5 tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen - Kooplust

5 tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen

Eind oktober, dus de feest en cadeau maand komt alweer in zicht. Hoe geef je in die belangrijke decembermaand je omzet nog een push? In deze blog geef ik je een aantal tips om dat voor elkaar te boksen.

En wil je ook nog eens 5 ideeën voor inspirerende promotiecampagnes ontvangen? Download dan het ebook onderaan deze blog. Maar voordat we zover zijn, eerst die tips om je verkoop voor de feestmaand te stuwen.

Plan je promoties


Op het laatste moment nog even bedenken wat je tijdens de feestmaand doet om extra verkoop binnen te halen? Geen slim idee. Denk vooraf goed na over je communicatie en je campagnes in deze periode. Zorg dat al je kanalen op elkaar aansluiten en klanten via al die wegen dezelfde boodschappen ontvangen. Dat zorgt voor een boodschap die beter opvalt en dus meer resultaat levert.

Feestmaand1

Zet schaarste in


Een stukje schaarste kan net datgene zijn wat je klant over de streep trekt om bij jou te kopen. Maak dus een tijdelijke actie of promotie. Eentje waarin je klant een extraatje ontvangt. Zoals een gratis artikel, een korting of iets anders leuks.

Volgens onderzoek van StepsAway leveren acties die 48 uur of minder duren het meeste succes, dus probeer dat komende periode eens uit.

Gebruik je emaillijst


De derde tip: zet je emaillijst in. Rond deze periode zijn shoppers vaak extra gericht op inspiratie en suggesties. Want het juiste cadeau voor een ander kopen? Een crime. Gebruik je nieuwsbrief bijvoorbeeld voor gift guides en tips welk cadeau bij wie past.

(En ja, dat kan ook via andere kanalen. Maar het bereik en succespercentage via mails is stukken beter dan dat van social media of folders. Combineer je kanalen, maar maak email daar absoluut een belangrijk onderdeel van.)

Doe iets extra’s voor je vaste klanten


Wat kun jij doen om je vaste klanten zich deze periode als een VIP te laten voelen? Vaak zijn deze klanten verantwoordelijk voor een flink deel van je omzet, en het is makkelijker vaste klanten te verleiden tot een extra aankoop dan nieuwe klanten. Anders gezegd: hier is behoorlijk wat omzet te winnen.

Organiseer een speciale VIP-avond zodat je klanten in alle rust kunnen winkelen. Geef ze als eerste toegang tot speciale promoties of populaire artikelen. Of stuur ze een (handgeschreven) kaartje om ze fijne feestdagen te wensen en ze uit te nodigen om je winkel te bezoeken. Zeker weten dat ze daar blij mee zijn!

Feestmaand2

Creëer een feestelijke sfeer


En de laatste tip? Creëer een feestelijke sfeer. Ja, die ingepakte cadeautjes en kerstballen heb je vast alweer klaarstaan. Maar er kan meer. Denk aan…

…het prikkelen van alle zintuigen. Wat denk je van de geur van dennenappels? Of de smaak van een zelfgebakken pepernoten? Verleid je klanten op alle mogelijke manieren!

…een kerstboom waar klanten hun wens in mogen hangen.

…een feestelijke uitspraak op je stoepbord. (“Beste Sint, ik ben het hele jaar lief geweest. Ok, meestal tenminste. Soms. Laat ook maar. Ik koop het zelf wel”)

Ideeën voor je promoties?


Zoals ik al vertelde bij de eerste tip: het is belangrijk je promoties te plannen. Maar wat kun je dan voor promotiecampagne opzetten? Iets wat origineler is dan de standaard kortingsactie?

Nou, daar zijn allerlei voorbeelden van. Wil je er een aantal ontvangen, zodat jij meteen aan de slag kunt met het voorbereiden en plannen van je promoties? Laat onderstaand je naam en mailadres achter. Je ontvangt dan direct een ebook in je inbox met 5 voorbeelden van inspirerende promotiecampagnes voor de feestmaand.

Schrijf jezelf in voor de gratis Inspiratiemail en ontvang 5 inspirerende marketingacties voor de feestmaand


In de download vind je 5 voorbeelden van inspirerende promotiecampagnes voor de feestmaand. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust.

Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

Afbeelding via Unsplash, Unsplash en Pexels.