De winkel wordt een ontmoetingsplek - Kooplust

De winkel wordt een ontmoetingsplek

Bij een recent bezoekje aan Londen werd het maar weer eens duidelijk: de winkel is niet alleen meer een plek om producten te kopen. Het is een ontmoetingsplek!

Zoals ik al schreef in ‘De winkel als kroeg‘:

“De winkel heeft alle mogelijkheden om ontmoetingen te faciliteren, om mensen samen te brengen en daarmee bij de winkel te betrekken. Er wordt echter vaak vooral gedacht aan het product wat men verkoopt, niet zo zeer aan de dienst welke geboden kan worden. Een boekenwinkel kan niet alleen een boek verkopen, maar een platform en ontmoetingsplek zijn voor boekenliefhebbers.

Wanneer je gaat denken in de behoeftes van je doelgroep ontstaan veel meer mogelijkheden dan denken in verkoop van een product. Een consument bezoekt een café niet zo zeer om er bier te kopen, maar om mensen te ontmoeten en samen met hen te ontspannen.Laat je winkel een plek zijn waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten, waar jij en je klant betrokken zijn bij elkaar en een bepaalde interesse kunnen delen. Kortom, de winkel als kroeg!”

Er zijn volop winkels in Londen die dit al toepassen. Van kookklasjes tot work outs tot een heuse bar, er wordt vanalles gedaan om klanten te vermaken. Bekijk de onderstaande fotoreportage voor inspiratie!

 

 

Afbeelding via Flickr

 

De GROEI-Challenge is afgelopen


Deelname is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe gratis Challenges en video-cursussen? Schrijf jezelf dan in voor de Inspiratiemails. Je ontvangt dan wekelijks een blog of exclusieve tip en bent als eerste op de hoogte van gratis masterclasses en cursussen.