3 onderdelen die niet mogen ontbreken in de nieuwsbrief van je winkel - Kooplust

3 onderdelen die niet mogen ontbreken in de nieuwsbrief van je winkel

‘Marian, ziet mijn nieuwsbrief er wel een beetje goed uit?’ is een vraag die ik vaak op mijn bordje krijg. Want ja, hoe ziet een aantrekkelijke nieuwsbrief er nu precies uit? In de vlog van deze maand geef ik je een aantal tips.

Er zijn namelijk een paar onderdelen die naar mijn idee zeker niet mogen ontbreken in de emails die jij stuurt naar je klanten. Welke dat zijn, deel ik met je in onderstaande vlog.

Schrijf jezelf in voor de gratis Inspiratiemails en ontvang het e-book met 50 e-mail designs 

In het e-book vind je 50 opvallende en aantrekkelijke e-mail designs voor jouw nieuwsbrief. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust.


Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.

 

VIDEO TRANSCRIPT

Je nieuwste actie? Afbeeldingen? Een link naar je website? Wat is nou datgene dat absoluut niet mag ontbreken in jouw nieuwsbrief? En hoe zorg je ervoor dat die nieuwsbrief er een beetje aantrekkelijk uitziet? Dat neem ik met je door in deze vlog.

Welkom bij deze Kooplust vlog. Ik ben Marian Bekkers, eigenaresse van Kooplust. En via Kooplust inspireer ik winkels hoe zij meer klanten aantrekken en meer verkopen aan hun klanten. Klanten aantrekken, dat kan onder andere met je nieuwsbrief. Maar dan moet die nieuwsbrief er wel een beetje leuk uitzien, natuurlijk. In deze vlog neem ik daarom 3 onderdelen met je door die niet mogen ontbreken in de nieuwsbrief van je winkel en ik laat je ook nog eens 50 van de beste nieuwsbrief designs zien. We beginnen meteen met tip 1.

Toon je team


En tip 1 dat is: toon je team. Of jezelf, als je alleen in je winkel staat. Waarom? Omdat jij en je team de kracht van je winkel vormen. Zeker bij zelfstandige winkeliers zijn het de mensen in de winkel waarvoor klanten telkens weer terugkeren. Dat persoonlijke aspect, dat is je kracht. Benut dat dus ook in je nieuwsbrief. Versterk de band die klanten met je winkel voelen door te laten zien dat jouw winkel niet een kil en koud bedrijf is, maar een zaak met échte mensen die hart voor hun klanten hebben.

Voeg dus aan iedere nieuwsbrief een foto van jou en je team toe. Een paar ideeën hoe dat er precies uit kan zien, geef ik je zo direct.

Gebruik witruimte


Maar eerst door naar tip 2. Tip 2 is: gebruik voldoende witruimte. Witruimte zijn simpelweg een aantal witte regels waar niets opstaat. Waarom witruimte nu zo belangrijk is? Omdat het voor rust zorgt in je mail.

Veel nieuwsbrieven van winkels staan volgepropt. Er staat zoveel in dat de lezer niet meer weet waar hij het moet zoeken. En dan haakt die lezer af. E-mails worden namelijk gescand. Mensen kijken er snel doorheen om te zien of er iets instaat wat hen aanspreekt. Zien ze iets leuks, dan gaan ze pas echt goed kijken wat er nu staat.

Is jouw mail volgepropt, dan blijft die lezer nergens hangen. Het oogt choatisch en daardoor onaantrekkelijk.

Je voorkomt die chaotische look simpelweg door wat meer witruimte te gebruiken in je mails. Daardoor is die mail makkelijk te scannen, valt je boodschap beter op en heeft je mail meer effect. Doen dus.

Plaats opvallende afbeeldingen


De derde en laatste tip: plaats opvallende afbeeldingen. Afbeeldingen die direct het oog van je lezer trekken. Vaak zijn dit afbeeldingen die kleurrijk, licht en rustig zijn. Rustig in de zin dat er niet al te veel op die afbeeldingen staat, want ook dat zorgt voor een chaotische mail. En zoals je ondertussen begrijpt: chaotische en rommelige nieuwsbrieven werken niet.

Er zijn vele manieren om aan goede afbeeldingen te komen: vraag je leveranciers om foto’s, maak ze zelf met een programma als Canva of PicMonkey of gebruik een foto databank als Pexels of Pixabay wanneer je op zoek bent naar sfeerbeelden om je mails te ondersteunen. Al deze sites en programma’s zijn gratis te gebruiken en geven je foto’s die je overal mag gebruiken zonder jezelf zorgen te hoeven maken over inbreuk op auteursrecht.

50 email designs


Nu zie je tijdens deze vlog mij praten, maar ik kan me zo voorstellen dat je denkt ‘Marian, ik vind het leuk om jou te zien, maar laat me nou ook eens zo’n email ontwerp zien wat echt goed is.’ Nou, daar heb ik uiteraard ook aan gedacht.

Ik heb daarom een overzicht gemaakt van 50 email designs die tiptop in orde zijn. Wil je die designs ontvangen? Als je deze vlog bekijkt op de website van Kooplust zie je onder deze video een box waarin je jouw naam en emailadres achter kan laten om de 50 designs meteen toegestuurd te krijgen. Kijk je deze video op YouTube? Ga dan even naar www.kooplust.com/nieuwsbriefdesign. Ook daar vraag je die designs aan.

In het pdf bestand wat je dan ontvangt, zie je direct hoe enkele andere winkels bijvoorbeeld een foto van zichzelf of hun team gebruiken, hoe het gebruik van voldoende witruimte eruit ziet en wat voor afbeeldingen nu echt goed opvallen.

Nogmaals: ga naar www.kooplust.com/nieuwsbriefdesign of ga naar de box onder deze video en laat je mailadres achter, dan krijg je alle designs direct in je inbox.

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze blog.Vond je deze video leuk, abonneer je dan op het Youtube kanaal van Kooplust, deel de video met anderen of schrijf jezelf in voor de Inspiratiemails van Kooplust, zodat je alle nieuwe blogs vanzelf in je inbox ontvangt.

Dank je wel voor het kijken en tot de volgende video!

Schrijf jezelf in voor de gratis Inspiratiemails en ontvang het e-book met 50 e-mail designs 

In het e-book vind je 50 opvallende en aantrekkelijke e-mail designs voor jouw nieuwsbrief. Via de Inspiratiemails ontvang je wekelijks praktische tips voor je winkel (niet te lezen op de website van Kooplust!), toegang tot exclusieve events en af en toe een aanbieding om samen te werken met Kooplust.


Je gegevens worden verwerkt volgens het privacybeleid van Kooplust.