5 manieren waarop Facebook klanten trekt naar je winkel - Kooplust

5 manieren waarop Facebook klanten trekt naar je winkel

Facebook inzetten om klanten naar je winkel te trekken. Hoe pak je dat aan? Nou, er zijn meer wegen die naar Rome leiden. En in deze blog geef ik je er vijf.

Je producten, je evenementen of je nieuwsbrief onder de aandacht brengen zijn natuurlijk allemaal manieren om fans te verleiden tot een bezoek aan je winkel. Maar daarnaast is er nog meer aan te pakken. Heb je bijvoorbeeld al eens aan de volgende 5 manieren gedacht?

Richt advertenties op een vergelijkbaar publiek


Facebook maakt het ontzettend makkelijk om een lokale doelgroep te benaderen met advertenties. Je richt je advertentie met een klik op de knop op mensen in jouw postcode, vestigingsplaats of regio.

Maar heb je ook al eens een advertentie gericht op een vergelijkbaar publiek? Via zo’n ‘lookalike’ doelgroep richt je jouw advertentie bijvoorbeeld op een groep mensen die heel veel lijkt op jouw klanten of bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met je Facebook fans. En raad eens wat? Die advertenties scoren als een dolle.

Je bereikt er mensen mee die jouw winkel nog niet kennen, maar wel een boel kenmerken vertonen die  jouw vaste klantengroep ook heeft. (En ja, een vergelijkbaar publiek bereiken in een specifieke regio is ook mogelijk.)

Nog niet geprobeerd, zo’n advertentie gericht op een vergelijkbaar publiek? Zeker doen!

Beloon je trouwste fans


Heb je een aantal supertrouwe fans op Facebook? Denk er dan eens aan hen in het zonnetje te zetten op je winkelvloer.

Misschien plaatste jij op Facebook een foto van een product, waarbij die fan een enthousiaste reactie postte. En zet je een bordje met die review bij het product op de winkelvloer. Misschien plaatste jij op Facebook een bericht met de vraag wat voor geks de huisdieren van je fans doen, waarbij die fan reageerde met een leuke foto. En plaats je die foto in je etalage.

Er is vanalles mogelijk. Als jij jouw fan op die manier in het zonnetje zet (liefst door vooraf toestemming te vragen, natuurlijk), dan is de kans groot dat je daarvan effect ziet op je winkelvloer. Want je Facebook-fan komt vast en zeker zelf een kijkje nemen, raadt familie en vrienden aan dat ook te doen, en met een beetje geluk wordt het verhaal ook verspreid via social media. Een boel extra promotie voor je winkel dus.

Maak een aanbieding


Facebook biedt je de mogelijkheid om een aanbieding te maken voor je volgers. In de tijdlijn van je pagina zie je (op de plek waar je ook een bericht maakt) de optie om een aanbieding te maken:

Wanneer je op deze optie klikt, zie je een scherm met een boel opties. Je kunt een online aanbieding maken, maar ook een aanbieding waar mensen alleen gebruik van kunnen maken in je stenen winkel. Zowel het aanbieden van een kortingspercentage als bijvoorbeeld een gratis product is mogelijk. Er kan dus meer dan alleen die korting.

Je fans en andere Facebook-gebruikers kunnen de aanbieding claimen door erop te klikken. Ze krijgen dan een bevestiging van de aanbieding in hun mailbox. Door deze uit te printen of via hun mobiel te tonen in de winkel, kunnen je fans gebruik maken van de aanbieding.

Onthoud wel dat je een aanbieding niet meer kunt bewerken of verwijderen nadat deze is gemaakt! Goed opletten dus bij het maken.

Zet je medewerkers in


Je medewerkers, heb je die al eens ingezet? Door je medewerkers zo nu en dan een bericht te laten delen van je pagina, bereik je al snel een groter publiek. Zeker wanneer het een populair bericht betreft (of een bericht waar jij graag meer mensen mee wil bereiken, zonder te betalen voor advertenties) is het de moeite waard deze tactiek te benutten.

Gebruik je Statistieken


De statistieken van je Facebook pagina vormen een bijna onuitputtelijke bron aan informatie. Informatie over wat je volgers leuke berichten vinden, waar ze op reageren, wie je fans zijn en nog veel meer. Die informatie helpt je om je Facebook Strategie telkens bij te schaven, maar het doet nog meer dan dat. Het helpt je namelijk al je marketing activiteiten te verbeteren.

Wanneer jij ziet wat je Facebook fans interessante berichten vinden, dan helpt je dat ook om bijvoorbeeld een populair evenement op te zetten. Of om je nieuwsbrief te verbeteren. En vervolgens ook via die wegen nog meer publiek naar je winkel te trekken.

Wat is jouw ervaring?


Dit zijn slechts 5 manieren waarop Facebook klanten kan trekken naar jouw winkel. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Wat heb jij ondernomen op dit social media kanaal om je doelgroep tot een bezoek aan je winkel te verleiden? Geef je tip in de Facebook groep van Kooplust.

Afbeelding via Pexels.

Invalid shortcode parameters

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren