw winkel bijvoorbeeld goed zichtbaar dat je een webwinkel hebt? Bijvoorbeeld via communicatiemateriaal? Laat je in jouw winkel zien wat online populaire artikelen zijn (met bijvoorbeeld een hangtag aan die items)?

Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind betreft clicks in bricks, ook wanneer je een klein budget hebt. Zet die hersenen dus maar eens aan het werk :-).

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS INSPIRATIEMAILS VAN KOOPLUST
Ontvang tijdelijk dit e-book cadeau

Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust. En: nu tijdelijk als bonus het e-book 'De 5 stappen om een slechtverkopend product te slijten' als cadeau bij je inschrijving.

Je gegevens worden verwerkt volgens het Privacybeleid van Kooplust.


Afbeelding via Pexels.

OVER DE AUTEUR

Ik ben Marian, eigenaresse van Kooplust. Via Kooplust help ik winkels meer klanten aan te trekken en meer te verkopen aan die klanten. Daarbij richt ik mijn focus vooral op zelfstandige winkeliers met een stenen winkel (in allerlei branches). Ben jij ondernemer in de retailbranche? Dan wil ik jou helpen groeien. In je ondernemersvaardigheden, of in je omzet. Klik hier om te lezen hoe Kooplust jouw winkel kan helpen.

Marian

BEKIJK DEZE BLOGS OOK EENS

Consumentengedrag: Consistentie

Consumentengedrag: Consistentie
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer hulp voor jouw winkel?

Naast het schrijven van blogs, biedt Kooplust diverse diensten aan om jou als zelfstandige winkelier te helpen bij de groei van jouw winkel. Klik op onderstaande knop om te lezen hoe Kooplust jou kan helpen met jouw winkel. 

Don`t copy text!