3 instore activiteiten voor meer bezoekers - Kooplust

3 instore activiteiten voor meer bezoekers

Online marketing, adverteren of op evenementen aanwezig zijn. Het zijn allemaal manieren om je naamsbekendheid te vergroten en bezoekers naar je winkel te leiden. Maar wat kun je nu in je winkel doen om meer klanten aan te trekken? In deze blog vind je 3 tips.

Ja, online shopping is de afgelopen jaren gegroeid. Maar er zijn altijd manieren om klanten terug naar de stenen winkel te krijgen. Hoe? Door ze een ervaring te bieden die ze alleen offline kunnen meemaken. Lees snel verder voor 3 voorbeelden van zo’n ervaring.

Instore demonstraties


Als eerste: instore demonstraties. Zien hoe een product werkt, wat je ermee kan en hoe je het gebruikt. Het prikkelt de zintuigen, het zorgt voor leven in de brouwerij (ofwel: je winkel) en het verleidt bezoekers tot een bezoek én een aankoop.

Gebruik voor je instore demonstraties een populair product. Zo eentje waarvan je weet dat veel mensen er nieuwsgierig naar zijn. Meerdere instore demonstraties van verschillende producten zijn ook een idee, om zo op één dag zoveel mogelijk mensen te trekken.

Vertel-een-vriend


Die klanten die bij jou in de winkel komen, die kennen weer een boel anderen. Ofwel: andere potentiële klanten, waarvan de kans dat deze personen in jouw doelgroep vallen behoorlijk groot is. Moedig je klanten daarom aan je winkel te promoten bij hun kennissenkring.

Dat kan bijvoorbeeld door je vaste klanten te belonen wanneer zij nieuwe klanten aanbrengen. Je kan daarbij denken aan een systeem waarbij je vaste klanten waarde- of kortingsbonnen krijgen om uit te delen aan anderen. Zijn er een X aantal bonnen ingeleverd? Dan krijgt je vaste klant een klein cadeau.

Extra services


Bij de meeste online winkels wordt de service enigszins ‘uitgekleed’ om producten zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Maar raad eens wat? Er zijn een heleboel shoppers die maar wat graag extra service ontvangen in ruil voor een wat hogere prijs. (Vind je dat moeilijk te geloven? Lees deze feiten over customer service maar eens.)

Nu doe je vast al het een en ander aan extra service. Maar er kan ook vast en zeker nog meer.

Hulp aan huis bieden bijvoorbeeld. Ja, voor een electronicazaak is dat al gangbaar. Daar installeert de vakman je TV of wasmachine. Maar wat denk je van de kledingzaak? Er zijn diverse kledingwinkels die bijvoorbeeld (soms tegen betaling) bij je thuis komen en samen met jou je kledingkast doorspitten. Ze vertellen je precies wat weg kan, wat mag blijven, en wat nog mist. Kortom: ook in branches waar het niet gangbaar is, zijn vormen van hulp aan huis te bedenken.

En daarnaast? Een personal shopper boeken voor een afspraak in de winkel. Online je wensenlijstje doorgeven, waarna een medewerker in de stenen winkel voor jou de juiste producten selecteert en voor je klaarlegt om te proberen. Een abonnement afsluiten om bij iedere vraag en ieder probleem hulp te krijgen van een expert. Echt, je kan het zo gek niet bedenken of er is een service van te maken. Tijd om te brainstormen dus!

Wat werkt voor jou?


Welke van deze tips voor jou werkt? Een kwestie van uitproberen. Experimenteren. Vergeet in ieder geval niet: wat je ook doet, communiceer het. Vertel het duidelijk en herhaaldelijk via al je communicatiekanelen. Want geen enkele activiteit werkt wanneer niemand weet dat jij datgene aanbiedt.

Acties en activiteiten voor de feestdagen


Eén van de belangrijkste promotieperiodes voor winkels komt alweer in zicht: de feestdagen. De tijd van het jaar waarin veel winkels een groot deel van hun omzet draaien. Dit jaar wil ik jou een extra steuntje in de rug geven om van die periode een succes te maken.

En dat doe ik via de Feestdagen Flitscursus. 10 dagen lang, van 11 tot en met 20 september, krijg je van mij iedere dag een mini-training van 10 minuten die jou helpt tijdens deze belangrijke periode meer klanten aan te trekken en meer te verkopen. Je krijgt onder andere 50 marketing-ideeen voor jouw winkel, een compleet uitgewerkte marketingkalender voor de decembermaand, we bespreken hoe je tijdens deze periode succesvol Facebook advertenties en je nieuwsbrief inzet, wat voor type acties het beste werken en nog veel meer.

Wil je deze tips niet missen? Laat dan onderstaand je mailadres achter.

 

Afbeeldingen via Pexels, Pexels en Pexels